Reklama

Reklama

Sissi

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Arcivojvodkyňa Sophia hľadá vhodnú nevestu pre svojho syna Franza Josefa. Voľba padne na Helenu, najstaršiu dcéru jej sestry Ludoviky. S budúcim manželom sa má zoznámiť na výlete do Bad Ischlu, kde ju však sprevádza aj jej mladšia sestra Sissi. Keď ju Franz Josef uvidí, okamžite je uchvátený jej mladosťou, krásou a najmä prirodzenosťou a bezprostrednosťou... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (125)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Najlepšia trilógia vo forme rozprávka pre dospelých. Niekedy presladená realita naozaj chutí. A tu chutila ako fajnový Wiener Schnitzel. Pritom najlepšia postava je tá vedľajšia - úžasný otec nezviazaný konvenciami. Keď sa už má trochu prekrúcať história, potom takto. Radšej meniť dejiny romantizujúco než robiť z Achilla alebo Anny Boleynovej černochov z Mozambiku. ()

Mylouch 

všetky recenzie používateľa

V rámci dobových konvencí odvedená práce s předem známým výsledkem, příběh z prostředí elity žaláře národů s důrazem na vykreslení vlastností adeptky na trůn ( o Sissi se ale přinejmenším vyplatí přečíst i stručné encyklopedické heslo). O Cimrmanovi se ovšem zase dozvíme jen v ohlasu jakési pražské rebélie. ()

Reklama

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Pohádka o tom, jak mladičká Sissi potkala budoucího císaře France Josefa II. a stala se císařovnou. Je to sice strašně kýčovité, ale nádherné. Překrásná červená knihovna, nádherná příroda, skvostné rakouské památky. A především ta cesta na řece podél honosných hradů a kostelů, to je nádhera. Svatba jakbysmet. Vídeň a Schonbrunn, to už nemá ani cenu komentovat. [3628. hodnocení, 109. komentář, 68%] ()

majky19 

všetky recenzie používateľa

Velmi hezky zpracovaný snímek o životě budoucí manželky císaře Franze Josefa I. a tedy i první dámy Rakouské monarchie, v hlavní roli s Romy Schneiderovou. Když se na to podíváme i z druhé strany, je až neuvěřitelné, že v čele rakousko-uherského mocnářství vydržel Franz Josef I. dlouhých 68 let, během nichž se celkově proměnila společenská, kulturní i průmyslová situace a i přes celou řadu životních peripetií, kdy mu zavraždili v Itálii právě manželku Sissi, synovce Františka Ferdinanda D´esteho zase zastřelili v Sarajevu a tím byl rozpoután konflikt 1. sv. války atd., že i přes to všechno se na trůně udržel tak dlouho a i přes veškeré nepříjemnosti měl respekt takřka u všech vrstev obyvatelstva. ()

Kovaja 

všetky recenzie používateľa

Komentář vložím k prvnímu dílu této trilogie. První a druhý díl sou potěšením jak pro oko co se týče krásné horské přírody tak i kvůli krásné Romy. Nechci zatracovat díl třetí ale přišel mi o krapet nudnější. I pro mě jako pro chlapa se jedná překvapivě o dechberoucí serii. Dlouho mi tenhle skvost unikal ale teď už mám dušu v péří :-)) ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (16)

  • Obľúbenosť filmu prilákala turistov do miest, ktoré sa spájali s cisárovnou, čím sa výrazne zvýšil rakúsky turistický ruch. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Rakúsku, v mestách Bad Ischl, Dürnstein an der Donau, Innsbruck, zámku Fuschl a vo Viedni (vrátane ateliéru Atelier Sievering, zámku Schönbrunn, kostola sv. Michala - svadobná scéna). (Arsenal83)
  • Sissi videlo v kinách 20 až 25 miliónov ľudí, čím je doteraz jeden z najnavštevovanejších filmov v nemeckom jazyku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama