Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Walker (William Petersen) mal dobrú prácu ako architekt a v Seattli krásny dom s vyhliadkou na jazero. Jeho nová manželka Laura (Amy Brennemanová) ho veľmi miluje, jej syn Toby (Christopher Gray) ho berie ako vlastného otca a jeho šestnásťročný dcéra Nicole (Reese Witherspoonová) je pre neho všetkým. To všetko sa však zmení v okamihu, keď sa Nicole so svojou najlepšou kamarátkou Margo Masseovou (Alyssa Milanová) vyberie na večierok do problémového klubu a zoznámi sa tam s očarujúcim mladíkom Davidom McCallom (Mark Wahlberg). Zaľúbia sa do seba, začnú spolu chodiť a Stevea, ktorý mladíkovi neverí a nepáči sa mu, že by mal byť prvou vážnou známosťou jeho dcéry, nikto neberie vážne. Všetko sa totiž zdá v poriadku. To však len do chvíle, kým Nicole nezačne o svojej novej láska pochybovať. Nežný krásavec David sa razom zmení na násilníka, ktorý začne terorizovať nielen ju, ale aj jej priateľov dokonca i rodinu. Vyjde najavo, že David je nielen bezohľadný násilník, ale navyše sa „živí“ ako drogový díler, a pretože sa nemieni Nicole vzdať, je odhodlaný získať ju späť za každú cenu... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (115)

Heroine 

všetky recenzie používateľa

Jojo, krásný devadesátý. U filmů na tohle téma mne vždycky jenom mrzí, že jsou postavy tak pitomé. Tentokrát to nebyla až taková hrůza, ale taky by se toho hodně nestalo, kdyby uměli normálně přemýšlet. Petersen a Wahlberg to rozehráli opravdu dost slušně, ostatní postavy a herci (herečky) působí velice průměrně. Sympatie diváků si hlavní hrdinka moc nezíská, takže je to zase jednou na "taťkovi", aby to nějak urovnal :-) Je to ale celkem zábava, i když o dobrém filmu se tu nedá mluvit. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku nám film spíše připomínal romantické drama, kdy mladá nezkušená Nicole objevuje tajemství a krásy první lásky. Nevinně vypadající chlapec jí okouzlil na první pohled a vůbec na ni v ničem nenaléhá. Typický průběh většiny romantických filmů, který ovšem tady začne nudit. Protože se skoro prvních 20 minut vůbec nic neděje, tak mě k životu opět probudila famózní jízda na horské dráze, kdy jsem začal tiše závidět. Potom se to konečně začalo trochu víc rozjíždět a David začal ukazovat pomalu svojí pravou tvář. On i jeho kamarádi jsou pěkná kvítka a hlavně děvčata si nemůžou být v jejich společnosti ničím jista. První náznaky agresivity jsou ještě odpuštěny, ale poté co se do jejich vztahu začne angažovat otec Steve, tak se film konečně rozjede. Největším zážitkem a zrovna i nejlepší část filmu přijde zhruba posledních 15-20 minut před koncem. Zde se projeví naplno zvrácenost a krutost hlavní postavy a nastane menší teror, který je ale bohužel taky jen průměrný. Ve srovnání s filmem Funny Games U. S. je to jen nevinné laškování. ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, o ktorých je dobré dopredu nič nevedieť, pretože inak málokoho dostatočne uspokojí. Mne sa taká situácia našťastie prihodila a tak som sa mohol bez problémov plne ponoriť do každej fázy budovania príbehu (hoci už samotný názov FEAR - idiotským MILENEC ALEBO VRAH sa ani nemienim zapodievať - veštil, že to zas až taká romantika nebude ), ktorý je poctivo vybudovaný a veľmi vierohodne poňatý, k tomu navyše s výbornou atmosférou. Pre väčšinu bežných konzumentov bude možno jediným ozajstným lákadlom zrejme najpodivnejšia Markova úloha v jeho kariére. Nevravím, že to bolo zle zahrané, ale zase ruku na srdce, zas tak veľa herectva na ten nehybný ksicht a sladké kecy potreba nebolo... Rozhodne ale zaujímavá voľba z časov, kedy ešte vôbec nebolo isté, či sa ako herec presadí,a spolu s úžasne prirodzenou a neuveriteľne sladkou Reese držia túto pozoruhodnú kombináciu rodinného filmu a thrilleru pevne vo svojich rukách. ()

Jiří K. 

všetky recenzie používateľa

Moc americké! Moc neuvěřitelné! Když jsem balil svou přítelkyni, takhle to neprobíhalo:) Ty amíci, aby si u každého banálního příběhu neodpustili nějaké to násilí, jako by říkali (teď parafrázuji) "Bez násilí to nikdy není vono"...A ty dialogy: Mladý "fakan" se loučí s otcem své dívky se slovy: "Rád jsem vás poznal." Dvě ** jen pro M.Wahlberga ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Marky Mark je tu zo začiatku za slušáka, ktorý svoju partnerku (mladučkú Reese Witherspoon) neskonale miluje a najradšej chodia spolu dosahovať vrchol na húsenkovej dráhe. Keďže, ako všetci vieme, život neni peříčko, veci sa tak trochu poserú a Marky sa ukáže ako grobian a odroň, keďže sa s oteckom nevedia zhodnúť na tom, kto má Reesku viacej rád. Filmová klasika 90tych rokov. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (4)

  • Horská dráha, která se ve filmu objeví, se jmenuje The Coaster a jedná se o jednu z největších atrakcí vancouverského Playlandu. (zajda404)
  • Terry (Jason Kristofer) má ve filmu zbraň Glock 17 ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama