Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miro Žbirka stojí na slovenskej i českej hudobnej scéne už 40 rokov. Je to neuveriteľné číslo, pretože Miro je od začiatku svojej kariéry - až dodnes - neustále populárnym a obľúbeným spevákom. A to u viacerých generácií poslucháčov i divákov. Záznam jeho koncertu v najväčšej českej hale, na ktorom oslávila legenda československej popmusic svoje jubileum, je prehliadkou najslávnejších Mirových hitov v mimoriadne sviežom prevedení. (RTVS)

(viac)

Recenzie (15)

nascendi

všetky recenzie používateľa

Pretože Miro Žbirka je iba o pár rokov mladší, mal som možnosť sledovať jeho kariéru a tešiť sa z jeho skladieb v priamom prenose. Aj koncert k 40 výročiu jeho účinkovania bol zážitkom. Vhodný výber hostí a skvelá dramaturgia umožnili prehliadnuť, že v niektorých pasážach už jeho prejav poznačil vek. V každom prípade ho považujem za výnimočný zjav v populárnej hudbe a aplauz, ktorý zožal v najväčšej českej hale bol plne zaslúžený. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2020 vyšiel DVD titul "Miro Žbirka: 40 rokov na scéne". Chalan, ktorý vyrastal na Gunduličovej a na Strakovej ulici v Starom Meste v centre Bratislavy, to dotiahol na jedného z najvýraznejších slovenských spevákov. Počas svojej dlhej, plodnej kariéry sa mu podarilo zložiť a naspievať nejednu výbornú skladbu. Svojich štyridsať rokov na scéne oslávil tretieho decembra roku 2019 vystúpením vo vypredanej pražskej O2 Aréne. Na tomto jubilejnom koncerte odozneli piesne: Možno sa ti zdá; V slepých uličkách, Katka, Prvá ; Tento song;  Dr. Jekyll a Mr. Hyde; Múr našich lások; Miliónkrát; Čo bolí, to prebolí; Len s ňou; Fair Play; Zažni; Čistý svet; Cesta zakázanou rýchlosťou; Balada o poľných vtákoch; Can't Buy Me Love; Skúška snov; Každý chce byť naj; Drive My Car; Take Me Home; Perfect; Get Back; Hey Jude; 22 dní; Biely kvet; Atlantída; Mám rád. *** ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Megakoncert, při kterém se Meky nevědomě rozloučil se svou uměleckou kariérou, protože o rok později nečekaně na podzim zemřel. I proto je třeba si takového koncertu vážit a i když televizní kamera samozřejmě nemůže přenést onu úžasnou atmosféru megakoncertů, máme úžasnou příležitost poslechnout si průřez Žbirkovou tvorbou. Miro, díky a ať se ti v tom pěveckém nebi dobře zpívá. RIP. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Treba priznať, že výkon Mira Žbirku na tomto koncerte nebol stopercentný. V duetoch a nových hravých hitoch bol lepší, ale v starých hitoch to akosi haprovalo, asi aj preto, že poznám desaťročia, ako majú znieť a ako ich Meky spieva(l). Najviac si asi užil hity Beatles so svojou novou anglickou kapelou. ()

tančísvlky 

všetky recenzie používateľa

Tak táto záležitosť televízie ČT-art v podobe koncertu sa vydarila a je vidieť v divákoch na tejto udalosti radosť z jeho hudby. Na hudobnej scéne existuje veľa ľudí čo si myslia,že majú úspech a len málo z nich dokázalo to pravé hudbou pre návštevníkov koncertu. Tento pán prezentuje skvelú hudbu v rádiach vo svojich reláciach a teraz (ČR-DVOJKA) dostáva šancu púšťať skvelú svetovú hudbu v celom veku v ktorom existuje... Miro Žbirka ani po 40 rokoch na hudobnej scéne nezabudol byť veľkou kvalitou svojej hudby po celú dobu... ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama