Reklama

Reklama

Epizódy(5)

Recenzie (5)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Robin Hood je anglický bájny ľudový hrdina, ktorý vždy stál na strane utláčaného ľudu. Je to legenda. V priebehu rokov 1984 až 1986 bol vo Veľkej Británii vyprodukovaný televízny seriál o tomto pomstiteľovi bezprávia, nespravodlivosti a panskej svojvôle. Seriál je zložený z troch sérií, ktoré dohromady obsahujú dvadsaťdva samostatných dielov. Čo sa týka atmosféry, tak je to jedno z najlepších, najtemnejších a najpôsobivejších spracovaní tejto klasickej predlohy. Titulnú úlohu v ňom stvárnil sympatický, charizmatický herec Michael Praed. Prvá séria bola natočená v roku 1984. Pozostáva z piatich samostatných epizód: 1. "Robin a čarodej", 2. "Čarodejnica z Elsdonu", 3. "Sedem chudobných rytierov", 4. "Alan z údolia", 5. "Kráľov šašo". **** ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Každá z piatich častí série funguje výborne ako samostatný dejový oblúk, zároveň sa ňou ale tiahne pevná niť osobných vzťahov, politických a spoločenských väzieb a nad všetkými udalosťami dominuje Šerifovo úsilie o dolapenie Robina a jeho družiny. Čiže RH funguje aj ako seriál, aj ako séria. Všetkých 5 dielov je až prekvapivo kvalitatívne vyrovnaných a občas dochádza aj na komediálne odľahčenie. Dá sa ale konštatovať, že to najlepšie prichádza na konci, možno Kráľov šašo mohol byť koncipovaný aj ako dvojdiel. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Vesnice s názvem Elsdon v hrabství Nottinghamshire ve skutečnosti neexistuje, reálně je vesnice Elsdon v hrabství Northumberland v severní Anglii. Autoři dílu se nejspíše inspirovali vesnicí a farností Elston, která skutečně v oblasti Nottinghamu existuje a to na východ od Sherwoodských lesů. V této vesnici skutečně bývala středověká nemocnice a také léčebna pro malomocné. Na jejím místě byla později postavena kaple. (ajaxx)

Reklama

Reklama