Reklama

Reklama

Gróf Monte Christo

  • Česko Hrabě Monte Cristo (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hrabě Monte Cristo je klasickým příběhem známého romanopisce Alexandra Dumase o úkladně uvězněném nevinném muži a jeho plánu pomsty na všech, kteří ho zradili. Divoký mladý námořník Edmond Dantes (Jim Caviezel) touží po klidném životě a plánuje svatbu s krásnou Mercedes (Dagmara Dominczyk). Jeho nejlepší přítel Fernand (Guy Pearce), který touží získat Mercedes pro sebe, jej krutě podvede. Edmond je neprávem uvězněn v nechvalně proslulé ostrovní věznici, pevnosti If, která se stane jeho nejhorší noční můrou na následujících třináct let. Přichází o vše, co miloval. Jeho víra ve spravedlnost je nahrazena myšlenkami na odplatu těm, kteří jej zradili. S pomocí podobně nevinně drženého spoluvězně (Richard Harris) se mu podaří naplánovat a úspěšně uskutečnit útěk z vězení. Stane se tajemným a bohatým hrabětem Monte Cristo. Podaří se mu proniknout do kruhů francouzské aristokracie a nelítostně systematicky ničí lidi, kteří jej zotročili... Slavný román Alexandra Dumase se dočkal minimálně sedmnácti zpracování (11 filmů, dva televizní filmy, seriály, minisérie). Film Kevina Reynoldse je však první anglicky mluvenou verzí od roku 1934. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (251)

Radim 

všetky recenzie používateľa

Typický příklad toho, když Hollywood dostane do rukou knižní předlohu. Ne že by předloha musela být svatou, ale u notoricky známého tématu - kterým Monte Christo bezesporu je - je třeba postupovat velice opatrně. V tomto případě vznikl paskvil, ve kterém se objevují všechny nectnosti americké produkce: snaha směstnat vše do televizní délky, byly zploštěny všechny motivace, základní podstata románu, totiž otázka OPODSTATĚNOSTI odplaty, byla redukována na mstu samu. Jednu hvězdičku dávám za slušnou filmařskou rutinu, druhou dávám jen kvůli tomu, že jsem jednu hvězdičku dal mnohem horším filmům. ()

Piri 

všetky recenzie používateľa

No, keďže je to podľa predlohy a poznáme už dobré spracovania, nemôžem prehliadnuť základné prešľapy v postavách a v chronológii. Natočené je to dobre, Caviezel bola dobrá voľba, ale ostatní so svojím vzhľadom vyzneli skôr ako juniori (niečo ako Smallville). Je to umelé a bez šťavy, pripomína mi to telenovelu. Radšej mali dať fakt úplne iný názov a vymyslieť iné mená a nijak to nespájať s Dumasom - mohli natočiť voľné spracovanie. Jediné, čo bolo dobré, bol slovenský dabing, ale to bolo asi tak všetko. Len menšia drobnosť pre prekladateľov - pevnosť d'If sa číta IF, bez "d", to "d" je len člen, to je ako keby niekto čítal anglické "the/of the" ako súčasť mena. Neviem kde na to prišli, pritom predošlé preklady skorších adaptácií mali normálne "IF". ()

Reklama

Pawlisman 

všetky recenzie používateľa

V tv jsem zahlédl druhou polovinu filmu a poměrně s napětím sledoval až do konce. Přijde mi dobré zpracování. Jde o dobrodužnou literaturu a tedy pokud je filmové zpracování napínavé, je to jak má být. Myslím, že film byl plný různorodého napínavého děje a tak pokud bych dal průměr, který by odrážel zdejší hodnocení, měl bych neupřímné svědomí. Toto zpracování mě bavilo a napínalo. Líbilo. 7,5/10 ()

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

Mně to přišlo jako povedené zpracování HMC. Sice jsem neviděl jiný film na tohle téma, ale líbilo se mi to. Úplně jednoduchý děj Vás sice z křesla nevytrhne, ale ty dvě hodinky jsem si užil a neprohloupil. Caviezel zahrál bravůrně, "memenťák" zvládnul záporáka nad moje očekávání a pak tam přijel(a) Mercedes všichni se o ní poprali a to už byl skoro konec filmu. Škoda Mercedes(a za chvíli tu budeme mít "Rychle a zběsile"), ta to měla asi nejtěžší. Jinak čekal jsem tu vyšší hodnocení. 80% ()

cure 

všetky recenzie používateľa

Už poster napovedá, že tento Monte Cristom nebude taký na aký sme zvyknutý. Čo môžem vyzdvihnúť je veľmi dobré časové rozloženie zrada, väzenie a pomsta, keď je každej kapitole Dantesovho života venovaný primeraný čas. U starších verzií mi časť vo väzení pripadala vždy akási krátka, takže tu som bol s dĺžkou vcelku spokojný, až na toho Machiavelliho /:o) Kvitujem ešte záverečný súboj pred zrúcaninou v hlbokej tráve. Týmto končia pozitíva a všetko ostatné je zlé, zlé, zlé. Mercedes mala skutočne syna s Dantesom? A žili spolu šťastne až do smrti.... brrrrrrrrrrr. Slušne dve a veľmi slabé tri hviezdy. 40% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (21)

  • Aj keď sa film odohráva vo Francúzsku, nápisy sú tu v angličtine. (ČSFD)
  • Kevin Reynolds sa rozhodol, že Abbe Faria (Richard Harris) sa do Edmondovej (Jim Caviezel) cely prekope zospodu. Nápad, že by sa prebúral cez stenu mu totiž pripadal ako filmové klišé. (ČSFD)
  • Bílé puntíkované šaty s květinovým vzorem na živůtku, které má na sobě Dagmara Dominczyk (Mercedes Iguanada) v kanceláři monsiňora Villeforta, jsou ty samé, co měla na sobě Julia Sawalha (Lydia Bennet) při pozorování Wickhamovy jízdy na koni v seriálu Pýcha a předsudek (1995). Ten samý kostým měla také Ruby Bentall(Mary Bennet) na plese Meryton Assembly v seriálu Lost in Austen (2008). (HappySmile)

Reklama

Reklama