Reklama

Reklama

Ťažká zima roku 1942 sa pomaly chýli koncu, pretrvávajúca blokáda však obyvateľom Leningradu spôsobuje stále väčšie a väčšie utrpenie. Je medzi nimi aj Nina Voronovová s malým synom Miťom. Snaží sa evakuovať, s malým a hladom oslabeným dieťaťom to však nie je možné. Mladá žena urobí zúfalé rozhodnutie - mesto opustí sama a syna nechá napospas osudu v prázdnom byte. Akoby zázrakom ho tam nájde mladučká Káťa. Film vznikol podľa literárnej predlohy Tamary Cinbergovej "Siedma symfónia". (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Skvělý a dojímavý film, na konci jsem slzy nezadržel. Rusové tyhle filmy dělat v současnosti umějí. Příběh dívky, která se za blokády Leningradu stará o cizhího chlapečka, musí dojmout každého trochu citově založeného člověka. Ta dívenka hrála opravdu skvěle, její optimismus byl nakažlivý. ()

Reklama

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sirôt počas Leningradskej blokády. Hlad a bombardovanie ich sužujú rovnako ako všetkých obyvateľov Leningradu. Žiaľ celkom dobrý emotívny príbeh nedokázal režisér vo filme zúročiť a herci pod jeho vedením nedokázali vyskladať uveriteľný a konzistentný príbeh. Film lepí jednotlivé scény spočiatku celkom plynule ale záver, hoci ho očakávame od začiatku, vyznie veľmi skratkovite a nasilu. Zaujímavosťou je použitie pôvodných zrekonštruovaných historických záberov vložených do filmu. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Voľakedy boli ruské vojnové filmy čiernobiele, išiel z nich chlad a zima a mali hlavu a pätu Tento je farebný, zo zimného Leningradu v obkľúčení chlad nejde, bacuľaté osoby hrajú, že sú sužované hladom a celé to nemá hlavu ani pätu. Keď príde dlho očakávané rozuzlenie, iba som si poťukal po čele nad jeho stvárnením vo filme a mal som toho dosť. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama