Reklama

Reklama

Hutch (Bob Odenkirk) je unavený chlapík stredného veku, ktorého život sa scvrkol na otravné každodenné rituály prekladané manželkiným pohŕdaním a pubertálnymi výlevmi vlastných detí. Keď do ich domu vniknú dvaja zlodeji, nechá ich beztrestne kradnúť a prizerá sa nečinne, ako tresnu jeho syna. On sa obhajuje tým, že nechcel hrotiť nebezpečnú situáciu, ale všetci v jeho okolí ho majú za zbabelca. Hutch si pôvodne myslel, že to ustojí, ale keď sa ocitne medzi cestujúcimi, ktorých v nočnom autobuse obťažuje banda grázlov, vybuchne v ňom nahromadená zlosť. A nie je jej málo. Než sa usadil, živil sa Hutch tým, že s pomocou násilia riešil problémy, na ktoré si nikto iný netrúfal a absolvoval kvôli tomu veľmi špeciálny tréning. Krvavá výchovná lekcia v autobuse spustí lavínu udalostí, ktoré Hutcha preveria viac, ako čokoľvek doteraz prežil. Tento pán Nikto má ale poriadne tuhý korienok. A tajný trezor plný zbraní. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (862)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Svižná akčná jednohubka, akých tu ale už bolo v posledných dekádach viac než dosť, takže ide skôr o to, či to Odenkirkovi sadlo, alebo nie. Nuž, sadlo, a poriadne. Len ma Nobody nikdy nedokázal poriadne strhnúť, čo je pri takto vražednom tempe veľká škoda. Skôr si potom divák všíma rôzne kamerové fintičky, ako napríklad detail rotujúcej zbrane, kedy je ale kamera v pozícii zbrane, rozumej v pokoji. Na realitu sa tu samozrejme nikto nehrá, ak by sme nevedeli, že je to netflixovina, tak by sme dali ruku do ohňa, že je za tým Besson, pričom Neeson točil zrovna niečo iné, ale veľmi podobné. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[75%] Prostě taková verze typu Johna Wicka. Wicka moc nemusím, jen třetí díl se mi líbil nejvíc. No, jak už tu píše uživatel CSFD sniper 18, tak cca ty první dvě třetiny jsou naprosto super, ale to finále je už totálně přehnané, nezajímavé a moc mi to do toho filmu nezapadá, což je škoda, myslel jsem, že vidím absolutní bombu překonávající i toho slavného Johna Wicka. No, přesto mě film celkově bavil. Hlavní hrdina mě baví od začátku do konce. Příběh, herci atd – to vše je ok. Nejvíc mě bavily dvě akční sekvence, a sice: ta v autobuse a ta v domě, kdy si gangsteři šli pro něj. Režie, technická stránka – to vše bylo v pořádku. Jen ten konec mě nebavil, prostě už to bylo přestřelené a vidět staříka (otce hl. herce), jak bez problému likviduje protivníky po desítkách, mě moc nebralo. Takže asi tak, ještě jednou to klidně můžu vidět. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IF THEY KNOW, I KNOW, YOU KNOW." ----------- Ilja Najšuller šesť rokov po svojom revolučnom filme Hardcore Henry sedí opäť na režisérskej stoličke snímky rovnakého explozívneho kalibru. No veľa dôvodov na oslavu nieto. Nobody má od svojho "predchodcu" pramálo spoločného, vizuálom a technickým spracovaním sa viac približuje sérii John Wick, čo som si hovoril počas pozerania, ešte dávno predtým, než som zistil, že sa tu odtiaľ stretol celý ansámbel, od producenta/režiséra cez scenáristu až po strihača, a je to tak cítiť, že tu Najšullera vôbec nie je cítiť a Nobody sa kľudne mohlo volať aj John Wick 6: Reborn, čo mi je dosť ľúto, nakoľko Henry bol neskutočný nárez s osobitým, ba priam jedinečným štýlom, ku ktorému sa rád vraciam. Akcia je ale aj napriek "strate" rukopisu režiséra vážne vyšperkovaná a herecký koncert Boba Odenkirka o to viac znamenitejší. Nie je to zas tak dávno od čias, kedy som si ho počas sledovania dvoch televíznych projektov z pera Vincenta Gilligana predstavoval v hlavnej roli poriadneho, akciou nabitého filmu, a bolo nám dopriate. Otázkou zostáva už len jediné – prečo Najšuller zahodil to, čo robil v takom rozsahu len on (a ešte k tomu najlepšie) a po 6 rokoch filmovej odmlky natočil toto? ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Na Nobody sa musel tešiť snáď každý fanúšik akčného žánru, keďže ide presne v duchu tejto súčasnej žánrovej evolúcie, ktorá kombinuje doby minulé, kedy bol žáner na vrchole so súčasnou dravosťou štýlu Johna Wicka a obľúbeného tématu staršieho muža na odpočinku s bohatými skúsenosťami, ktorý je nútený sa opäť postaviť mnohonásobnej presile a vyšlo mu to veľmi dobre. Ale uznávam len prvú hodinu, ktorá je presne taká, ako som si prial. Zápletka neponúkne nič výnimočné, čo by tu ešte nebolo, ale to ani nikto nechce, hlavný hrdina je vykreslený perfektne, ten jeho stereotyp a znudený život, ale napriek tomu sa akcii radšej vyhne, aj keď vie, že by si s protivníkmi ľahko poradil. No paradoxne práve to spôsobí, že sa predsa len do nejakej akcie zapletie a to mu prinesie len samé problémy. Celá táto hodina mi skvelo sadla, postavy, zápletka, akcia a vizuálne prevedenie. Len ten hlavný záporák mohol byť lepší, opäť šéf ruskej mafie, na ktorom nie je nič zaujímavé, takýchto postáv už bolo nespočet. Ale to je len menší problém. Bob Odenkirk je tu výborný, herectvom, charizmou, aj po akčnej stránke, je radosť pozerať, keď aj neakčný herec dokáže po päťdesiatke v akcii pôsobiť takto dobre. To sa väčšine klasikom, ktorí mali v žánri dlhoročné skúsenosti nepodarilo. Jeho rodina mohla dostať aj trochu viac priestoru, ale nevadí a poteší Christopher Lloyd, ktorý ako jeho otec dokáže pobaviť. Hlavne jeho likvidácia dvoch zabijakov. Akcia je v tejto hodine výborná, nie je to síce žánrová špička, ale akcia má výbornú choreografiu, pár dobrých nápadov, napríklad ako sa dostať z kufru auta, parádne vizuálne prevedenie a pôsobí surovo a namáhavo, tu každý jeden protivník dá aspoň trochu zabrať, nič nie je zadarmo. A preto som nepochopil, prečo posledná tretina na toto úplne rezignovala, keď to tak krásne fungovalo. Tu chce byť akcia až moc štýlová a aj keď pár nápadov je stále dobrých, ale už ma to prakticky prestalo zaujímať. Tu už protivníci padajú po desiatkach, ale už to vyzerá aj tak lacnejšie, bez poriadnej postupnosti, to sú už len akčné momenty nahádzané za sebou, len aby to dobre vyzeralo a už dostali kladné postavy všetko zadarmo. Mne to prišlo ako z úplne iného filmu, na ktorý som sa toľko netešil. Na rozdiel od tej prvej hodiny. Takže na jednej strane som určite spokojný, tá prvá hodina ma veľmi bavila a kvôli nej sa to oplatí pozrieť aj viackrát, ale po skončení si predsa len odnášam trochu pachuť nie úplne ideálneho zážitku. Ak bude pokračovanie, snáď si na to už dajú pozor. 76% ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak nebebru důvody jeho návratu k jeho starému životu. Myslím, že takovýhle tip člověka musí mít nervy ze železa a né se nechat rozhodit ukradeným náramkem... Čistokrevná vykrádačka. Spojení Johna Wicka a Equalizéru 1 ale fiunguje, herci vědí co hrát a akce je povedená. Takže proč ne. za mě 70% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (20)

  • Tetování na Hutchově zápěstí zobrazující karty 2 a 7 je v karetní hře Texas Hold'em považováno za nejhorší startovní pozici, protože z ní nelze utvořit žádnou výhodnou kombinaci. V kartářském významu pak tato kombinace znamená špatné zprávy, případně brzkou smrt. (NiWi)
  • Logo firmy WM, v ktorej Hutch (Bob Odenkirk) pracuje, je podobné logu firmy Wexler-McGill postavy Jimmyho McGilla, ktorú v seriáli Volejte Saulovi (2015–2020) stvárnil tiež Bob Odenkirk. (Real Tom Hardy)
  • Na začátku 42. minuty můžeme v pozadí slyšet hudební dílo Petra Iljiče Čajkovského nazvané „Klavírní koncert č. 1 b moll, op. 23 “, které ruský skladatel složil jako svůj první klavírní koncert na přelomu roku 1874 až 1875. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

Christopher Lloyd si zahraje v Mandalorianovi

20.03.2022

Legendární herec Christopher Lloyd (Návrat do budoucnost, Addamsova rodina) si na stará kolena řekl, že na odchod do důchodu je v 83 letech ještě brzo, a tak fanouškům (a jistě i vnoučatům) dělá… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (viac)

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

Bob Odenkirk zpátky na place Saula

08.09.2021

Hvězda akčního snímku Nikdo a taky seriálu Volejte Saulovi Bob Odenkirk před pár týdny zkolaboval na place zmíněného spin-offu Perníkového táty. Údajně za to mohl menší infarkt, od té doby byl tak… (viac)

Akční Nikdo se dočká pokračování

Akční Nikdo se dočká pokračování

19.06.2021

…tedy nejspíš. Přestože se z akčního snímku Nikdo s Bobem Odenkirkem v hlavní roli stal relativně malý úspěšný hit (snímek vydělal 61,5 milionů dolarů, rozpočet byl přitom jen 16), režisér Ilja… (viac)

Reklama

Reklama