Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

Enzo555 

všetky recenzie používateľa

Nechápem tunajšie hodnotenie, ale budiž. Film zrejme kolegov recíkov v detstve natoľko vydesil, že sa ponad to dodnes nepreniesli. Na mňa zapôsobil ako malý zázrak- moderný námet, oddané herectvo všetkých účastníkov tejto ptákoviny, terminológia, a celková legenda "okolo", ktorá si v ničom nezadala s I, Robot alebo A.I. Artificial Intelligence. Hlavná devíza filmu je bezbožný čierny humor ()

pipapa 

všetky recenzie používateľa

Pokus o komediální scifi-horor se vůbec nepovedl. Nezáživný děj se trochu rozhýbá až na konci, když se babičky-roboti vymknou veškeré kontrole. Velmi překvapivé až podivné, že cenzura té doby ponechala bez povšimnutí odpornou scénu s oběšenou kočkou!!! Film, na který velice ráda a rychle zapomenu, i když varování, které nám film sděluje, je velmi důležité a čím dál aktuálnější = technika vs. člověk a nebezpečí s tím spojené! ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V biografii režiséra Ladislava Rychmana sa píše, že: "Téměř všechny filmy Ladislava Rychmana, až na malé výjimky, jdou dnes již zapomenuté, umělecky nevyrovnané, divácky nezáživné, průměrné a často špatně zpracované." Presne tak je to i v prípade jeho snímku "Babičky dobíjejte přesně!", ktorý natočil v roku 1983. Nápad to bol zaujímavý, ale v réžii nemožného Laca Rychmana sa z toho stal takmer až odpad. Treba však priznať, že to bolo tak mizerné aj vďaka otrasnej Libuši Havelkovej, ktorá stvárnila elektornickú starú mamu. * ()

racing666 

všetky recenzie používateľa

Snímek je něco jako "Já, robot" př.n.l. :-D Komunismus z toho přímo srší (model 350 GLS - podobný názvům Škodovek) a film je celkově zaměřený na východ - není se čemu divit. Ovšem L. Havelkové se prostě dokonale zahraná role babičky Rózy nedá odepřít. To jak jsem se u toho smál, jak je to stupidní a zároveň na dobu ´83 úplně "hustý" mě vede k hodnocení 4*. PS: Zakončení filmu bojem mezi Rózou a babičkou sousedů mě fakt dostal :-D 65% ()

J.Mayen 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle filmu jsem tam trochu skočil na špek, starší filmy s podobnou tématikou natočené za těžké totality mám celkem rád,al babičky mě zklamaly. Podivné výkony, podivný "disko" hudba, herci, no, no budiž, aby nebyli přechválený, zase taková hitparáda to nebyla a to ani od Jiřího Lábuse,ač ho mám jako českého herce v jiných filmech rád. Mělo jít o sci-fi? Horor? komedii nebo něco mezi? Tak v tom případě ani jeden žánr na mě nezapůsobil. Mizérie pardon. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Vilová čtvrť se nachází v Radotíně. (Haniczka)
  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Rozpočet filmu bol 4 milióny Kčs, čo bolo na vtedy menšinový žáner sci-fi podľa kritikov priveľa. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama