Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (121)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"My name is Kamil Amín Thábit..." V duchu som si aj tak s úsmevom zabručal "Borat...", ale smiech ma rýchlo prešiel, pretože Sacha predviedol úžasný herecký výkon, asi prvá naozaj vážna a seriózna postava, navyše historicky pravdivá. Príbeh mi dokonale sadol, aj keď viete úplne presne ako to skončí. Prostredie Sýrie i Izraela, 60-roky a množstvo zaujímavých postáv mi jednoducho nedali dýchať a tešil som sa na každý ďalší diel. Oceňujem minisériu , rovnako ako s The Queen´s gambit Netflix u mňa znova naplno zabodoval. Mám rád tento formát. Pri dobrom príbehu vám dá viac ako celovečerný film a na druhej strane nie je to zbytočne rozťahané ako mnohé seriály s množstvom sérií i dielov. Napínavé scény fungovali dobre, občas to Kamil s odvahou dosť preháňal, až som si vravel wau, ty teda máš odvahu... Z väčšiny vysokých sýrskych predstaviteľov urobil poriadnych hlupákov, preto aj jeho manželke bolo jasné, že toto sa inak ako smrťou nemohlo skončiť. V závere potešia skutočné zábery, aj keď je to smutný pohľad. Tento príbeh rozhodne stál za sfilmovanie, na tému agenti a špióni za posledné roky asi ťažko nájdete niečo lepšie. 80%. ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Tak nám Cohen zahrál Kohena a zahrál ho vynikajícně. To, že je Mossad jedna z nejlepších tajných služeb na světě o tom žádná, vždyť unesli Adolfa Eichmanna před jeho domem v Argentině a dokázali ho odvézt. Ovšem tato akce to byl majstrštyk a o tom svědčí tento seroš, ale hlavně skutečnost, že do dnešní doby nevydali pozůstatky Eliho Kohena zpět domů do Izraele. Bo taku potupu a uražku Syrie si nikdy asi nedokažu odpustit...Za mě 88% ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Sacha Baron Cohen a seriózní herectví, dříve asi nešlo moc dohromady, ale přestože se tento herec nedávno vrátil k Boratovi, dokáže zaujmout i čistě vážnou rolí. Tentokrát v poutavém portrétu skutečného agenta, který několik let pracoval v utajení a stálo ho to nejen jeho osobnost ale i mnohem víc. Seriál má velice pomalé tempo a prakticky zde chybí čistě napínavé scény nebo jakákoliv akce. Nejvíce vše připomíná staré špionážní filmy, kde se většina nejvážnějších věcí stane mimo záběr. Cohen vynikající a s přehledem utáhne celých 6 hodin. Věřím ale, že spousta diváku seriál vzdá po prvních dvou dílech. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

První dva díly nijak zvlášť neoplývají atraktivitou, nicméně zaujmou a tempo je dávkované tak akorát. S dalšími díly seriál graduje a zdatně mapuje kroky agenta, který se dostal až do neuvěřitelných výšin. Jediné, co mi tu nesedí, je samotný Šáša. Vážné role mu nejdou a zde jsem mu toho agenta nevěřil. Až na poslední díl, který byl absolutně výborný že všech pohledů. Minisérie, kterou i přes zjevné nedostatky stojí za to vidět. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Až na dve časti v skutku priemerný špionážny seriál, ktorý nemohol dopadnúť inak ako dopadol. Zas tým židom niekto silne ublížil a máme ich zjavne ľutovať. Teroristi sú len na jednej strane a Izrael je ten najlepší štát. Samozrejme až po USA. A pritom aj Cohenová infiltrácia do radov nepriateľa je až zarážajúcim príkladom toho, ako nerozoznáte Semitu od Semitu. Paradoxne najväčšími antisemtimi na svete sú Arabi, ktorí sú tiež semitmi. Ale o to nejde. Borat sa tu aj tak skôr podobal na tak trochu nedokonalého Stalina. Len bol o pol metra vyšší. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)
  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)

Súvisiace novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama