Reklama

Reklama

Robin Hood - Kráľ zbojníkov

  • Slovensko Kráľ zbojníkov Robin Hood (viac)
Trailer

VOD (1)

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzaleme a vracia sa domov do Anglicka. Tam zistí, že jeho otec je mŕtvy, jeho panstvo je v ruinách, a  kraj terorizuje krutý šerif z Nottinghamu. Robin sa uchýli do Sherwoodskeho lesa, ktorý ovládajú zbojníci a iní utečenci pred šerifovou krutosťou. Tam vycíti príležitosť pomstiť smrť otca a zároveň ochrániť trpiaci ľud... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (613)

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Přesto, že má film typický hollywoodský kabátek, má své dobrodružné kouzlo a dokáže místy vystihnout atmosféru klasického zpracování z 80. let (viz. níže). Kevin Costner, v té době na vrcholu své krátkodobé slávy, se role Robina zhostil velice slušně a i velká jména v dalších rolích si odehrála svůj tradičně vysoký standard. Rád se čas od času, když je film v televizi, na tuhle pohádku podívám, protože má něco do sebe. Po nepřekonatelném britském televizním seriálu (1984), pro mě osobně ta nejpovedenější verze Robina Hooda. A že už jich vzniklo. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Legenda o slavném zbojníkovi, tentokrát v hollywoodském kabátě. A nemohu říci, že by jí to neslušelo. Kevin Costner má dostatečné charisma, aby dokázal zaujmout nejen své fanynky a všechny ohromil. Morgan Freeman byl rovněž skvělý, stejně tak Alan Rickman, který svojí roli šerifa z Nottinghamu obohatil oplzlostí, charismatem a tajemnem. Závěrečná píseň Briana Adamse je rovněž nádherná. Nad spoustou věcí je nutno zamhouřit obě oči (Maur v Angii, čarodějnice), všechno je až okázale hollywoodské, ale i tak je to kvalitní dobrodružná podívaná. 80%. ()

Reklama

Melies 

všetky recenzie používateľa

7 / 10 Zaujímavé, pomerne naturalistické spracovanie starej legendy, ktoré sa môže pochváliť výborným hereckým obsadením (Costner, Freeman, Rickman), dynamickým spádom a krásnou výpravou. Logika filmu sa síce párkrát na čas stratí v hustých Sherwoodskych lesoch a chvíľu potrvá, kým nájde cestu von, ale aj tak je to solídna zábava na dlhé sobotné večery. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Kevin Kostner zahral Robina Hooda veľmi presvedčivo. Ale akcie tak veľa teda nieje. Je to taká prechádza ružovým sadom. Viac romantiky. Jedná sa asi o najslávnejšie spracovanie témy o neposlušnom zbojníkovi, tentoraz v podaní Kevina Costnera. Skvostné herecké obsadenie len potvrdzujú Morgan Freeman, ako vždy bezchybný a najmä Alan Rickman v pozícii podľa môjho názoru jedného z najlepších "parchantov" strieborného plátna. Nesmiem zabudnúť na záverečné a absolútne neočakávané "zjavenie" Seana Conneryho a Adamsovu pieseň. Skrátka a dobre, užite si túto americkú idylku s dobrým koncom. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Nejlepsi zpracovani Robina Hooda, aspon z tech filmu, co jsem o nem videl. Kevin Costner se do role skvele hodil a hral fakt dobre a skvele ho doplnoval Morgan Freeman. Mastrantonio mi ze zacatku nesedla, ale postupne jsem si uvedomil, ze se do filmu skvele hodi. Ale jednoznacne nejlepsi je Alan Rickman, tohle je jedna z jeho nejzapornejsich roli a je fakt hodne krutej. Film prijemne ubihal, takze jsem si ani neuvedomil jeho dylku a navic to vse pusobi docela velkolepe a je to podkresleny hezkou sviznou hudbou. Tohle je proste dobre odvedenej dobrodruzne romantickej film a jelikoz filmy s tematikou Hooda mam hodne rad, nemuzu jinak, nez za 5*. P.S. Jen je skoda, ze nikdy v zadnem filmu s Hoodem, nejsou ukazane krizacke vypravy, na ktere odjel. ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (35)

  • Väčšina piesní, ktoré postavy vo filme spievajú, sú skutočné stredoveké melódie. Napríklad pieseň, ktorú spieva mních Tuck (Michael McShane), je melódia piesne s názvom "Bacche Bene Venies" z 13. storočia. (misterz)
  • Alan Rickman (šerif z Nottinghamu) odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nikto nebude zasahovať, až vtedy súhlasil. (beso74)
  • Ohnivá střela vystřelená z luku Robina (Kevin Costner) byla natočená v obrazové frekvenci 300 snímků za vteřinu (normálně se používá 24). (don corleone)

Súvisiace novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama