Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa sa v bare Tarrasco, v mexickom mestečku Santa Cecilia, objaví muž menom Buscemi (Steve Buscemi). Objedná si pivo a rozpráva príbeh o veľkom Mexičanovi, ktorý si hovorí El Mariachi (Antonio Banderas) a hľadá muža menom Bucho (Joaquim de Almeida). Mariachimu totiž kedysi zastrelili milovanú ženu a jemu zmrzačili ruku po tom, ako omylom skrížil záujmy miestnej narkomafie, na ktorej čele stál práve Bucho. Od tej chvíle sa mstí... Čoskoro sa objaví i v Tarrasco. Nasleduje ďalšia krvavá prestrelka, pri ktorej El Mariachi postrieľa všetkých v bare. Na ulici je zranený, keď v poslednej chvíli strhne na zem krásnu majiteľku miestneho kníhkupectva Carolinu (Salma Hayek). Tá pomstiteľa ošetrí - v tom čase už po ňom Buchovi zabijaci pátrajú. Namiesto neho však omylom odstránia Navajasa (Danny Trejo), ktorý bol tiež najatý na vraždu El Mariachiho. Keď Bucho pochopí, kde sa pomstiteľ skrýva, pošle do kníhkupectva svojich ľudí, aby jeho i Carolinu zabili. Dvojica si prestrieľa cestu na slobodu a unikne im. El Mariachi si privolá na pomoc svojich priateľov Campu (Carlos Gallardo) a Quina (Albert Michel Jr.). Blíži sa záverečné zúčtovanie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (678)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Chango teplý jako chcánky, Rodriguezova dvorní Salma, kopa rozstřílených mrtvol a brilantní trojka Marin, Buscemi, Trejo. Škoda neudržení nastoleného tempa, každopádně to chvílemi vypadá, že si do Mexika odskočil trochu zablbnout John Woo. A pokud někdy zabloudíte v Estados Unidos Mexicanos do nálevního zařízení, pamatujte, že: "The client is always wrong!“ ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.0/10] | me: Veľa muziky za málo peňazí. Antonio je El Mariachi,... až na to, že nenosí vo futrále gytaru. Akčná jazda plná krvy, špinavých chlapov, bohovských hlášok a Salmy. Mexikán s nožmi, chango teplý jak chcanky, Quentinov príbeh na bare, chlap bez zubov, ... Film v každom momente baví – buď je kvalitne vtipný alebo tvrdý alebo scény so Salmou  alebo ... je toho veľa a graduje to ... a keď už nestačí artiléria jedného futrálu je podrebné zavolať kamarátov na ďalšie gytarové sóla. Každa scéna je potešenie pre oko. Všetko je špinavé : chalpy, bary, hajzle ... atmosféra ako vyšitá a do toho antonio, ktorý len niekoho hľadá a akosi nikto mu nechce dať slušnú odpoveď. To proste môžem zas a znova a stále sa budem tešiť na každú scénu ako kdy by to bylo po prvé. "Tak to vidíš, obsluha je na hovno, pivo chutná jak chcanky, a furt sem někdo leze." ()

Reklama

berg.12 

všetky recenzie používateľa

U tohohle filmu mě potkal stejný osud jako u "Pulp Fiction", viděl jsem ho až drahně let po premiéře. Humor, atmosféra a snad i Tarantinův štěk mi na něj lehce upomínají, ale takhle srovnávat by to asi nebylo ono. V rámci akčního žánru to je opravdu parádní a originální záležitost prošpikovaná humorem černým jak bota a nebýt poslední čtvrthodinky filmu, která na mě působila trošku jako rána do zad, bylo by to určitě za plný počet. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Prvy komentar = najvacsia srdcovka. Skvely akcny narez od Rodrigueza ma dokonalo odrovnal. Aj ked Desperado sledujem poX-ty krat vzdy ma atmosfera spinaveho Mexika a barov plnych chlapikov ktorych by ste sa ani neodvazili oslovit, uplne pohlti. Banderasov El mariachi je pre mna jeden z najposobivejsich filmovych hrdinov s najposobivejsim nastupom na scenu, ktory komentuje Buscemi (the Biggest mexikan I'v ever seen :)), akcne sceny sa daju porovnavat azda len s krvakmi Johna Woo a to je naozaj velka pocta. Opisovanim skvelych momentov, skvelej hudby dokonale zladenej s akciou, vypeceneho humoru (Tarrantinov vtip) a mnoho ineho by som mohol sediet az do rana. Jednoducho klenot zanru, ktory u mna uz nic neprekona. 10/10 ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Slyším-li slovo Desperado, okamžitě se mi vybaví asi nejznámější záběr z tohoto filmu, kdy Antonio Banderas ruku v ruce se Salmou Hayek odcházejí od ohnivého inferna, které zaplňuje snad celé pozadí záběru. Ani vlastně nevím proč se mi tenhle film tak líbí, když mě akční žánr zase tak moc nebere. Ale je to fakt pecka. Salma je k sežrání, Banderas je působivě mstivý a Quentin Tarantino se svým vtipem z hospody je neuvěřitelný. Málem jsem umřel smíchy při jeho interpretaci. ()

Galéria (107)

Zaujímavosti (44)

  • Skupina Los Lobos, která se podílela na hudební složce filmu, je vidět v úvodní scéně v baru. (Karlos80)
  • Předtím, než Bucho (Joaquim de Almeida) zastřelí muže v klobouku, muži se barva zbraně za opaskem změní z černé na stříbrnou. (Chris Masters)

Súvisiace novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (viac)

Reklama

Reklama