Reklama

Reklama

Zelený rytier

  • Česko Zelený rytíř (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento príbeh začína v časoch, keď česť bola všetkým a odvaha robila kráľa. Temnejším spôsobom rozpráva epický stredoveký fantasy príbeh z legiend o Artušovi. Chrabrý, ale svojhlavý rytier okrúhleho stola, synovec kráľa Artuša, Sir Gawain, sa vydáva na odvážnu cestu, na ktorej konci ho čaká osudový vyzývateľ - obrovský a tajomný Zelený Rytier. Sir Gawain na tejto púti, počas ktorej bližšie spoznáva aj sám seba, musí čeliť duchom, obrom i zlodejom, aby dokázal, že je hoden cti v očiach jeho rodiny a celého kráľovstva. (Forum Film SK)

(viac)

Diskusia

Prometheus69

Prometheus69 (hodnotenie, recenzie)

NiMareQ

No to není úplně pravda ... Na konci je vidět jen jeho dcera. Ale, on nemusel být naživu. On se udělal do té královny. 

Což ona chtěla ...sice nebyl pro ní rytíř, ale účel splnil. 

 

Když byl její muž gay... Tak mu nejspíš v posteli moc nestál.

Takže Bastarda přece jen měl. 8)

Prometheus69

Prometheus69 (hodnotenie, recenzie)

Pane bože to je debil... On mu dá nápovědu, Otec mu řekne sám že je to jen hra a on mu usekne palici. Já fakt nesnášim tyhle Retardoviny... Co se tváří jako bůh ví jaké artové zázraky a selhávají v tom základním v CHARAKTERECH! -_+ 👎

NiMareQ

NiMareQ (hodnotenie, recenzie)

No takovýho debila a sraba jsem ještě neviděl 😂. Během sledování filmu jsme jeho postavu opravdu řádně nenáviděli, takže za to body nahoru - výborně zahráno. V podstatě sám na sebe hodil fakt hnusnou kletbu tím, že se nedokázal postavit osudu, zdrhnul a akceptoval život věčného sraba. Tím incidentem u Zeleného rytíře však zcela vyprázdnil svou schránku a zničil život nejen sobě ale i všem kolem. Nakonec to však dobře dopadlo a sebereflexí po prožitém a zmarněném životě přišel na to o čem vše skutečně je. Jsem rád, že krátká sekvence na konci prozrazuje, že si nakonec hlavu ponechal a odžil svůj život tak, jak se má. Možná nakonec ani neměl syna bastarda.

na príspevok reagoval Prometheus69

anomandaris

anomandaris (hodnotenie, recenzie)

tenhle film legálně koupit v ČR, co tak koukám, nejde. Trošku smutné. Na Apple TV jen ke koupi mimo CZ region a Bluray nikde taky. Má někdo nějaké info, jestli bude někdy dostupné v ČR?

lukasK1995

lukasK1995 (hodnotenie, recenzie)

Štúdio a24 sa zase predviedlo darmo sú tam borci čo milujú skvelé príbehy ..film sám o sebe super aj keď čo si budeme pol hodinka skrátenia by mu neuskodila..páčilo sa mi ako neustupne to skončilo hlava za hlavu.a digitalna líška roztomilá 

na príspevok reagoval Kaufman

SeTTi

SeTTi (hodnotenie, recenzie)

Vizuálně a herecký to je zvládnuté pěkně,  ale... sakra když už je to tak dlouhé tak si nevymyslim vlastní verzi legendy,  která nedává moc smysl a zfilmuju předlohu, která smysl dává. 

W.Dow

W.Dow (hodnotenie, recenzie)

Jarin69

Zrovna pokud si dobře vzpomínám, tak v Artušovských legendách má jeden z rytířů ebenovou kůži, mám pocit že se to už někde tady na csfd i řešilo.

na príspevok reagoval Prometheus69

Jarin69

Jarin69 (hodnotenie, recenzie)

Kaufman

Nemám nastudováno, proto bych tak nějak čekal někoho z okolí Británie. Moje chyba. Jinak musím ocenit, jak v té době měli všichni perfektně nové a čisté oblečení. To se ani dneska uplně všude nevidí. Asi zlaté časy. O tom, že byli načančaní jak metrosexuálové se ani nezminuju :o)

na príspevok reagoval W.Dow, Yoshitsune, Kaufman

Jarin69

Jarin69 (hodnotenie, recenzie)

Těšil jsem se na film o nějakém eko fanatikovi, ale podle popisu to tak asi nebude :o(

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Ceslo

Ceslo (hodnotenie, recenzie)

Ruby.O.Hara

Premiéra v ČR stanovena na 16. 9.
Myslím, že spoustu kinařů tím Forum films docela naštvali, protože programy už jsou většinou hotové... Já teď přemýšlím, jestli někde něco škrtnout a nasadit Zeleného rytíře, nebo ho nechat na říjen...

Ruby.O.Hara

Ruby.O.Hara (hodnotenie, recenzie)

drake31

Same. Snažím sa nebyť príliš hyped, ale po tom ako vyšlo toľko dobrých recenzií, je to dosť ťažké. Fakt neviem na čo cz/sk distribútori čakajú.

na príspevok reagoval Ceslo

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnotenie, recenzie)

There are shades of Ingmar Bergman’s “The Seventh Seal” and John Boorman’s “Excalibur” in “The Green Knight,” although Lowery’s film feels wonderfully fresh mining old-school legend. The filmmaker delves into the ancient push-and-pull between Christianity and Paganism with frequent use of religious imagery and puts together a sensational climactic sequence that out-cools most episodes of “Game of Thrones.” “The Green Knight” is so unlike anything else that, whether you or not you’re an Arthurian scholar, you’ll lose your head over it.

Ruby.O.Hara

Ruby.O.Hara (hodnotenie, recenzie)

Sir Gawain and The Green Knight je rozhodne jedna z najzaujímavejších Artušovských legiend...čo ale najviac zaujíma mňa, že či zostanú verní predlohe alebo tam dajú nejaký nový spin. Obidve možnosti sú vítané, ale atmosféra zatiaľ vyzerá on point!!! 

BTW. Videli ste tú 48 dolárovú Green Knight sviečku na a24 shope???!!!!

na príspevok reagoval TheDarKnig

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

(...že som sa tu vôbec dával do reči... už sa teším aj ja)

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Kaufman

Trailer nepozerám, posledné roky si ich dávam málokedy. Ale teraz som si všimol žánrové zaradenie... sympatické, vzhľadom na predlohu dokonca príhodné!

mm13

mm13 (hodnotenie, recenzie)

Kaufman

Aj moja... a preto sa radšej vôbec neteším. ;))

...ale Lowery nie je žiaden štandard. S ...drakom ma potešil, s Prízrakom doslova odrovnal... Redford s pištoľou vraj tiež nie je márny... aha, tu je vlastne celkom problém nemať vôbec nie malé očakávania... :D

na príspevok reagoval Kaufman

W.Dow

W.Dow (hodnotenie, recenzie)

Vypadá to hodně dobře, tak na tohle jsem upřímně hodně zvědavá. Artušovský legendy já můžu.

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (viac)

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (viac)

Reklama

Reklama