Reklama

Reklama

Ripley

(seriál)
Trailer 1
USA, 2024, 7 h 30 min (Minutáž: 45–76 min)

Tvorcovia:

Steven Zaillian

Réžia:

Steven Zaillian

Predloha:

Patricia Highsmith (kniha)

Scenár:

Steven Zaillian

Kamera:

Robert Elswit

Hudba:

Jeff Russo

Hrajú:

Andrew Scott, Dakota Fanning, Johnny Flynn, Pasquale Esposito, Eliot Sumner, Vittorio Viviani, Bokeem Woodbine, Kenneth Lonergan, Bruno Crucitti (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Mladý podvodník vyrazí do Itálie splnit zvláštní úkol a nahlédne přitom do světa mocných a bohatých. Život, o kterém snil, tak má na dosah. Stačí se k němu jenom prolhat. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (72)

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Ripley, preč je slnečné, farebné prostredie s Matt Damonom. Prichádza priam noir atmosféra, hra s tieňmi a svetlom je priam ..... JE geniálna ! Nápad storočia dať tomu takéto temné, neradostné a záhadne spracovanie. Časté zábery na predmety ktoré možno niečo v pár minutách prinesú alebo aj nie...roztodivné odkazy kamsi do neznáma...a schody...schody ? áno áno v tomto seriáli hrajú veľkú úlohu schody...a je to zase geniálne implementované do deja. Vitajte v novom podaní Ripleyho, spomalenom, temnom, plnom čiernej a bielej, hry s pohľadmi očí, starých čias kedy stačilo málo a ľudia vám verili všetko. Aj vaše slovo. Nádhera a priam balzam na dušu. Tá atmosféra je priam magická ! Zábery v noci sú niečo čo by mohlo visieť aj na stene.Spolu so Shogunom veľmi milé seriálové prekvapenie tohoto roku. 100 % ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Tak, a máme tu ďalšieho talentovaného pána Ripleyho. Tentokrát sofistikovanejšieho, artovejšieho.. Musím povedať, že sa mi veľmi páčil a vtip je v tom, že nedokážem úplne zadefinovať, prečo vlastne. Minghellov Ripley (ako postava - aj film) mi je ďaleko sympatickejší, mám pocit, že mu oveľa viac rozumiem a hoci sa jeho príbeh odohrával na kratšej ploche, bolo o ňom povedané omnoho viac. Taktiež som v jeho prípade nemala pocit logických nezrovnalostí. Už len vysvetlenie situácie, ktorá celý jeho príbeh naštartovala, dávalo väčší zmysel. Postava Freddieho Milesa v stvárnení F. S. Hoffmana  bola absolútne brilantná, Freddie nás štval neskutočným spôsobom a dodal príbehu šťavu. Obsadenie fádnej Eliot Sumner (a prečo vôbec..?) je pre mňa najväčším sklamaním castingu. Ale.. táto miniséria má pre mňa jedno obrovské plus vo fantastických detailoch prakticky v každom zábere. Je to akoby ste obdivovali dokonalý stroj, ktorého kolieska do seba zapadajú nádherným spôsobom. Neuveriteľne som si užívala každý záber (rozhodnutie ísť do čierno-bielej bolo geniálne) a taktiež fantastickú hudbu. Andrew Scott nesklamal a Dakota Fanning ma osobne prekvapila. Neviem, či si túto noir pralinku vychutnám ešte raz.. asi dám tomu veľa času, a možno v budúcnosti ocením veci, ktoré som si dnes nevšimla. ()

Reklama

Wiluna 

všetky recenzie používateľa

Vražda a samotné odpratanie buddyho Freddieho Milesa, trvalo cca 15 minút (nepreháňam) počas ktorých stihnete doma porobiť nad rámec úloh. Je to tak dlhé, že cestu z miesta činu až po lokalitu „zochabenia umrlca“ absolvujete celkom 4x a stále sa opakujú tie isté zábery. Áno, bolo to zámerné, no pre mňa ako diváka nefunkčné. A tak to ide časť po časti. Pes jitrničku sežral.... druh tejto konkrétnej filmovej tenzie mi skutočne nereže. Nejnepríjemnejší z toho celého bol samotný hlavný hrdina (nemusím ho celkovo ako herca), nesympatický s pohľadom tak nevábnym, že som  na konci mala pocit, že mi je nevoľno z urieknutia. Mrzí ma, že napokon dávam len 3* nakoľko očakávania som mala vážne veľké a cez vysoké hodnotenia ostatných, idem proti silnému prúdu. ()

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Art dráma Ripley ponúka fascinujúci pohľad na Taliansko. Seriál napísal aj režíroval Steven Zaillian. Seriál je orientovaný na detail a dokonale sa hodí do polovice 20. storočia. V seriály sa nenachádzajú žiadne akčné scény, postavy sú ľudské. Dokonalý produkčný dizajn a precízne skomponovaná čiernobiela kamera oživujú povojnové Taliansko v celej jeho špinavosti a lesku. Ripley je krásny umelecký seriál so skvelým hereckým výkonom Andrewa Scotta  Mrazivé zobrazenie sociopata stálo za to. ()

Ahsoka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ešte veľmi dho budem spracovávať tento absolútne výnimočný seriálový počin. Príbeh je fantastický o tom po tom, tam patrí veľké uznanie autorke knižnej predlohy. Ale to celkové prevedie a stvárnenie osoby Toma Ripleyho je mimoriadne. Andrew Scott je pán herec na zrovna takýto typ role a to už muselo byť všetkým jasné, keď hral Moriartyho. Budem odvážne tvrdiť, že za túto rolu by zaslúžil niečo blištivé. A teraz to prevedenie. Fascinujúce umelecké prenesenie cez prácu Caravaggia, ktorý je ako stvorený pre tento námet, napriek tomu, že v predlohe na neho neboli odkazy ako vidíme v seriáli. Čiernobiely vzhľad nielenže dodáva atmosferické prežitie, ale je práve priamy odkaz na Caravaggiovu svetlo-tieňovú tvorbu, ktorá symbolizuje pravdu a lož, teda podstatu Ripleyho "umenia". Aj keď Ripleyho zločiny neboli precízne, jeho tvár pravdy a lži áno. ()

Galéria (162)

Zaujímavosti (2)

  • John Malkovich si zde zahrál malou roli padělatele dokladů Reevese Minota. Jedná se o odkaz na film Ripleyho hra (2002), kde Malkovich ztvárnil právě Toma Ripleyho. (Kubeska)

Reklama

Reklama