Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(61)

Obsahy(1)

Talentovaný a pre učenie zapálený Samo (Tomáš Maštalír) sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Spolu s ním budeme svedkami toho, čo prežívajú mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou. Okrem riešenia problémov svojich študentov dostávajú Sama jeho nekonvenčné učebné metódy často do problémov s prísnym riaditeľom gymnázia Ráczom (Roman Luknár) či jeho konzervatívnejšími kolegami. Skutočnú búrku v jeho živote však spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne Klaudie (Gabriela Marcinková). Títo dvaja sa osudovo priťahujú, hoci si to zo začiatku ani jeden nechce priznať. Naplneniu tejto lásky budú stáť v ceste mnohé prekážky... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (17)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Nič nového pod holým nebom! Seriál „Pán Profesor“ je vytvorený v podobnom duchu, ako tie seriály, ktoré využívajú všetky výhody hereckých a nehereckých vlastností Tomáš Maštalíra. (Keď znáte nejaké seriáli s T. Maštalírom, tak zhruba viete, že čo vás čaká.) Maštalír s holou hlavou ako „profesor“, ktorý svojským spôsobom sa snaží naučiť dospievajúce deti na užitočné veci, je alfou a omegou celého seriálu. Solídne ho dopĺňajú Gabriela Marcinková a Roman Luknár, ktorí do jeho hry vznesú rovnováhu. Samozrejme, tvorcovia seriálu sa vždy snažia spracovať také témy, ktoré v dnešnej generácii školákov (momentálne) najviac rezonujú – buď s menším alebo priemernejším úspechom. Nenáročný seriál – neurazí ale ani nikam vás neposunie. P.S.: Seriál čiastočne inšpirovaný maďarským kolegom. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Simon.Dobes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že toto sa Slovákom podarilo. Vtipné, pekne natočené, na dnešnú dobu výstižne, rieši to vážnejšie problémy a ku postavám si viete vytvoriť vzťah. Herecké výkony Maštalíra a Marcinkovej pomerne super, dokonca i študentov, samozrejme nie všetkých. Pri sledovaní som sa bavil a osobne dúfam v pokračovanie. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom na to, že to nie je až tak dávno čo som opustil lavice gymnázia mi v žánroch chýba science fiction. Takíto profesori alebo škola proste u nás neexistujú a realita je úplne, ale úplne iná. Čo je však hlavné, je že ako celok ma seriál svojimi príbehmi a zápletkami veľmi, veľmi nebavil a nudil som sa pri ňom. Preto Pán Profesor dostane odo mňa najlepšiu možnú známku- jednotku. 15% ()

WillH. 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či to bolo zrovna tým – vtedajším emočným rozpoložením toho dňa, ale náhodou som na toto narazil pri prepínaní, a zaujalo ma to... Som dosť skeptický voči našim SK rýchlo-kvaseným seriálom, vypadávajú jakoby z výrobnej linky produkcií a televízii – a hlavne mám pocit, že všetci naši herci a herečky hrajú vo všetkých :-P ... ale chápem – PRACHY SÚ PRACHY. Jedným z takýchto „actorov“ je aj Maštalír – no paradoxne – ako pán profesor pôsobí konečne prirodzene i charizmaticky; a tak hádam (s výnimkou filmu Čiara) mu konečne napísali „normálnu“ postavu. Prejavom a prístupom snáď jak Hank Moody po slovensky, a pedagogickými postupmi ako Ján Amos Džínový generácie Z. Kto vie však, ale či by jeho metódy, výchovné i učiteľské – mali pochopenie v reálnom profesorskom kolektíve. Aj keď som už podobný motív videl v mnohých iných filmoch a seriáloch, tu je to poňaté trochu inak, bez násilného pátosu, vcelku príjemnom zvýraznení nálad a citu pre atmosféru, šikovne napísané. Profesor ako chlapík, ktorý už má čo to odžité za sebou, a i možno vďaka tomu odoláva ženskej kolegyni. Tiež možno 😊 – som dal tomu šancu, aj pre moju mužskú slabosť pre Marcinkovú... Až na to ich vykanie, ktoré pôsobí absolútne rušivo, a to i v bežnom živote. Uvoľnujúce sú vtipné i komicko trápne situácie, trefné dialógy, náhodné nedorozumenia; autori evidentne majú toho dosť napozerané. Úprimne – som aj trochu prekvapený, že medzi seriálmi vzniklo u nás niečo takéto, hádam by z toho vydalo aj na celovečerný – minimálne TV film. Som fakt zvedavý čo prinesie nová séria na jeseň, určite tomu dám šancu. Akurát ten názov; -  neviem prečo sa nevieme v nich zbaviť totálnej gýčovitosti. Samozrejme – nie vo všetkých pohľadoch to vnímam – a už vôbec nie ako pecku. Také dronové zábery síce majú svoje čaro, ale keď nimi presýtite obrazy – začne to riadne nudiť. Tak ako aj poctivé happy-endy každého príbehu dielov, ale čo už - mainstreamový divák „si to žiada“. A hoci ako celok to nie je zlé, k odvysielaným častiam sa určite už vracať nebudem. Uvidíme čo príde s novými; ale doterajšie zostanú ako príjemný osviežujúci vánok a zjav, že seriálová produkcia televízii ešte – hádam – nie je úplne mrtvá. I keď  bez nejakého väčšieho nadšenia – si to určite zaslúži aspoň minimálne 2,5 hviezdy z piatich; a to je na SK (ale i CZ) pomery nepochybne veľký úspech, keďže drvivú väčšinu našich (rozumej českých i slovenských) produkcií označujem ako ODPAD! ()

mira007 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slovenský seriál o jednom gymnáziu s hlavním hrdinou Tomášem Maštalírem jako děsně cool profesor v licenci dle nějakého belgického seriálu. Co díl to problém nějakého studenta a do toho romantická linka s další profesorkou Marcinkovou. Ve výsledku nic originálního, žádný zázrak, ale díky sympatickému obsazení, svižnému vyprávění a občasným i vtipným věcem to není úplně marné. Spíš je vidět, že se kvalita seriálů obecně na Slovensku zvyšuje aspoň po technické stránce. ()

Galéria (391)

Zaujímavosti (3)

  • Štvrtá séria priniesla nové intro. (Johnny.ARN)
  • Vojaci na sebe nemajú regulárne uniformy slovenskej armády. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama