Reklama

Reklama

Mighty Joe Young

  • USA Mr. Joesph Young of Africa (pracovný názov) (viac)
Trailer
USA, 1949, 94 min

Obsahy(1)

Film od tvůrců úspěšného King Konga (1933). Tentokrát jde o humorný návrat k tématu o gigantické gorile jménem Joe, která přivezena do Los Angeles touží po návratu do džungle. (Hans.)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (23)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $1,8milióna║ V prvom rade treba pochváliť úžasnú trikovú prácu, toto je jeden z klenotov vtedajšej doby čo sa týka spracovania trikovej stránky, doslova v rámci možností vypilované do detailu a hlavne neskutočne nápadité v rámci tvorby scénok, film zaslúžene za triky dostal aj Oscara, príbeh dobre koncipovaný, hravý, dokonca aj zábavný, klenot. /95%/ ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Je to upne ine ako remake. Co je pre oba filmy iba dobre. Tam, kde je nova verzia ekologickou agitkou, tato rozputava spielbergovske dobrodruzstvo z doby, ked este majster netusil, ze sa stane filmarskym adjektivom. Trikovo je to na svoju dobu uchvatne, vztahy su spravne rozpravkove, dej svizny a finale poriadne epicke. Preco je to v tieni King Konga (od rovnakeho rezisera) je jasne. Ale aj tak to dokaze prijemne zabavit. 8/10 ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Pri porovnaní s novšou verziou z roku 1998, táto staršia vyhráva na celej čiare. Aj napriek tomu, že triková stránka je poplatná svojej dobe. Má presne to ´´ kingkogovské´´ kúzlo, ktoré sa v novej verzii vytratilo do neznáma, a pravý dobrodružný drajv zo zlatých 40tych. Určite radšej siahnite po tomto klasickom titule, samozrejme ak nemáte doma deti. Tým možno radšej tú novú. A vy si tento skvelý film vychutnajte potom, keď už deťúrence spinkajú. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Fantazijný film kombinujúci tarzanovky s "kingkongovkami". Aj keď Mr. Joseph Young nie je ani zdaleka tak veľký ako jeho "starší brat" Kong, sily ma viac ako 10 najsilnejších mužov sveta a veľké železné mreže preňho nie sú problémom. "Na večeru" si dá pár levov a zapíja to všetko 3 fľašami fajnového alkoholu. Za stop-motion trikmi nehľadajte nikoho iného ako samotného Harryhausena. Spracovanie je skôr nadľahčené s pár vtipnými scénami, rovnako ako podobne orientované dobrodružné filmy tej doby. Záver s útekom a policajtami sa však vydaril nadmieru. Hodnotenie: 65% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Kdo jiný měl právo natočit odlehčený kingkongovský rodinný film než tvůrci King Konga? Tentokrát navíc se speciálními efekty vyspělejšími o šestnáct let a především s účastí samotného Raye Harryhausena, který už tehdy předvedl věci nevídané. Joe díky němu doopravdy ožil a nedá vůbec práci myslet na něj jako na skutečnou postavu, nikoliv jako na animovanou loutku. Kromě pohybů, jež jsou znatelně více zvířecí (nebo spíš gorilí) než v King Kongovi, má Joe navíc také perfektně propracovanou mimiku a způsob, jakým ho Harryhausen zapojuje mezi živé herce, je úžasný. A ty akční scény, kterých je vážně hodně! Joe si pohazuje s lidmi, strhává je z koní, pere se se smečkou lvů, zachraňuje děti během neskutečně strhující scény požáru sirotčince... A přitom film není jen přehlídkou triků, ale myslí i na lidské postavy, které jsou stejně sympatické jako titulní opičák. Zkrátka výborné pokoukání, snad se někdy také dočkáme DVD.__P.S. Remake jsem kdysi viděl v kině a pamatuji se, že se mi líbil. Budu si ho muset co nejdříve připomenout. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (6)

  • Studio RKO očekávalo, že snímek zopakuje úspěch King Konga (1933) – nakonec ovšem opičák Joe způsobil studiu ztrátu 675 000 amerických dolarů. Z tohoto důvodu také nevzniklo plánované pokračování, jehož pracovní název byl „Joe meets Tarzan“. (fiLLthe3DD)
  • Scenáristka Ruth Rose si jazyk domorodců vymyslela – i přesto musela cenzurní radě dodat překlad. Členové rady chtěli mít jistotu, že ve filmu nepadnou žádné hanlivé výrazy. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama