Reklama

Reklama

Robin Hood - Kráľ zbojníkov

  • Slovensko Kráľ zbojníkov Robin Hood (viac)
Trailer

VOD (1)

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzaleme a vracia sa domov do Anglicka. Tam zistí, že jeho otec je mŕtvy, jeho panstvo je v ruinách, a  kraj terorizuje krutý šerif z Nottinghamu. Robin sa uchýli do Sherwoodskeho lesa, ktorý ovládajú zbojníci a iní utečenci pred šerifovou krutosťou. Tam vycíti príležitosť pomstiť smrť otca a zároveň ochrániť trpiaci ľud... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (613)

Melies 

všetky recenzie používateľa

7 / 10 Zaujímavé, pomerne naturalistické spracovanie starej legendy, ktoré sa môže pochváliť výborným hereckým obsadením (Costner, Freeman, Rickman), dynamickým spádom a krásnou výpravou. Logika filmu sa síce párkrát na čas stratí v hustých Sherwoodskych lesoch a chvíľu potrvá, kým nájde cestu von, ale aj tak je to solídna zábava na dlhé sobotné večery. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Spolu s nádherným britským fantasy seriálem Robin of Sherwood nejlepší převedení legendy o Robinu Hoodovi na filmová plátna (seriál byl ale ještě lepší, hlavně kvůli své mystické atmosféře a hudbě skupiny Clannad). Jedna z mála dobrých hereckých rolí Kevina Costnera (spolu s Tancem s vlky). Král zbojníků Robin Hood je vlastně taková hollywoodská variace na středověké hrdinské eposy - velké výpravné dílo s typizovaným pozitivním hrdinou, zde ale středověkého aristokrata rytíře, bojujícího o čest a obvykle i o ruku své paní, nahradil legendární ex-rytíř vydávající se na cestu desperáda... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja viem, že všetci na to nadávajú, aký je Costner drevený, čo tam preboha robí Freeman, prečo tam Connery nie je dlhšie, prečo Hollywood znäsvecuje britskú legendu a tak podobne. Reynoldsovi sa ale podarilo vytvoriť výbornú atmosféru, ktorá presne zodpovedá tomu, čo si predstavujem pod pojmom "Robinove dobrodružstvá v lesoch a hradoch Anglicka". Costner je ako Robin uchádzajúci a Rickman bol vždy ako záporák bezchybný. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Kevin Kostner zahral Robina Hooda veľmi presvedčivo. Ale akcie tak veľa teda nieje. Je to taká prechádza ružovým sadom. Viac romantiky. Jedná sa asi o najslávnejšie spracovanie témy o neposlušnom zbojníkovi, tentoraz v podaní Kevina Costnera. Skvostné herecké obsadenie len potvrdzujú Morgan Freeman, ako vždy bezchybný a najmä Alan Rickman v pozícii podľa môjho názoru jedného z najlepších "parchantov" strieborného plátna. Nesmiem zabudnúť na záverečné a absolútne neočakávané "zjavenie" Seana Conneryho a Adamsovu pieseň. Skrátka a dobre, užite si túto americkú idylku s dobrým koncom. ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Určitě nejlepší zpracování Robina Hooda, jaké jsme mohli zatím spatřit. Jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružnáků. Co dělá tento film neodolatelným, je ta radost, která z něj přímo čiší. Krásné prostředí v kterých se odehrává, hrady, panství, les ve kterém "straší", hudební doprovod, dějové zvraty, všechno, co má výborný film obsahovat. Určitě také výborné herecké výkony jak Costnera a Freemana a ostatních zůčastněných. Jeden ovšem vyčnívá nad všemi a to Alan Rickman. A nakonec hezké překvapení v podání nezmara Conneryho. Klasika "starší" doby, takové už se bohužel netočí. Ještě před pár lety jsem měl v pokoji obrovský plakát (napnutý hořící šíp), přesně takový jako tady ten obrázek xD, bohužel při malování šel dolů. Dir Cut ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (36)

  • Kevin Costner (Robin Hood) si najal učitele angličtiny, aby se naučil mluvit s anglickým přízvukem. Ale moc mu to nešlo, a tak nakonec ve filmu mluví bez přízvuku. (don corleone)
  • V kino traileri je použitý iný pohľad na plávajúceho Robina Hooda (Kevin Costner) ako vo filme. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama