Reklama

Reklama

Raya a posledný drak

  • Česko Raya a drak (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh filmu Raya a posledný drak od štúdia Walt Disney Animation nás zavedie do fantazijného sveta a starovekej ríše Kumandra, kde ľudia a draci žijú spolu oddávna v harmónii a mieri. Ale keď jedného dňa zlá a deštrukčná sila napadla krajinu Kumandra s cieľom ovládnuť ju a zničiť, draci sa veľkoryso obetovali, aby zachránili ľudstvo. Teraz, o 500 rokov neskôr, sa to isté zlo vrátilo a záchrana ríše Kumandra leží na pleciach osamelej bojovníčke Rayi, ktorá musí nájsť legendárneho posledného draka, aby jej pomohol zachrániť a obnoviť zničenú a rozdelenú krajinu a spojiť jej rozdelených ľudí. Počas svojej dobrodružnej cesty však prichádza k poznaniu, že záchrana sveta bude vyžadovať viac ako len pomoc posledného legendárneho draka, bude hlavne potrebovať dôveru, spoluprácu a silu ozajstného priateľstva. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (290)

Lischai 

všetky recenzie používateľa

Po příběhové rovině je to jednoduchá moralitka, které do vás téma důvěry cpe horem spodem, a jinak jede klasickou strukturu s povinnými zvraty. Trochu otravné jsou momenty, kdy se film snaží byt mladě cool a vyznívá to spíš cringe ("I'm such a dragon nerd!" ughhh) a taky drak s dikcí postavy z The Wire mě nějak neoslovil. Ale jinak to má to i pár autenticky vtipných nebo dojemných momentů. Za mě tedy 3-4*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ja neviem, ale mali by sa na tejto platforme zaviesť nejaké pravidlá, ktoré by uľahčili orientáciu aj medzi komentármi. Buď nechajte na príspevok nejaký obmedzený počet znakov, alebo dajte možnosť ignorovať komenty užívateľa. Lebo v opačnom prípade tu bude jeden sebastredný sopľoš v kuse spamovať celú stránku svojim brutálne fundovaným komentárom, ktorý do konca neprečíta ani on sám, veď má vždy dve, tri, štyri aj päť strán. Ešte aj na konci dá sedem bodiek, aby sme všetci vedeli, že jeho blahorodie ešte nevyčerpalo všetky myšlienky. Ja osobne som radšej za niečo stručné, jasné a podľa možností vtipné, ale nie nič nehovoriace traktáty, ktoré sa v bezmyšlienkovosti tak strácajú, že sa v tom hustom texte nachádza ešte nepreberné množstvo zátvoriek a dovysvetlieviek, konkrétne pri tomto komentári študáka z okolia Chumotiva to bolo 9 zátvorkových vedeckých analýz! K filmu resp. rozprávke môžem povedať toľko, že nebola zlá, no v poslednom čase sa natočilo mnoho lepších a hlavne mi vadí ten kolorit, všetko je nejak strašne modrasté resp. až príliš modré, a preto ten dojem z animácie nestál za veľa. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $35,536,750Tržby Celosvetovo $93,160,131Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda, tešil som sa ale nevyšlo to. Ukážky moc navnadili ale konečný výsledok zarmúti. Príbeh strašne šablónový, rutina ako svina a postavy vystrihnuté svojím pojímaním, sprvaním ako z Ameriky a nie z Ázie. Sakriš, mohla to byť nová Mulan ale nie je, strašne som pri tom trpel, príbeh aj postavy ma dosť otravovali a popritom animácia tak úžasná. Premrhnaný potenciál ako hrom. /60%/ ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Animácia zodpovedá roku 2021. Tu sa naozaj nešetrilo. Čo mi však strašne nesedelo, tak bol vizuál drakov. Pôsobili ako z animáku pre trojročné deti a dosť rušivo vyčnievali. Príbeh je veľká sázka na istotu. Zobrali veci, ktoré opakovane fungovali vo viacerých filmoch, nahodili do toho aktuálne povinné ženské/dievčenské hrdinstvo a premázli to Srirachou. Pekné, ale zabudnuteľné. ()

Marcos22 

všetky recenzie používateľa

Walt Disney Animation Studius přináší po snímcích Odvážná Vaiana, Raubíř Ralf a internet a Ledové království II ten dosud nejdospělejší film, který staví na lidské důvěře, jež bývá společností vnímána jako symbol slabosti a naivity. Zatímco lež a zrada jsou považovány za atributy síly a moci. Na základě těchto dvou antagonistických prvků staví Raya a drak souboj dobra se zlem. Raya  a drak využívá a vykrádá řadu celosvětově známých a úspěšných filmových sérií svého studia, ať již jde o zábavný způsob vyprávění ve stylu Indiana Jonese, podobnost světa s hlavní představitelkou Rey ze sequelové trilogie Star Wars či rozdělení lidstva na kmeny, jako tomu bylo u Black Panthera. Film zároveň vzdává poctu Hajao Mijazakimu a jeho Princezně Mononoke, jelikož se snímek též na obecné úrovni zabývá soužitím člověka a přírody. To vše v kombinaci s dechberoucími vizuálními efekty a animací mimického výraziva, stírající takřka hranice s realitou, tvoří oku lahodící koktejl nového a neprobádaného světa, který má chuť divák ještě mnohokrát navštívit. Pokud jste fanouškem jednoho z výše uvedených snímků a nebo máte třeba jen rádi draky, je Raya a drak filmem pro Vás. Za mě poctivé čtyři hvězdy. 👍 (18.04.2021) ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (10)

  • Jedná se o třetí animovaný film společnosti Disney, který je produkován v poměru stran 2.35:1. Další dva zmíněné snímky jsou Duše (2020) a Frčíme (2020). (Kuzmik)
  • V průběhu celé tvorby filmu se lidem z produkčního týmu narodilo celkem 42 dětí. Překvapivě ani jedno z nich nedostalo jméno Raya. (Najlvin)
  • Rayin bojový styl využívající dvě hole vychází z filipínského bojového umění Kali, také známého jako Arnis nebo Escrima. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (viac)

Reklama

Reklama