Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Česko Robin Hood (viac)
Veľká Británia, (1984–1986), 22 h 8 min (Minutáž: 50–102 min)

Tvorcovia:

Richard Carpenter

Hudba:

Clannad

Hrajú:

Michael Praed, Jason Connery, Mark Ryan, Clive Mantle, Robert Addie, Ray Winstone, Philip Jackson, Richard O'Brien, Phil Davis, Anthony Steel, Nick Brimble (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(22)

Obsahy(1)

Nebylo jich mnoho, ale strach dokázali nahnat dokonale. Vždy se z čista jasna objevili na tom nejnepravděpodobnějším místě a odvážně se stavěli na stranu chudých. Když bylo třeba, neváhali tasit meče a napnout tětivu. Málokdy minuli cíl. Jejich vůdcem byl sympatický Robin, kterého tajemná bytost rozkročená mezi dvěma světy, Herm, pověřila úkolem bránit zlu v jeho rejdech. V tehdejších dobách se o rytířství, gentlemanství a právu dalo mluvit jen stěží. Vždyť když i šlechta kradla a loupila kde jen mohla, jak to potom mělo vypadat mezi poddanými? Robin, jeho milá Marion, Will, Much , Malý John, tlouštík Tuck a saracenský bojovník Nasir se záhy proslavili a to se správci kraje kolem hvozdu Sherwood, siru Guyi z Gisburne, dvakrát nelíbilo. Proto se na Robina snaží všemi možnými prostředky nastražit léčku... (Siriuss)

(viac)

Recenzie používateľa corpsy k tomuto seriálu (14)

Robin Hood (1984) 

Hodnotím len časti s Michaelom Praedom. Vynikajúca dobrodružná fantasy, ktorá občas pripomenie Boormanov EXCALIBUR. Nostalgická spomienka, keď väčšina z nás vtedy školoupovinného veku chcela byť buď Robinom Hoodom, alebo Nasirom. A ku tomu pecka soundtrack od Clannad. ()

Season 1 (1984) (S01) 

Nič sa nedá vytknúť tejto televíznej fantasy. Je to temný a hlavne asi ten pravý prístup k stredovekej legende. ()

Robin a čaroděj (1984) (S01E01) 

A môžme začať. TV legenda, ktorá opantala mladé devy titulným hrdinom a mladých šuhajov hrdinstvom celej družiny, pričom tiesnivou, občas až hororovou atmosférou ( samozrejme s prihliadnutím na dobu vzniku ) dostala zrejme každého. ()

Čarodějnice z Elsdonu (1984) (S01E02) 

A je to nielen o temnej a mysterióznej atmoške, ale aj o niečom, čo má ostatne celkom iné motívy. Gro, ale ostáva. ()

Sedm chudých rytířů (1984) (S01E03) 

Ak sa v tej dobe, v mojom okolí spomenulo slovo templári, hneď sa mi vybavili tí tajomný jazdci, ktorých videnie cez helmu kameraman pojal v skutku...´´originálne´´. ()

Alan z údolí (1984) (S01E04) 

Vyzdvihnúť romantiku nad mystériom, sa tvorcom zachcelo práve v tejto časti. Láska nad peniaze ( aj keď v spojitosti s inou, ďalšou nebezpečnou misiou ), alebo peniaze kvôli láske. Je tak Malý John? ()

Králův šašek (1984) (S01E05) 

Trošku politikárčenia nezaškodí, aj keď je to na úkor fanúšikov, ktorý by boli zrejme nadšenejší z nejakej akčnej scény s Nazírom a jeho umením meča. ()

Season 2 (1985) (S02) 

V tejto sérii, som sa dočkal zrejme jedného z mojich nastrašidelnejších filmových zážitkov tej doby. Dvoj časť Waylandove meče. Luciferovi poddaný, no a nakoniec aj samotný Lucifer. A to nehovorím o finále, ktoré vo svojej dobe zrejme dostalo celú vtedajšiu ČSSR. ()

Věštba (1985) (S02E01) 

Vniesť trochu tajomna aj v inom, ako fantasy motíve, sa tomuto seriálu darilo. Toto je jeden z tých dielov. ()

Děti Izraele (1985) (S02E02) 

Jedna z tých miernejších, ale v určitých oblastiach rozprávania podarených príhod Robina a jeho družiny. Dá sa povedať, že každá časť je špecifická, nie z remeselného, ale obsahového hľadiska. ()

Pán lesa (1985) (S02E03) 

Netreba hnevať duchov lesa, resp. netreba ich napínať v priebehu osláv Požehnania. A tí duchovia ( Robinova banda ), je schopná pre spravodlivosť urobiť čokoľvek. ()

Prokletí (1985) (S02E04) 

Predznamenanie vecí budúcich a niečo, čo som mal na tomto seriály najviac rád. Mystično a fantastično. A to doslova. ()

Waylandovy meče (1985) (S02E05) 

Pre mňa, z nostalgického hľadiska, jeden z tých najväčších diváckych TV zážitkov môjho detstva. Už len v prvých minútach, pohľad na zábery ´´Luciferových psov´´, pričom jeden z nich v držaní jedného z Waylandových mečov, povie tajomne meno Orias a ukáže sa jeho démonická tvár, to bolo pre mňa, ako 8-9 ročného fagana topka strašidelnosti. Pretrvalo dodnes. ()

Největší nepřítel (1985) (S02E06) 

Rozlúčka s jedným s najpopulárnejších zahraničných seriálov konca 80. rokov v Československu. Plakali devy, plakali mládenci - fanúšikovia. Nebolo to jedno zrejme nikomu, komu tento seriál spríjemnil televízne večere. ()

Reklama

Reklama