Reklama

Reklama

Dvaja pátrači: Spy Kids 2

  • Slovensko Spy Kids 2: Ostrov stratených snov (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Od chvíle, keď zistili, že ich rodičia sú tajnými agentmi a potom ich dokonca zachránili z rúk únoscov, sa už z Carmen (Alexa Vegaová) a jejo mladšieho bračeka Juniho (Daryl Sabara) stali ostrieľaní detskí agenti. Proti sebe však nemajú len zloduchov všetkého druhu. Pri záchrane prezidentovej dcéry Alexandry (Taylor Momsenová), ktorá sa ocitla v ohrození života na jednej atrakcii zábavného parku, sa totiž dostali do sporu s konkurenčnými detskými agentmi Garym a Gertie Gigglesovcami (Matt O´Leary, Emily Osmentová). Ich otec Donnagon (Mike Judge) navyše pripravil o miesto Gregoria Corteza (Antonio Banderas), ktorý mal byť vymenovaný do pozície riaditeľa špiónskej organizácie OSS. A aby tých zlých správ nebolo dosť, falošní čašníci počas výročnej večere OSS ukradnú prototyp maskovača - prístroja, negujúceho každú energiu. Nájsť s získať ho späť majú Gigglesovci, ale Carmen s Junim sa nehodlajú vzdať a malou fintou ich pošlú celkom inde. Sami sa potom vyberú po stopách maskovača, vybavení supermoderným zariadením od strýčka Mačetu. Podľa informácií od starého známeho Fegana Floopa (Alan Cumming) navyše usúdia, že za krádežou by mohl byť samotný Donnagon Giggles. Pátranie ich privedie na malý ostrov, v ktorého blízkosti sa strácajú lode. Nájdu tu šialeného vedca Romera (Steve Buscemi), ktorý vynašiel maskovač - negátor energie, ale teraz sa ukrýva v podzemí ostrova pred svojimi vlastnými výtvormi, zmutovanými výsledkami svojich genetický pokusov. Vzápätí, žiaľ, narazia aj na Garyho a Gertie a znovu se s nimi musia stretnúť v boji o maskovač. Na pomoc im bežia rodičia Gregorio a Ingrid Cortezovci (Antonio Banderas, Carla Guginová) a babička s deduškom, ktorí sú, pochopiteľne, tiež špičkovými agentmi. Je jasné, že o ukradnutý prístroj sa na ostrove strhne veľká bitka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (166)

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Po tom, co Carmen a Juni zjistili, čím se zabývají jejich rodiče, stávají se z nich také agenti (je přece spousta úkolů, které mohou vyřešit jen agenti - děti, např. zachránit svět a tak). Nyní se vydávají na dlouhou cestu za tajemným zařízením, které umožňuje zničit všechna elektrická zařízení v okolí. To je skryto na tajném ostrově (s jediným obyvatelem a spoustou podivných kreatur), který právě toto zařízení kryje před vnějším vměšování. Ale Carmen a Juni musí zařízení najít a zničit, aby jej nemohl nikdo nemohl zneužít... Úspěch jedničky nikoho nenechal na pochybách, že další díly budou následovat (dojná kráva je holt dojná kráva). Robert Rodriguez použil nachlup stejný princip jako u jedničky, trochu naivní zápletku (tak, aby vše pochopili i mladší (či prostší) diváci), se spoustou vizuálních efektů (a hraček, bez kterých správný tajný agent nemůže existovat) a dětské herce v hlavních rolích. A, světe div se, ono to funguje - dobře jsem se bavil od začátku do konce. Pro dětského (nebo prostšího) diváka to musí být úplná extáze :) ()

drankeryth 

všetky recenzie používateľa

Spy Kids podruhe a myslim, ze je to aj o nieco lepsie ako jednotka. Tentokrat sa to odohravalo na ostrove roznych a podivnych tvorov, ktore boli geneticky upravene. Aj tu sa objavili rozne futuristicke serepeticky, bez ktorych by sa spravny agent nezaobisiel. Film mal vacsi spad akcii a hlavne tie rozne priserky ma vo filme potesili. Ani rozne prostredia na ostrove neboli ku zahodeniu. Podzemna jaskyna podobajuca sa na nejaky druh azteckych stavieb bola k svetu, aj ked ta pocitacova grafika toho prostredia bola dost zastarala. Komicky boj kostlivcov o ten sperk bol zaujimavy a pripomenul mi trosicku film Armada temnot:) Tie rozne priserky na tom ostrove film velmi spestrili, co ma potesilo. Ich tvorcu si zahral kultovy herec Steve Buscemi, ktoremu to dobre zapasovala ta rola. Aj v tomto filme si zahral na par minut Antonio Banderas a tiez mi tu pripadal, ako nejaky vysinuty debko, ktory nevie, kde prv skocit. Film je jednoznacne dobra zabava nie len pre mladsie publikum, coho dokazom som aj ja:) Dvojka to posunula viac dopredu, co sa tyka zabavy, akcie a vsemoznych vylepseni co sa objavilo vo filme. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

V dobe vydania som Spy Kids miloval, teraz už príliš nie - vlastne vôbec nie. Odhadom času musí snáď každý vidieť tú prespríliš veľkú snahu o navodenie vyslovene (!) detskej zábavy, ktorá snáď nemá šancu pobaviť aj staršieho diváka - do hranice dvanásť rokov, nie nad. Ale hej, k ospalému ránu neuškodí. ()

Akana 

všetky recenzie používateľa

Dvojka mě kupodivu bavila zhruba stejně jako jednička. Množství povedených gagů zůstalo zhruba na stejné úrovni, propracovanější je technická stránka věci. Předimenzovanost všech těch nejnemožnějších vynálezů a efektních agentích pomůcek ale vyvažuje to, že jsou v samotném filmu zesměšňovány ve prospěch spoléhání se na vlastní síly a důvtip. To zase není tak špatné poselství pro dětského diváka. A rodriguezovsky bláznivé je to zase dost. 70% ()

Paldiny 

všetky recenzie používateľa

Dúfam, že Paxton s Buscemim dostali aspoň dobre zaplatené, keď už na triky nezostalo. Tie boli o dve triedy horšie než v jednotke a o triedu ako v Súboji titanov z 81´. Humor si rovnako polepšil, padá sa do ťavích hovien, tancuje balet, lieta na invalidnom vozíku. Skrátka trápne, brakové a blbé divadlo, čo si dovolilo ešte natiahnuť čas cez hodinu a pol. Hviezda aspoň za myšlienku, ktorá síce zostala iba na papieri, ale aj to sa počíta. Predchodca cielil na rodinu, dvojka sa pokúša na tajomnom ostrove plnom zkríženej hávede odstaviť techniku a donútiť hlavných protagonistov myslieť. Tým sa mali riadiť aj tvorcovia. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (9)

  • Při vstupu výtržníka do zábavního parku můžete vidět maskota psa z loga na cereáliích v krátkometrážním Rodriguezově filmu Bedhead. (HappySmile)
  • Zábavní park na začátku filmu měl být původně Disneyland. Nakonec ale použili Six Flags Over Texas v Arlingtonu. Sekce, ve které se natáčelo, se jmenuje Gotham. (HappySmile)

Reklama

Reklama