Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 1
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (4)

Potomci draka (2022) (S01E01) 

Na rozdiel od posledných sérií GoT v tom znova cítiť rukopis GRRM. Prakticky bez väčších hviezdnych mien rozohraný pomerne slušný úvod so všetkým čo spravilo z GoT fenomén. Násilie, sex, draci a konečne aj vyhoretené dialógy a intrigy hlásia návrat. Po prvej časti spokojnosť. ()

Druhý svého jména (2022) (S01E03) 

Po ukecanej druhej časti je táto o poznanie akčnejšia. Aj keď v tomto prípade (narážam na záver) je to skôr o efekte ako účelnosti. Fungovala však nosná časť epizódy venujúca sa dvorným intrigám počas lovu v snahe vydať Rhaenyru a tiež prírastok ďalších "hráčov o trón" v podobe nevinne pôsobiacej Alicent Hightower a jej syna Aegona. Napriek tomu, že akčný záver stál na ňom, si nemôžem pomôcť s rozporuplným dojmom z Daemona, ktorého postava zatiaľ stagnuje a nie je dobrý ani ako záporák, ktorého divák nemá rád, ani ako antihrdina, ktorému nefandí, ale jeho konanie chápe... ()

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

A keď začal dej prešľapovať na mieste, rozhodli sa tvorcovia spraviť veľký časový skok. Zaujímavé je, že pokým niektoré postavy zostárli doslova na nepoznanie (najmä Rhaenyra) na iných sa čas akosi zabudol podpísať, a tak vyzerajú úplne totožne ako predtým (Daemon, Larys…). Ťažko reagovať inak ako ľahostajne na úmrtia postáv, ktoré sa doslova len mihnú v pár scénkach v priebehu jednej epizódy. Potešil snáď len potmehútsky Larys Strong, z ktorého sa razom stala jedna z najzaujímavejších postáv a pomaly po (tentokrát veľmi nevýraznom) Daemonovi preberá štafetu hlavného záporáka. Celkovo však táto epizóda bola skôr sklamaním a navyše začínam nadobúdať podozrenie, že niektorý vysokopostavený člen štábu trpí nejakou zvláštnou sadistickou uchýlkou z pôrodných bolestí pri kontrakciách… Toho otravného škriekania bolo tentokrát až-až… ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

Asi pôjdem tentokrát proti prúdu, ale táto epizóda ma rozhodne nestrhla. Ďalší veľký dejový skok a napriek tomu stále dookola to isté. Všetci sa tu rozplývajú nad výkonom Paddy Considine-a, ale ak si niekto skutočne zaslúži pochvalu, tak sú to maskéri... Inak zdĺhavé a v tomto okamihu sa nebojím povedať už aj nudné. V porovnaní s úvodnou sezónou GoT, kde nielen hlavné, ale aj vedľajšie postavy (či už kladné, neutrálne alebo záporné) mali svoje miesto a osobité čaro, tu pôsobia všetci akosi tuctovito. A nie, nie je to len tými bielymi parochňami... ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama