Reklama

Reklama

Čo keby...?

(seriál)
Trailer 2
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvorcovia:

A.C. Bradley

Hrajú:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa SamGee k tomuto seriálu (2)

Čo keby...? (2021) 

Marvel Studios si udržiava prvé miesto v rebríčku najúspešnejších filmových franšíz na svete vďaka jednoduchému receptu - vyrozprávať superhrdinské príbehy a objavovať nové územia v rámci svojho vesmíru. Skúša aj tvorbu mini-seriálov, kde môžu tvorcovia zaexperimentovať. Animovaná séria What If...? patrí medzi takéto typy.     Celá séria je založená na týchto otázkach: „Čo by sa stalo, keby obľúbené postavy z MCU konali inak? Aké následky by z toho vzišli?“ Odpovede nám poskytuje The Watcher (Jeffrey Wright), intergalaktická bytosť a rozprávač v jednej osobe, ktorý dodržiava zásadne pravidlo – nezashovať do udalostí, pokiaľ to nie je nevyhnutné.   Tvorcovia tohto seriálu dostali príležitosť prerozprávať známe príbehy kreatívnym spôsobom a musím povedať, že výsledok sa vydaril.  Sezóna nám predostiera rozmanité príbehy, od uveritelnejších až po „uletenejšie“. Všetky epizódy sa líšia aj v žánri, predstavia sa nám drámy, aj odľahčené komédie. Súčasne, diely odzbrojujú divákov odkazmi na MCU a dejovými zvratmi. Páčilo sa mi, ako sa scenáristi nebáli zariskovať  a vydať sa temnejšou cestou. Nanešťastie sa u tejto série nájdu chyby – občasná abscencia WOW efektu, nedoťiahnutý príbeh a nevyužitý potenciál vybraných postáv.     Samotné postavy sú ťahúňmi tohto seriálu. Dokážu si získať sympatie divákov aj v pozmenených rolách.  Platí to aj pri zloduchoch.  Nedá mi nespomenúť famózneho Jeffreyho Wrighta - The Watchera. S hlbokým hlasom robí seriál pútavejším a nebojí sa u svojho charakteru ukázať ľudskejšiu stránku. Dúfam, že sa budeme stretávať s The Watcherom častejšie.   Animácia je dominantným hráčom. Dodáva scénam život a umožňuje animátorom sa vyblázniť. Čo sa týka akčných scén, vynikajú rýchlosťou, menšou dávkou brutality a  prepracovanou choreografiou. Tá by sa kľudne vyrovnala hraným počinom z MCU. Diváci si vychutnajú  aj hudobný motív pri úvodných titulkoch, ktorá patrí medzi najlepšie momenty z celého seriálu.     Animovaný seriál What If...? som si užil od začiatku do konca. Ponúka šialené zápletky, pozmenené postavy, prekvapivé momenty, podarenú akciu a úchvatnú animáciu. Vďaka týmto elemntom si dokáže namotať fanúšikov MCU okolo prsta. Hoci What If...? trpí nevyváženosťou kvality epizód, nedá sa mu uprieť snaha ukázať niečo originálne. Budem rád, keď Marvel bude aj najďalej vytvárať takéto podobné projekty v budúcnosti.     Príbehy: 8/10, Postavy: 7/10, Animácia + vizuál: 9/10, Akcia: 9/10, Hudba: 6/10, Celkovo: 8/10. ()

Season 2 (2023) (S02) 

Už je pomaly koniec roka a Marvel Studios ukončuje tohtoročnú púť s animovaným seriálom What If. Táto séria s poradovým číslom dva ponúka antalogický formát - čo jedna epizóda, to iný príbeh.    Podobne ako prvá sezóna, intergalaktická bytosť Watcher (Jeffrey Wrgiht) rozpráva jednotlivé osudy hrdinov a zloduchov zo sveta Marvel Cinematic Universe, ktorých životné cesty sa vyvíjajú odlišným smerom.   Druhá sezóna What If sa nebojí ukázať šialenejšie nápady. V jednej epizóde bodyguard Happy Hogan (Jon Favreau) zachraňuje Vianoce, v inej časti Avengers zachraňujú kráľovstvo za čias Shakespeara alebo celá epizóda sa venuje bohyni smrti Hele (Cate Blanchett), ktorá sa snaží ujsť zo starovekej Číny. Tieto premisy fungujú na báze rôznych inšpirácií z  pop-kultúrnych médií ako Blade Runner, Die Hard, Mulan, Mario Karts a mnoho ďalšieho. Musím vyzdvihnúť šiestu epizódu zameranú na indiánku Kahhori. U nej chválim znázornenie indiánskej kultúry počas conquistadorskej kolonizácie aj použitie pôvodného indiánskeho jazyka.    Pri antalógií treba vždy očakávať výkyvy kvality. Deväť príbehov pobaví divákov, ale držia sa šablóny a publikum okamžite vie, ako sa dej skončí. Ďalším výkyvom sú vtipy, ktoré vyznievajú v prvej polovici série rozpačito a v druhej polovici nie. Osobne, chýbali tam temnejšie epizódy. V druhej sérií dramatické momenty sa striedajú s humorom, avšak hororový element by ukázal, že What If sa nebojí ísť do strašidelnejších vôd.    Dabing všetkých aktérov si odrába solídnu prácu, nakoľko herci sa môžu vyšantiť a ukázať svoje postavy v novom svetle. Nesmiem zabudnúť na dve stálice – Watchera s jeho medovým hlasom a Captain Carter (Hayley Atwell), ktorá si v priebehu troch epizód prechádza charakterovým vývojom.    Mám pocit, že animovaná tvorba a akčné scény sa vyšvihli oproti prvej sérií. Animácia pôsobí živšie a neraz sa približuje ku anime počinom, najmä v prípade, keď prídu na obrazovku magické alebo exterestriálne súboje. V hraných verziách by tieto triky pôsobili prepálene, animátori si však môžu takéto niečo dovoliť. Čo môžem povedať o akcií? Je dynamickejšia, záživnejšia a dodáva okamžite WOW efekt.    What If sa tasí s dych berúcou animáciou, uletenou akciou, šialenými námetmi, podareným dabingom a zaujímavým pohľadom nato, ako si protagonisti i antagonisti  píšu vlastný osud. Ak odpustíte seriálu slabší humor a predvídateľný priebeh deja, potom si môžu užiť tento seriál ako komiksoví nadšenci aj diváci holdujúci animovanej tvorbe.      Príbehy, dabing: 7/10, Humor: 6/10, Animácia, akcia: 10/10, Celkovo: 8/10. ()

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (viac)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (viac)

Reklama

Reklama