Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(61)

Obsahy(1)

Talentovaný a pre učenie zapálený Samo (Tomáš Maštalír) sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Spolu s ním budeme svedkami toho, čo prežívajú mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou. Okrem riešenia problémov svojich študentov dostávajú Sama jeho nekonvenčné učebné metódy často do problémov s prísnym riaditeľom gymnázia Ráczom (Roman Luknár) či jeho konzervatívnejšími kolegami. Skutočnú búrku v jeho živote však spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne Klaudie (Gabriela Marcinková). Títo dvaja sa osudovo priťahujú, hoci si to zo začiatku ani jeden nechce priznať. Naplneniu tejto lásky budú stáť v ceste mnohé prekážky... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie používateľa kralMiroslav k tomuto seriálu (8)

Pán profesor (2020) 

Videl som len tretiu sériu a z môjho pohľadu ide o najlepší slovenský seriál od rozdelenia Československa. Niektoré príbehy sú slabšie (***), ale väčšina je štvorhviezdičková, dvakrát som dal aj plný počet. Seriál sa vyznačuje dobrou kamerou, strihom a dialógmi. Herecké výkony sú veľmi slušné. Gabriela Marcinková je na spapanie, Maštalír jej celkom dobre sekunduje a milujem Luknára v úlohe riaditeľa. Mám dojem, že si tú postavu doslova užíva.  Rád by som spomenul aj Vojtěcha Kotka. Nie je uvedený v titulkoch, no hrá dosť podstatnú postavu v tejto sérii a hrá veľmi dobre. Na záver som si nechal čerešničku z torty. Doslova ma fascinuje hudobná stránka seriálu. Hudobné pozadie jednotlivých scén tvoria rôzne piesne a ten, čo ich vyberá je u mňa génius. Paráda, nemám slov. Odporúčaná recenzia: imaginer21 ()

Výprask (2021) (S03E01) 

Na slovenské pomery veľmi dobrý seriál. Hlavne kvalitný scenár, s ohľadom na to, že ide o seriál. Kvalitu zvyšuje aj hudba, skutočne veľmi dobre zvolené piesne k niektorým scénam. Réžii niet zatiaľ čo vytknúť. Dobré herecké výkony. Gabriela Marcinková je "na spapanie", Maštalír je celkom dobrý, občas ale prehráva. Luknár hrá riaditeľa s gustom, mám dojem, že si tú postavu vyslovene užíva. V tejto epizóde ale v poslednom svojom výstupe pôsobil trochu nevierohodne. ()

Brat (2021) (S03E03) 

Tento diel tvorcom skutočne vyšiel. Skvele som sa bavil. Záver ma zasa trochu rozcítil. Opäť výborná hudobná stránka, klobúk dole. Skvelí hlavní predstavitelia, Marcinková, Luknár, Maštalír, ku ktorým sa v tejto epizóde pridala Studenková. Celkom dobrý výkon podal aj herec s mentálnym hendikepom. Určite by sa dali nájsť chybičky ale dal som všetky hviezdičky za celkový dojem, ktorý tento diel u mňa vyvolal. ()

Večný študent (2021) (S03E05) 

Súhlasím, že tento seriál má skvelú hudobnú stránku. V tejto epizóde dokonca zazneli aj moji obľúbenci AC-DC a Gabika Marcinková zbíjačkou vybúrala do steny dieru za tónov Highway to Hell! Celkovo mi ale tento diel prišiel kostrbatý a prekomplikovaný. Akoby scenáristi mali menšiu tvorivú krízu. ()

Syndróm (2021) (S03E08) 

Po pár slabších dieloch opäť jeden z tých lepších, aj s morálnym posolstvom. Už sa opakujem ale nedá mi nespomenúť hudobnú stránku seriálu, ktorá bola znovu skvelá a s ňou šiel ruka v ruke aj strih. Tie hudobné kulisy sú na Oscara. Ešte by som rád spomenul Vojtěcha Kotka. Nie je uvedený v titulkoch, no hrá dosť podstatnú postavu v tejto sérii a hrá veľmi dobre. ()

Aktivistka (2021) (S03E09) 

Jeden z lepších dielov. Dej mal dobré tempo a praktický nemal hluché miesta. Na malom časovom priestore autori nastolili hneď niekoľko problémov. Pomoc sociálne slabým, študentka zaľúbená do učiteľa, rebélia mladých. Výsledný dojem bol ale veľmi dobrý. ()

Adoptívna rodina (2022) (S04E10) 

Jeden z lepších dielov štvrtej série. Trochu skratkovitý dej, ale to je pochopiteľné, vzhľadom na vymedzený kratší čas. Opäť skvelá sprievodná hudba. ()

Nový riaditeľ (2022) (S04E13) 

Pri tejto epizóde som sa kráľovsky bavil od začiatku do konca. ()

Reklama

Reklama