Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Tenhle film rozhodně nikdy nebude patřit k těm, ke kterým se dá vracet. Je divný. Tyká si s hororem, ale o opravdový horor se nejedná. Týká si i s parodií, a přesto se taky o parodii nejedná. A nakonec si tyká se scifi, a ani o scifi nejde. Komedie to moc není, a když se tam objeví náznak černého humoru, je blbě načasovaný a vyšumí do ztracena. Nevím tedy, kam žánrově film spadá. Pokus o akční závěr, spočívající v souboji dvou nesympatických robotích babiček Havelková versus Dítětová, je hodně přepálený a chudák babky, které si šly po krku, byly zralé tak akorát na infarkt a ne se válet v jejich věku po střechách. Naštěstí, stěžejní scénu za ně odkroutili kaskadéři v příšerných parukách. Kdo to nepoznal, musel by být slepý. No prostě, je to nezáživná kravina, která se minula účinkem. 0% ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Nechapu, jak mi tato vyborna komedie mohla byt tolik let utajena... Fakt zazitkova podivana, Libuse Havelkova v roli elektronicke babicky byla neuveritelna, misty z ni mrazilo. Hodne vtipna zalezitost s dobrym nametem, takovou komedii uz by snad dnes nikdo dohromady nedal. Jsem nadseny, urcite jsem nevidel naposledy. ()

Reklama

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Televizní look, hromada krátkých nevypointovaných scén s minimální návazností, oběšené kočky, robotická babička doblba opakující “Mám vás ráda, LÁÁÁSKA TO JE RÁÁÁJ”. Skvělá zábava, že jo? Možná ke konci, kdy to nebylo úplně na vyližkoudel. Až mě dostává, že to bylo natočeno zhruba ve stejný čas jako první Terminátor. ()

Dinsberg 

všetky recenzie používateľa

I přes zřetelný amatérismus při realizaci a naivitu při zobrazování budoucnosti domácích mixérů, mě osobně děsí (a zjevně to byl účel) situace, kdy se výtvor obrátí proti stvořiteli. A přitom výtvor jen dělá přesně to, pro co byl určen. Díky tomu má divák možnost vidět robotickou verzi vyřizování účtů mezi sousedy. Vlastní film je pak rozporuplnou směsicí rodinných klišé, kdy rodiče nemají čas ani na sebe natož na děti a kdy musí na pomoc přispěchat babička nebo "babička". Libuše Havelková v roli Rózy je naprosto neuvěřitelná. Děti ji ve své době měly zařazenou právě do pohádkových pořadů. Zde se pak změnila v mechanickou saň, která nikdy nikomu nic nedaruje, zvlášť pokud je jejím nepřítelem. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušná satira na susedské a rodinné vzťahy v období socializmu a nekontrolovateľný technologický pokrok. Niekoľko vtipných hlášok a dobre nakrútených scén. Lenže od začiatku je jasné, ako sa to celé bude vyvíjať a dnešnému divákovi tak okrem dobových reálií nemá film veľa toho čo ponúknuť. Ale osobne som sa bavil na mnou vytvorenej paralele so Simpsonovcami, kde je Lábus zase manželka a dedo Abrahám je niečo ako pravý opak Rósy. Zaujímalo by ma, či film videl Isaac Asimov a ak áno, aký mal naňho názor. Ale asi nevidel, že... ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Rozpočet filmu bol 4 milióny Kčs, čo bolo na vtedy menšinový žáner sci-fi podľa kritikov priveľa. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Vilová čtvrť se nachází v Radotíně. (Haniczka)
  • Námetovou predlohou filmu bola poviedka vytlačená v novinách, ktorej autorom bol amatérsky spisovateľ Zdeněk Hřebík. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené