Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miro Žbirka stojí na slovenskej i českej hudobnej scéne už 40 rokov. Je to neuveriteľné číslo, pretože Miro je od začiatku svojej kariéry - až dodnes - neustále populárnym a obľúbeným spevákom. A to u viacerých generácií poslucháčov i divákov. Záznam jeho koncertu v najväčšej českej hale, na ktorom oslávila legenda československej popmusic svoje jubileum, je prehliadkou najslávnejších Mirových hitov v mimoriadne sviežom prevedení. (RTVS)

(viac)

Recenzie (15)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V roku 2020 vyšiel DVD titul "Miro Žbirka: 40 rokov na scéne". Chalan, ktorý vyrastal na Gunduličovej a na Strakovej ulici v Starom Meste v centre Bratislavy, to dotiahol na jedného z najvýraznejších slovenských spevákov. Počas svojej dlhej, plodnej kariéry sa mu podarilo zložiť a naspievať nejednu výbornú skladbu. Svojich štyridsať rokov na scéne oslávil tretieho decembra roku 2019 vystúpením vo vypredanej pražskej O2 Aréne. Na tomto jubilejnom koncerte odozneli piesne: Možno sa ti zdá; V slepých uličkách, Katka, Prvá ; Tento song;  Dr. Jekyll a Mr. Hyde; Múr našich lások; Miliónkrát; Čo bolí, to prebolí; Len s ňou; Fair Play; Zažni; Čistý svet; Cesta zakázanou rýchlosťou; Balada o poľných vtákoch; Can't Buy Me Love; Skúška snov; Každý chce byť naj; Drive My Car; Take Me Home; Perfect; Get Back; Hey Jude; 22 dní; Biely kvet; Atlantída; Mám rád. *** ()

KukulienkaHO 

všetky recenzie používateľa

Istým spôsobom sa jedná o vyvrcholenie Mekyho bohatej kariéry. Na koncerte odzneli všetky zásadné songy, ktoré nahral v rámci svojho samostatného pôsobenia. Miro Žbirka neustále dokazoval, že na to stále má a koncert na oslávenie jeho 40-ročného sólového účinkovania je iba krásnym príkladom. Dobrá nálada a energia nesálala len z jeho pesničiek, ale aj z neho samého, ako to samozrejme uňho býva stále. Akurát ma mrzí, že som si Mekyho nestihol vypočuť naživo. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Treba priznať, že výkon Mira Žbirku na tomto koncerte nebol stopercentný. V duetoch a nových hravých hitoch bol lepší, ale v starých hitoch to akosi haprovalo, asi aj preto, že poznám desaťročia, ako majú znieť a ako ich Meky spieva(l). Najviac si asi užil hity Beatles so svojou novou anglickou kapelou. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Megakoncert, při kterém se Meky nevědomě rozloučil se svou uměleckou kariérou, protože o rok později nečekaně na podzim zemřel. I proto je třeba si takového koncertu vážit a i když televizní kamera samozřejmě nemůže přenést onu úžasnou atmosféru megakoncertů, máme úžasnou příležitost poslechnout si průřez Žbirkovou tvorbou. Miro, díky a ať se ti v tom pěveckém nebi dobře zpívá. RIP. ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Meky byl velký hudební i lidský frajer, a jeho odchod je pro naši kulturní scénu velkou ránou. Člověk si pak říká, jestli bude někdy podobným poctám vystavován třeba Slza, Sebastian, Mirai... Hodnoceni tady beru spíš jako komplexní zhodnocení Mekyho songů a kariéry, v které se opravdu nenajde vyložené slabý singl, a Meky dokázal sázet jeden podařený hit za hitem. Když se k tomu pak přidal jeho typický humor, tak bylo vždy o zábavu postaráno. Po Mekym tak zůstane velká prázdnota, kterou bude velmi těžko zaplnit. Nezbývá tak nic jiného, než mu za vše poděkovat, a užívat si jeho písně, které tu s námu zůstanou na vždy. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama