Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keby šlo všetko podľa plánov drogového baróna Barilla (Willem Dafoe), v Mexiku by onedlho malo dôjsť k zmene vládnej moci – s výdatnou pomocou generála Marqueza (Gerardo Vigil) totiž plánuje zosadiť úradujúceho prezidenta krajiny (Pedro Armendáriz Jr.)! Správy o tom sa medzičasom doniesli aj agentovi CIA Sandsovi (Johnny Depp), ktorý sa rozhodol angažovať bezmenného Mariachiho (Antonio Banderas). Charizmatický gitarista má zhýralého generála zabiť – ale až po tom, ako ten splní svoju zlovestnú úlohu! Sands veľmi dobre vie, prečo si na túto špinavú prácu vybral práve Mariachiho... Ten má totiž s generálom Marquezom ešte nejaké nevybavené účty: práve generál je totiž zodpovedný za smrť jeho milovanej Caroliny (Salma Hayek) a ich spoločnej dcérky! Pochopiteľne túži po pomste. A ak si popritom privyrobí ešte aj zopár dolárov... Prečo nie? Kým Barillo a Marquez intenzívne pokračujú v príprave útoku, ani temný muzikant nezaháľa: požiadal totiž svojich niekdajších spoločníkov a verných priateľov Lorenza (Enrique Iglesias) a Fidea (Marco Leonardi), aby ho podporili a pomohli mu. Dve otázky však stále viac a viac vystupujú do popredia: aké sú vlastne skutočné Sandsove motívy a čo presne chce svojimi sprisahaneckými plánmi dosiahnuť? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (471)

Oktavianus 

všetky recenzie používateľa

Napoprvé zmatené, nepřehledné, spousta postav, každá něco chce; a stejně tomu všemu zmatku kraluje Depp. Napodruhé...ono to není špatný. Naopak. Jasně, Desperado to není a být nemůže, chybí třeba nějaký zapamatovatelný písničky (kterých je v Desperadu přehršel), Mariachi je velkou část filmu jen vyčpělej panák, ale: jak řádí Depp, to si ocenění zasluhuje; Willem Dafoe je ukázkovej padouch; Cheech Marin a Danny Trejo (ne)hrají jako vždy; dvojka Ruben Blades a Mickey Rourke je zábavná a hrozně dobře se poslouchá... vůbec to není guláš, jen si chce dát tu práci se na to podívat ještě jednou a uvědomit si, oč komu jde. Prostě "revoluce, tak jako volby, stojí spoustu peněz". ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $29miliónovTržby USA $56,359,780Tržby Celosvetovo $98,185,582║ Nehorázne spackaní film, takto vyzerá keď Robert Rodriguez asi nemá chuť do natáčania, všetko to príde také na silu robené, bez skutočnej šťavy. Katastrofa! /10%/ ()

Reklama

InJo 

všetky recenzie používateľa

Spousta skvělých scén (hlavně těch akčních) a momentů, ale pohromadě to nedrží ani trochu. Mohl to být ultimátní tříhodinový velkofilm, kde by pomalejší dějové scény střídaly rychlé akční, ale je to jen bez větších problemů koukatelná slátanina několika žánrů a stylů. Rodriguez asi nemá rád dlouhé filmy, ale přitom toho chtěl sdělit (během krátké stopáže) strašně moc, ve výsledku mi však ale jen potvrdil, že Johnny Depp je jeden z nejlepších herců současnosti (to jsem už ale stejně věděl), že Banderas má neskutečné charisma (to jsem taky dávno věděl) a... a pak už vlastně skoro nic. Velmi dobré v jednotlivostech, mizerné v celku. 60 % ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Množstvo hviezd sa nie vždy automaticky rovná dobrý film. Toto je jeden z príkladov absolútne nezáživnej akčnej zlátaniny. Akcie je tu požehnane, to treba uznať, ale aj poriadne prestrelenej. Je to akčňák a tak k nemu treba pristupovať s nadhľadom, ale Rodriguez nedokázal nájsť tú správnu mieru. A sladký Enrigue ??? Tak , to už fakt neviem , čo to bolo za nápad...Vytĺcť prachy, jedine to ma napadá. V záverečnej scéne lietajú vzduchom peniaze a pripadá mi, že so samotným filmom je to podobne. Toto boli naozaj vyhodené peniaze. 40% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Ešte viac cool a štýlové než Desperado, ale so zbytočne prekombinovaným a hektickým príbehom, v ktorom niet času na to najdôležitejšie - dôkladne rozpracovať postavy, na ktorých má film stáť. Celý čas sa iba niekto s niekým na niečom tajne dohaduje, alebo po niekom strieľa. Robert Rodriguez sa do 80 minút pokúsil narvať trojhodinový materiál a výsledkom je zbrklý a miestami nechcene strnulý patlanec, vhodný skôr pre fanúšikov Spy Kids, než Desperada. ()

Galéria (65)

Zaujímavosti (21)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v Mexiku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama