Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Česko Robin Hood (viac)
Veľká Británia, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Tvorcovia:

Richard Carpenter

Hudba:

Clannad

Hrajú:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (7)

Robin Hood (1984) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Titulnú úlohu v prvých dvoch sériach stvárnil herec Michael Praed. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Čo sa týka atmosféry, tak je to jedno z najlepších, najtemnejších a najpôsobivejších spracovaní tejto legendárnej predlohy. Dovolím si tvrdiť, že to môže hravo konkurovať mnohým novším celovečerným kino filmom, ktoré boli o Robinovi Hoodovi natočené. Pre mňa Michael Praed zrejme už navždy zostane tým najcharizmatickejším a najsympatickejším filmovým Robinom Hoodom. **** ()

Season 1 (1984) (S01) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý vždy stál na strane utláčaného ľudu. Je to legenda. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia, nespravodlivosti a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Čo sa týka atmosféry, tak je to jedno z najlepších, najtemnejších a najpôsobivejších spracovaní tejto klasickej predlohy. Titulnú úlohu v ňom stvárnil sympatický, charizmatický herec Michael Praed. Prvá séria bola natočená v roku 1984. Pozostáva z piatich samostatných epizód: 1. "Robin a čarodej", 2. "Čarodejnica z Elsdonu", 3. "Sedem chudobných rytierov", 4. "Alan z údolia", 5. "Kráľov šašo". **** ()

Robin a čaroděj (1984) (S01E01) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. V poradí prvá, pilotná epizóda z prvej série nesie názov "Robin a čarodej" (Robin Hood and the Sorcerer). Príbeh chrabrého Robina Hooda sa začína. Loxley, osada v ktorej žije malý Robin je vypálená. Jeho otec ho stihne odviesť do bezpečia. Vyrastie z neho dospelý muž. Kvôli pitliactvu je uväznený. Podarí sa mu uniknúť. V sherwoodskom lese začne formovať zbojnícku družinu. Zvíťazia v prvých stretoch s vojakmi šerifa z Nottinghamu. Robin sa zoznámi s lady Marion. Zaľúbia sa. V prestrojení za starca vyhrá turnaj v lukostreľbe. Získa cennú trofej, magický strieborný šíp. S jeho pomocou vyslobodí lady Marion zo spárov baróna Simona de Bellemea, ktorý ju chcel obetovať temným démonickým silám. **** ()

Čarodějnice z Elsdonu (1984) (S01E02) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. V poradí druhá epizóda z prvej série nesie názov "Čarodejnica z Elsdonu" (The Witch of Elsdon). Manželský pár je obvinený z čarodejníctva a praktikovania čiernej mágie. Obaja tvrdia, že sú nevinní, no i napriek tomu sú odsúdení na trest smrti obesením. Šerif z Nottinghamu im ponúkne možnosť ako sa môžu zachrániť. Navrhne žene, aby sa infiltrovala do zbojníckej družiny Robina Hooda. Má získať ich dôveru a v príhodnej chvíli ich omániť a vydať napospas šerifovym vojakom. *** ()

Sedm chudých rytířů (1984) (S01E03) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. V poradí tretia epizóda z prvej série nesie názov "Sedem chudobných rytierov" (Seven Poor Knights from Acre). Do anglického Nottinghamu príde sedem križiakov, sedem členov templárskeho rytierskeho rádu. Sú to výborne vycvičení bojovníci. Neľútostní zabijaci zocelení mnohými vojnami. Šerif Robert de Rainault chce využiť ich prítomnosť na to, aby zlikvidovali zbojnícku družinu Robina Hooda. **** ()

Alan z údolí (1984) (S01E04) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. V poradí štvrtá epizóda z prvej série nesie názov "Alan z údolia" (Alan a Dale). Gisburne sa stále bezúspešne snaží dolapiť Robina Hooda a jeho spoločníkov. Malý John chodí tajne navštevovať svoju milenku. Keď sa to dozvie Robin, nie je z toho nadšený. V Sherwoode sa obajví mladý spevák Alan. Ide za šerifom z Nottinghamu, aby mu prekazil svadbu so ženou, ktorú Alan miluje. Zbojnícka družina Robina Hooda sa rozhodne, že mu pomôže jeho lásku získať späť. *** ()

Králův šašek (1984) (S01E05) 

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý so svojou zbojníckou družinou prebýval v Sherwoodskom lese. Vždy stál na strane utláčaného ľudu. Bohatým bral a chudobným dával. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Záverečná, v poradí piata epizóda z prvej série nesie názov "Kráľov šašo" (The King´s Fool). Robin Hood zachráni život anglickému rytierovi, ktorého v sherwoodskom lese prepadla banda vrahov. Je to stúpenec a oddaný služobník kráľa Richarda, zvaného Levie srdce. Robin a všetci členovia jeho družiny zostanú veľmi prekvapení, keď im odhalí svoju pravú totožnosť. **** ()

Reklama

Reklama