Reklama

Reklama

Vládcovia nebies

(seriál)
  • Česko Vládcové nebes (viac)
Trailer 1
USA, 2024, 8 h 28 min (Minutáž: 48–77 min)

Tvorcovia:

John Orloff

Predloha:

Donald L. Miller (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrajú:

Austin Butler, Callum Turner, Anthony Boyle, Nate Mann, Bel Powley, Barry Keoghan, Stephen Campbell Moore, Sam Hazeldine, Josiah Cross, Ncuti Gatwa (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(9)

Počas druhej svetovej vojny riskujú svoje životy letci 100. bombardovacej letky – bratstva ukutého z odvahy, straty a triumfu. (Apple TV+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Vládcovia nebies (2024) 

Napriek viacerym priemernym epizodam velmi vydareny vojnovy serial. Vztahy a zivotne osudy clenov bombardovacej letky su priblizene uveritelne a i velkolepe vzdusne suboje a utoky su paradne. Potesilo, ze nam tvorcovia ukazali i dalsie aspekty, a to i z francuzskeho odboja, utekov a skryvania, humanitarnych akcii, ci vyhladzovacich taborov. Hlavne vsak skutocne, hrdinske pribehy prezivsich v zaverecnych titulkov. Odporucam. Ako celok, to po poslednej epizode budete zrejme hodnotit pozitivnejsie, ako vyjde hodnotenie z aritmetickeho priemeru. :) Odporucam. 70% ()

Tretia časť (2024) (E03) 

Uznavam paradnu pracu pri leteckom utoku...taktiez grafici a animatori neodflakli svoj diel, hoci je to tam v tom vzduchu "prehustene" ako v pocitacovej hre Battlefield ()

Štvrtá časť (2024) (E04) 

Zatial najzaujimavejsia a najatmosferickejsia epizoda. A to vdaka uteceneckej linii  vo Francuzsku a i Egan-vmu opustaku v Londyne. ()

Piata časť (2024) (E05) 

Napriek tomu, ze sa opat opakuje priprava, zoradenie, odlet, pokec, vzdusna bitka, jatky a navratenie sa prezivsich, ma to velmi slusnu atmosferu. Vytratil sa podton heroizmu nadsenia, ci bojoveho zapalu a ostal pocit trpkeho uvedomenia si, strnulosti a skazy, ci dokonca odmietnutia az vzdoru. .."No record....." Zaverecna tretina velmi silna. ()

Šiesta časť (2024) (E06) 

Vitam, ze ukazali i pohlad "zostrelenych" pilotov a pohlad na trpiace domace obyvatelstvo. A tiez i na "mentalne zdravie" pilotov. Co, mierne povedane, pristup lekarov, mimoriande idealizuju. Ano, ti co sa vracali, prichadzali s traumami, ale rozhodne vacsina z nich nemala take moznosti rekreacie. Mame o tom historicke pramene...meh. Bel Powley zahrala vsak mimoriadne zivu a vtipnu Irku. :) Bola dokonala. "here's mud in your eye!" frazicka pobavila. Viac vsak uhladeny ss-acky vysetrovatel a to bol asi highlight epizody, hoci mi ani zdaleka neprisiel autenticky.....snahu pripodobnit sa genialnemu Christoph-ovi Walz-ovi z Tarantinovho z Inglorious Basterds bola uplne zjavna. Pomerne zabavny a iny diel, ako sme videli doteraz.  70% ()

Siedma časť (2024) (E07) 

Uvodna depresia, linia v zajateckom tabore (btw. ako sa tam udrzia tak "dohladka" vyholeni? :)) a potom motivujuci a stastny milnik poctu letov, aby to nasledne zatienila nova, situacia na bojisku si vynutivsia zmena strategie. Nadpriemerny diel - poukazujuci na klasickeho hrdinu. ()

Ôsma časť (2024) (E08) 

"They're close...really, really CLOSE!" Priblizili nam opat cast historie, konkretne jednu z dalsich americkych letiek - kde pilotmi boli cernosski obyvatelia Alabamy z Tuskegee. Neskor sa osudy zaujimavo previazu v zajateckom tabore. Kratucka linia s veselou kockou na misii vo Francuzsku. Nadpriemerna epizoda, bez akcie, tvoriaca "podhubie" pre, snad, silnejsi zaverecny diel. 60% ()

Deviata časť (2024) (E09) 

Kvitujem, ze tvorcovia priblizili i jednanie so zajtatcami a i "taktiky" a svinstva, co robilo gestapo vo vyhladzovacich taborov. Nemenej to, ze spomenuli a vyobrazili i misie, ktore sluzili ako humanitarne v zmysle potravinovej pomoci. Zaver uz tradicne silny, s prebehmi skutocnych ucastnikov a ich odkazu. Paradny zaver, hodny serie. ()

Súvisiace novinky

Doctor Who má novou tvář

Doctor Who má novou tvář

09.05.2022

Stanice BBC oznámila novou hlavní tvář slavného a desítky let běžícího seriálu Doctor Who. Titulní roli již čtrnáctého Pána času tak počínaje další sérií ztvární 29letý rwandsko-skotský herec Ncuti… (viac)

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

Tom Hanks plánuje pokračování Greyhound

13.04.2022

Herec Tom Hanks (Most špiónů, Sully: Zázrak na řece Hudson) a jeho produkční partner Gary Goetzman (Zprávy ze světa, Soukromá válka pana Wilsona) si zřejmě našli nový domov na streamovací službě od… (viac)

Fukunaga a cyberpunkový komiks

Fukunaga a cyberpunkový komiks

28.03.2021

Režisér první řady Temného případu či nové bondovky Není čas zemřít Cary J. Fukunaga si vybral svůj příští snímek. Bude jím adaptace cyberpunkového komiksu Tokyo Ghost pro studio Legendary. Příběh se… (viac)

Reklama

Reklama