Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Dobro nemůže nastat bez přítomnosti zla. Láska se neobejde bez nenávisti. A zrovna tak nevinnost neexistuje bez chtíče a žádostivosti. Vše musí být v rovnováze a o tom vypráví britská pohádka Legenda. Zlý démon se snaží vytvořit nekončící noc. Zná způsob, jak toho dosáhnout musí zničit posledního jednorožce a oženit se s pohádkovou princeznou. Postaví se mu ale mladý a nebojácný muž jménem Jack. Na Jackově straně nestojí jen odvaha a statečnost, ale i elfové a další mystické bytosti, bez jejichž pomoci se při zdolávání zla Jack neobejde (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (339)

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

"Black as midnight, black as pitch, blacker than the foulest witch." Na papire to vypada dobre - Ridley Scott directing, Tom Cruise, hudba jerryho Goldsmithe, jednorozci, ale pres velmi dobre vizualni zpracovani predevsim lesnich fantasy lokalit to nejak nezabira. Mozna protoze je to az prilis pohadkove infantilni a cilene publikum je cca 3 - 11 let. Jednoznacne nejlepsi element cele Legendy je dokonale over-the-top hlaskujici lord of darkness. "I require the solace of the shadows and the dark of the night. Sunshine is my destroyer. " 6/10 ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Po vizuálnej stránke niet veľmi čo vytknúť. Parádne kulisy, masky, toto všetko spĺňa tie najprísnejšie kritéria právom očakávané od takého majstra réžie akým je R. Scott. Príbeh ako taký je absolútne prostý, vyskladaný na princípe klasického rozprávkového boja medzi dobrom a zlom o nejakú “pobehlicu”. Mňa osobne Ridleyho “Legenda” nie že nebavila, ale ani nijak veľmi neohúrila. Pozlátko v podobe vizuálu je jedna vec, no pútavosť príbehová, úplne niečo iné. Medzi 3-štyri. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Od fantastickej a kúzelnej rozprávky, Ridleyho Scotta, som po pravde, nečakal žiadne zázraky, o to som viac milo prekvapený, akej vizuálnej nádielky sa mi dostalo, až mi rozum, ostáva stáť. Pastva pre oči a uši, áno, kamera - Alexa Thompsona, ( netreba sa čudovať, lebo si to vyskúšal už na Excalibur, a tak Ridley, toho len využil v prospech veci), unikátna, majstrovská, ktorá mi vyrážala dych, a tá hudba, Jerryho Goldsmitha, to nemá žiadnu chybu, celé to zaváňa tolkienovským duchom, a ak by sa Pán Prsteňov, nakrúcal niekedy v polovici 80. rokov, tak viem, kto by bol vhodný človek na rež. stoličke. Démon - Tim Curry, tento herec, sám o sebe, vyzerá ako čert, tak maskéri, už vedeli, čo majú robiť. Postava, mladý Gump, čiže - David Bennent, on už na seba extrémne upozornil v Plechovom bubienku, pričom i v Legende, je výrazný, ktorý ostane v človeku rezonovať i po skončení záv. tituliek, a čo tak Tom Cruise ? Hádam, že vstupenka do prvej ligy ! Tak, to áno. Trochu ujetý herec, ale čosi, predsa dokázal... Najväčšie P-L-U-S, vidím jednoznačne v štýle režiséra Scotta, ktorý mi opantal rozum, vôbec som sa nenudil, a toho som sa, sprvoti, tak bál. Určite rež. verzia, je nalepšia, tú, jedine odporúčam, director s cut - Ridley Scott, má, čo povedať... Réžia, kamera, hudba, výprava, kostýmy a herecké obsadenie, ponúka nadštandardný a neopakovateľný, dlhotrvácny, nepopierateľný, zážitok, aký sa len tak nevidí... Možno, až nadnesene znejú moje slová, ale fakt, čosi takéto, mám rád. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Fantasy s Tomem Cruisem, to je skoro do archivu, ale je to zároveň i dobrá fantasy, možná trošku příliš vizuálně temná na to, že to zas tak temnou atmosféru nemá, ale zároveň to tomu dodává docela takovovou strašidelnost a hlavně je skvěle namaskovanej Tim Curry coby Pán temnot, z něj de fakt srach a to se ve fantasy moc nevidí. Trosku mi to připomělo Nekonečný příběh, rozhodně to stojí za skouknutí ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

ridley scott a jeho styl vynika hlavne v historickych eposoch, ktore su vacsinou vdaka jeho talentu "eye-candys", ale uplatnit by sa dokazal i v zanre fantasy ako to dokazal vo svojej legende... inspirovany rozpravkami od bratov grimmovcov sa dal do spoluprace so spisovatelom hjortsbergom a spolu prisli s pribehom o temnote a jej snahe ovladnut cely svet... pribeh je to rozpravkovo jednoduchy ale hlavne vdaka scottovmu umeniu je radost sledovat kazdu sekundu a byt opojeny magickym svetom a hlavne goldsmithovov hudbou (ktora je pritomna len v reziserskom zostrihu)... cruise ako mlade ucho ujde ale cely film pre seba ukradne tim curry v ulohe pana temnoty (i ked je vo filme iba okolo 15 minut)... ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (15)

  • Iba diváci v Európe si mohli film užiť s hudbou Jerryho Goldsmitha. V iných krajinách bol jeho soundtrack nahradený hudbou kapely Tangerine Dream. (Macejko)
  • Herečce Mie Saře bylo na začátku natáčení pouhých 15 let. Uběhly ještě tři roky, než byla Legenda kompletně dokončena. (becki_tu)

Reklama

Reklama