Reklama

Reklama

Ťažká zima roku 1942 sa pomaly chýli koncu, pretrvávajúca blokáda však obyvateľom Leningradu spôsobuje stále väčšie a väčšie utrpenie. Je medzi nimi aj Nina Voronovová s malým synom Miťom. Snaží sa evakuovať, s malým a hladom oslabeným dieťaťom to však nie je možné. Mladá žena urobí zúfalé rozhodnutie - mesto opustí sama a syna nechá napospas osudu v prázdnom byte. Akoby zázrakom ho tam nájde mladučká Káťa. Film vznikol podľa literárnej predlohy Tamary Cinbergovej "Siedma symfónia". (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Voľakedy boli ruské vojnové filmy čiernobiele, išiel z nich chlad a zima a mali hlavu a pätu Tento je farebný, zo zimného Leningradu v obkľúčení chlad nejde, bacuľaté osoby hrajú, že sú sužované hladom a celé to nemá hlavu ani pätu. Keď príde dlho očakávané rozuzlenie, iba som si poťukal po čele nad jeho stvárnením vo filme a mal som toho dosť. ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sirôt počas Leningradskej blokády. Hlad a bombardovanie ich sužujú rovnako ako všetkých obyvateľov Leningradu. Žiaľ celkom dobrý emotívny príbeh nedokázal režisér vo filme zúročiť a herci pod jeho vedením nedokázali vyskladať uveriteľný a konzistentný príbeh. Film lepí jednotlivé scény spočiatku celkom plynule ale záver, hoci ho očakávame od začiatku, vyznie veľmi skratkovite a nasilu. Zaujímavosťou je použitie pôvodných zrekonštruovaných historických záberov vložených do filmu. ()

Vesecký 

všetky recenzie používateľa

Skvělý a dojímavý film, na konci jsem slzy nezadržel. Rusové tyhle filmy dělat v současnosti umějí. Příběh dívky, která se za blokády Leningradu stará o cizhího chlapečka, musí dojmout každého trochu citově založeného člověka. Ta dívenka hrála opravdu skvěle, její optimismus byl nakažlivý. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama