Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

MsUtahraptor 

všetky recenzie používateľa

To, co bylo u Trnkovy Kybernetické babičky jen naznačeno je tady rozvedeno až do odporně děsivých důsledků. Pokud bych dávala dohromady pomyslný seznam fiktivních věcí se kterými bych se rozhodně nechtěla setkat naživo, RoboBábuška by zaujala jednu z čelních příček společně s lidožravými zelenými auty a Škvírovými příšerami. ()

Flakotaso 

všetky recenzie používateľa

Snad jeden z nejhorších starších českých filmů vůbec. Jak se snažím být k našim filmům spíše shovívavý, tak tady se mi s každou další minutou pootevírala kudla v kapse. Sledovat ty dvě otravné babky jak se snaží hrát robota je opravdu pro silné žaludky, až mi bylo občas stydno i za ně. Nejvíce jsem však litoval Jirku Lábusa, který je jediným sympatickým aspektem této voloviny. A co fakt nesnáším - scénář založený na žabomyších sousedských válkách ("oni mají babičku, musíme ji mít taky!"). I kamera na úrovni horšího domácího videa a nevkusná hudba, v kombinaci s již zmiňovanými "robotickými" hereckými výkony, činí z tohoto filmu opravdu tristní audiovizuální zážitek. ()

Reklama

Olík 

všetky recenzie používateľa

Takhle by to asi dopadlo, kdyby na koncertě Kraftwerku sbalil Bender "Ohýbač" Rodriguez Mary Poppins a do té lásky bez nadsázky se vešel celý širý svět. Až k neuvěření, že v kolonce režisér můžeme číst stejné jméno jako u legendárného chmelového muzikálu Starci na chmelu......každá doba si žádá své. Jediné co mi, kromě netradičního a díky tomu dobře zapamatovatelného názvu, zůstalo jako vzpomínka na tuto normalizační kyber-rodinnou komedii byl Lábusův movemberácký knírek a dokonalý laskavěsociopatický projev Libuše Havelkové.......její poloha by si zasloužila další, méně rozpačité uplatnění. ()

pytlik... 

všetky recenzie používateľa

Další film dokazující, že se v socialismu žilo o mnoho líp než dnes. Zatímco tehdy si i (relativně) mladá rodina se dvěma malými dětmi mohla dovolit bydlet ve vile a navíc si koupit nejnovější výkřik techniky, umělou babičku, v dnešní době vidím, jak spousty lidí nemají ani na takovou levnou a základní věc, jako jsou lyže, a musí chodit venku jenom s hůlkama! No to jsme to dopracovali teda! Navíc i ten sníh tehdy byl a dnes není! Myslím, že každého musel zaujmout neotřelý Lábusův imidž. To pod nosem nosil z toho důvodu, že souběžně s tímto filmem natáčel i v zahraničí, v Bavorsku, a to 27. díl série "Kterak kožené kalhoty o padací most přišly". ()

J.Mayen 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle filmu jsem tam trochu skočil na špek, starší filmy s podobnou tématikou natočené za těžké totality mám celkem rád,al babičky mě zklamaly. Podivné výkony, podivný "disko" hudba, herci, no, no budiž, aby nebyli přechválený, zase taková hitparáda to nebyla a to ani od Jiřího Lábuse,ač ho mám jako českého herce v jiných filmech rád. Mělo jít o sci-fi? Horor? komedii nebo něco mezi? Tak v tom případě ani jeden žánr na mě nezapůsobil. Mizérie pardon. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Veľkú časť prípravných prác zabralo hľadanie lokácií, väčšina deja sa totiž mala odohrávať medzi tromi susednými vilkami a iba časť mala byť realizovaná v ateliéri. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Námetovou predlohou filmu bola poviedka vytlačená v novinách, ktorej autorom bol amatérsky spisovateľ Zdeněk Hřebík. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama