Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečný zločinec si roky trávené vo väzení kráti plánovaním pomsty. Muž, ktorý ho usvedčil sa má na čo tešiť... Po rokoch opúšťa známy trestanec Max Cady (Robert Mitchum) brány väznice. V súdnej budove navštevuje advokáta Sama Bowdena (Gregory Peck), zodpovedného za jeho zatknutie. Naznačí mu, že ani po tak dlhom čase nezabudol, čo mu spôsobil... V ten istý deň Sam odchádza so svojou rodinou do kolkárne a opäť tu zbadá Maxa Cadyho. Ten k nemu drzo pristúpi a oznámi mu, že chcel len spoznať jeho manželku a dcérku... Sam dostane strach. Okamžite sa kontaktuje na svojho vplyvného priateľa, šéfujúceho polícii a priznáva sa mu so svojimi obavami. Komisár Dutton (Martin Balsam) sa snaží proti zločincovi nájsť akékoľvek drobnosti, aby ho mohol z mesta vyhodiť. Nie je to však jednoduché. Cadyho zatknú za tuláctvo, ale on sa preukazuje dostatočnou finančnou čiastkou na svojom účte, a tak sú nútení prepustiť ho. Psa Bowdenovcov niekto otrávi. Sam je presvedčený, že ho nemohol zabiť nikto iný ako Cady. Nakoniec sa otvorene prizná so svojimi obavami svojim blízkym. Vyľakaná manželka (Polly Bergenová) navrhuje, aby na nejaký čas opustili mesto. Cady si najíma advokáta Graftona, známeho odporcu polície. Ten žiada komisára o ukončenie perzekúcie. Jeho klient je pod neustálym psychickým tlakom pre opakované zatýkanie a podozrievanie z trestných činov, ktoré nespáchal. Poškodzujú mu tým i dobré meno. Dutton navrhuje Samovi zvoliť celkom iný postup. Dáva mu kontakt na známe súkromné očko Charlesa Sierversa (Telly Savalas) a ten snáď na Cadyho niečo nájde. Zločinec sa tiež rozhodne pritvrdiť... Samovým najcitlivejším miestom je jeho jediná dcéra Nancy (Lori Martinová). Počká si ju pred školou... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Remake od Scorseseho má jedno plus. Rozvíja situácie a je viac odviazaný. Tento originál vo svojej dobe pôsobil zrejme rovnako vulgárne ( zobrať právo do svojich rúk, keď mi takmer príde rodina o život? odvolám sa na súd, ale až po pohrebe svojich blízkych? ). Nechajme zákony ( zločinci majú viac právomoci, ako obete ) a pozrime sa na tento trhák. Je sfilmovaný v tých najlepších hitchcockovských tradíciách, či už po stránke formálnej, alebo obsahovej. ()

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Výborný thriller, ktorý ma dostal zhruba rovnako ako známejší remake. Vyzdvihol by som výbornú Herrmanovu hudbu a priznávam, že som mal pocit ako pri dobrom hitchcockovskom thrilleri. Napriek tomu, že mi bol celý príbeh známy, dostala ma jeho atmosféra a kvalitné herecké výkony (mne Mitchum výrazne slabší ako De Niro nepripadal). ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Krásný film (vzhledem k žánru to zní asi trochu ujetě, ale na mě tak působí) "vonící" klasikou, který o pár desítek let téměř dokonale zremakoval Mistr Scorsese. A i když se jedná "jen" o hollywoodský thriller, jeho děj se pohybuje v relativně reálných mantinelech. Gregory Peck je v roli sužovaného právníka Sama Bowdena přirozenější než Nick Nolte, na druhou stranu Robert Mitchum (škoda, že taky neměl ty super kérky) nemá na De Nirův famózně slizký výkon v roli Maxe Cadyho ani náhodou. Toho nenávidět bylo prostě lehké jako facka. A páni režiséři? Inu, jen těžko lze srovnávat vedení filmu krále (nejen) mafiánských eposů (po dosazení Bobbyho do jedné z hlavních úloh spočíval další Martyho geniální krok ve využití skvělé původní hudby, kterou pro tento snímek složil Bernard Herrman) s "pouze" kvalitním řemeslníkem J. Lee Thompsonem - to by opravdu narazila kosa na kámen. 70 - 80 % ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď som si ako pätnásť ročný chalan so svojou prvou láskou vyrazil do kina na premieru Scorseseho thrilleru "Mys hrôzy", nemal som ani len tušenie o tom, že je to remake rovnomenného snímku z roku 1962. Príbeh zarputilej pomsty ma zaujal. Bol to výborný film. Teraz sa ku mne dostala aj pôvodná verzia tohto príbehu, ktorú natočil režisér John Lee Thompson. Myslel som, že po dokonalom Scorseseho filme ma bude tento starý čiernobiely pôvodný snímok nudiť. No opak bol pravdou. Je to výborný klasický čiernobiely thriller s výbornou atmosférou a perfektnými hercami. **** ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Thriller z 60. let minulého století s charismatickými herci jako jsou Gregory Peck a Robert Mitchum už automaticky musí dopadnout dobře (a co teprve, když se do remaku pustí Martin Scorsese, ale nepředbíhejme). Mys Hrůzy je pěkná hra charakterů, doprovázena skvělým hudebním motivem Bernarda Hermanna. S tímhle filmem určitě neuděláte chybu. ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (24)

  • Podľa Roberta Mitchuma počas natáčania poslednej bojovej scény medzi ním a Gregorym Peckom, ho Peck raz nešťastnou náhodou udrel päsťou. Mitchum, vediac, že ​​Peck to nemyslel vážne, odmietol zastaviť scénu a pokračoval v jej natáčaní. Keď však Mitchum vstúpil do svojho prívesu, povedal, že: "Doslova som skolaboval následkom úderu." a tiež povedal: "že som to cítil ešte niekoľko dní potom." Mitchum na koniec dodal: "Vôbec to neľutujem, nie, ak to urobil Gregory Peck." (westerns)
  • Gregorymu Peckovi, ktorý film produkoval, sa nepáčil pôvodný názov "The Executioners". Keď premýšľal o novom názve, rozhodol sa, že filmy pomenované podľa miest majú tendenciu byť veľmi úspešné, a tak sa pozeral na mapu USA, kým nenarazil na Cape Fear v Severnej Karolíne. Presne takto film pomenoval. (westerns)
  • Natáčelo se ve státech Kalifornie a Georgie (USA). (Varan)

Súvisiace novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (viac)

Reklama

Reklama