Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady pred štrnástimi rokmi znásilnil maloleté dievča a teraz vychádza z väzenia s jediným cieľom: Pomstiť sa svojmu vtedajšiemu obhajcovi ex offo Samovi Bowdenovi (Nick Nolte). Bowden totiž vtedy zo zaujatosti zatajil súdu poľahčujúce materiály, a to mu Cady nemieni v žiadnom prípade odpustiť. Spočiatku Cady provokuje Bowdena neškodným spôsobom - dovoláva sa totiž jeho zlého svedomia. Postupne však mení taktiku, uchyľuje sa až k psychologickému teroru a začína nepretržite sledovať Bowdenovu ženu (Jessica Lange) a dcéru (Juliette Lewis). Tak konečne dosiahne svoje a donúti Sama Bowdena prvýkrát prekročiť medze legality. Medzi oboma mužmi dôjde ku krvavému stretu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

hippie2222

hippie2222 (hodnotenie, recenzie)

Dal bych pátou, ale ten konec je tak pitomě hollywoodsky předvídatelně překombinovanej, že to dojem z jinak vynikajícího thrilleru sráží. Sráží možná í o dvě hvězdy, ale Nirův Cady byl fakt k sežrání (ano, já vim, byl to první a poslední negramot, kterej se v kriminále vzdělal na filosofa a právníka světový extratřídy :-D, ale to scénáristům odpouštím) a Juliette Lewis tu lolitku zmítanou hormonama až tak, že si nechá s rozkoší vrazit vrahounův prstík do huby, zahrála taky moc pěkně. Tehdy byla sladká, dnes je z ní vyžilá exfeťačka a nemá už moc co nabídnout (na poli hudebním to pak platí stonásobně a osobám s hudebním sluchem nedoporučuju hledat na ytb stopy její "hudební kariéry"). Takže za čtyři. Velmi slušný.

Stallone

Stallone (hodnotenie, recenzie)

Film se zajímavou myšlenkou právě propuštěného pomstychtivého kriminálníka a jak se později ukáže i psychopata. Snímku škodí jeho přílišná délka. Ta dává prostor k méně zajímavým až nudným scénám. Představoval bych si lépe zpracovaný psychologický teror. Gradovat souboj na psychologické úrovni až k té fyzické. Mnohými zde vychvalovaná scéna v divadle mi přišla špatná a nevhodná. Herecké výkony výborné. Ten opakující se hudební prvek kvalitní. Pan režisér odvedl dobrou práci, i když bych k ní určité výhrady, tipy a rady měl hodnotím ho mezi 3*-4*. Ještě dodám, že film místy dobře paroduje ve stejnojmenném díle seriál Simpsonovi.

Carlo525

Carlo525 (hodnotenie, recenzie)

Ten konec filmu byl docela komediální, toho zloducha nejdřív zmlátí, pak ho polijou horkou vodou, spadne do vody, nakonec znovu vyleze na loď...trochu nereálné, ale film jako celek ušel.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnotenie, recenzie)

Tak v posledních dvou dnech jsem si připomněl jak původní "Mys" s Peckem a Mitchumem tak Scorseseho remake s božským De Nirem. Tento novější snímek je opravdu mistrovský. Splňuje kritéria skvělého thrilleru a dokonce i hororu, režii netřeba zmiňovat a výkon De Nira - to je koncert!

moviefilm

moviefilm (hodnotenie, recenzie)

Solídne, ale Mlčanie jahniat je o dosť lepšie. Neviem, čo vzniklo skôr, či knižná predloha pre Mlčanie jahniat, alebo pôvodný Mys hrôzy, ale tieto dva film sú mi veľmi podobné. V obidvoch filmoch vrah: balansuje na hrane divákových sympatii; má kanibalistické sklony; použil prestrojenie, aby zabil; je neuveriteľne inteligentný a zabíja. Jedno je však isté:niekto niekoho vykrádal...

Joski

Joski (hodnotenie, recenzie)

Pre mňa veľké a príjemné prekvapenie v tomto žánri! Najlepší thriller aký som zatiaľ videl. A k tomu kvalita po každej stránke a pocta môjmu naj režiérovi hrôzy Alfrédovi Hitchcockovi:-) Vďaka ti majstro Scorsese:-)

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Miluska77

Miluska77 (hodnotenie, recenzie)

Vyborny, film pri ktorom som sa aj bala. Napinave, vedela som, ze okrem Nicholsona ktory zahra čokolvek, zahra aj De Niro cokolvek...Juliette vynikajuca....

DoG(R)

DoG(R) (hodnotenie, recenzie)

najlepsi thriller aky poznam.. a to som pred rokmi nevedel, kto ho tocil... dalsi + pre rezisera. vsetci 4 hlavni herci su vynikajuci, vcetne talentovanej Julliete. zaver fasinujuci a zvysok filmu tiez

Súvisiace novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (viac)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (viac)

Reklama

Reklama