Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Predloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrajú:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Epický seriál Rod Draka se odehrává dvě stě let před událostmi ze Hry o trůny a vypráví strhující příběh rodu Targaryenů. (HBO Max)

Recenzie používateľa lukas.7 k tomuto seriálu (5)

Princezna a královna (2022) (S01E06) 

Tato epizoda vo mne zbudia mierny chaos a zo zaciatku som ani nevedel kolko deti uz ma Rhaenyra a vlastne koho tie deti su .. V tejto epizode vsetko prislo az postupne pravdu povediac som sa zacinal  spametavat s toho soku ako sa vsetko zmenilo o 10r ... Tato epizoda bola pomerne nudna a na to co sme boli zvyknuti isty cas tak je zase ine ( postavy )  ... dufam ze Rod draka nestrati tu svoju povestnu charizmu a potencial akym doteraz chrlil ... Tuto prelomovu epizodu ( kvoli postavam )povazujem za priemernu a pomerne nudnu ... Verim ale ze ta mierna trpka prichut rychlo prejde ... ()

Náplavomarka (2022) (S01E07) 

Tato časť ukázala zlomové momenty v seriáli nie síce vojnové ale ako sa nevraživosť vo vzťahoch a rodine bude vyvíjať priznám sa že ma celkom prekvapili iste momenty mam dojem že to začína naberať na grádoch a už to začne pomaly vzrastať ... Mam taký dojem že ak zomrie Viserys tak rodinne vzťahy budú krvavé on sa snaží vidieť veci z nadhľadom a udeľovať rodinu ... Uvidíme tuto epizódu hodnotím pozitívne ... formuje sa zaujímavá zaplietka je sa na co tešiť .. ()

Pán přílivů (2022) (S01E08) 

oheň pomáli začína horieť medzi rodinami alebo už horí ?...  Tato epizóda sa nám zase posunula o niekoľko rokov  ..Viserys celým srdcom chce aby rodina zostala pokope uzmierila sa ale po jeho ukončení vlády a jeho smrti to cele prepukne nevraživosť a krviprelievanie tato epizóda nám zase o čosi viac naznačila ako to bude prepletene medzi rodinami ... Emócie lomcovali touto epizódou ... musím vyzdvihnúť hlavne veľmi kvalitný a super výkon od Paddy Considineho ... ()

Zelená rada (2022) (S01E09) 

// Obsahuje spoilery k seriálu // Začalo to dramaticky hneď na začiatku hudba a čierne komnaty bolo jasne ze kráľ je mŕtvy a pobočníkov plán a rozohratí šach mohol hneď začať figúrky mal dávno rozhodené len ich bolo nutne dať do pohybu .. V podstate táto epizóda nič závratne nepriniesla skoro celu časť sa hľadal nástupca kráľa / Aegon / ktorý sa zrazu vytratil a v podstate ani o kraľovanie nestal ..Kráľovná sa snaží ísť zlatou strednou cestov som zvedavý dokedy jej to vydrží … To čo bolo predošlé časti pomaly už známe tak sa začína dávať do pohybu uvidíme kam to až zájde a ako sa k tomu celému postaví Rhaenyra a Deamon … celkom fun pre mňa bolo pri oznamovaní v sieni pri stole pre lordov ako jedným chmatom o guľu zabil kráľovnin ochranca lorda ktorý sa spieral bolo to celom nelogické a divne :) .. Pre mňa jedine ako také prekvapenie sa konalo na konci aj keď zatiaľ nemalo nejaký extra zmysel zjavenie draka zabitie xx ľudí a každý čakal na to povestne slovo ktoré samozrejme neprišlo a drak len pekne zareval a nič sa nekonalo ... uvidíme ako to bude ďalej sám som zvedavý ako sa krviprelievanie zvrhne a či vôbec príde k extra nepredvídateľným veciam ako tomu bolo v seriáli Game od thrones popravde táto epizóda mi len utvrdila ako sú šachy rozohráte ale k nejakému zásadnému šach/mat zatiaľ neprišlo … ()

Černá královna (2022) (S01E10) 

// spomenuté spoilery zo seriálu // 10 epizóda bola pre mňa v očakávaní na niečo veľké osobne som si myslel že Rhaenyra bude chcieť bojovať hneď ako sa dozvie že vymenovali za kráľa Aegona  …  popravde ma prekvapilo že sa zdržala a snažila sa nie bezhlavo útočiť pripomenulo mi to Vyserisa a je ho zdŕžanie aby rozhodol z chladnou hlavou … Kráľov pobočník mal už dávno rozohráte svoje šachy a jeho hra sa hneď začala po kráľovej smrti mal to premyslene ale otázka znie mal to dobre premyslene ?! Vyslanie mladých princov z dopismi nebola po pravde moc rozumná voľba čudujem sa že na to pristúpila Rhaenyra keď si svojich synov cely čas tak ochraňovala a stala pri nich .. táto epizóda bola veľmi silná a emočne nabitá draci oheň a chuť po moci … Záverečný dračí súboj z Aemondom a Lucerysom bol viac menej očakávaný z udalosti co sa vyvinuli a stali ale nemyslel som ze to dopadne takto tragicky a hneď ako sa v záverečnej bitke drakov zvrhol drak jednookému Aemondovi tak jeho vyraz stal za to / sakra to som asi prepiskol /  …. Dámy a Pani mame tu zrejme spúšťač vojny medzi rodmi to čo sa na konci 10 epizódy stalo vyvolá zrejme dračie peklo a myslím si že Rhaenyru čo sme poznali do posial už nebudeme poznať… Jej záverečný pohľad ktorý mala vystihoval - toľko krutosti a ohňa v očiach myslím že napovedá veľkej bitke medzi rodmi a takéto zvraty chýbali celej sérii škoda že to je až na konci verím že sa mame na čo tešiť v 2 sérii … záverečnú epizódu hodnotím veľmi pozitívne a konečne prišlo prekvapenie na záver … ()

Súvisiace novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (viac)

Reklama

Reklama