Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

Shit 

všetky recenzie používateľa

nevim proč se k něčemu takovýmu Michael Douglas propůjčil, Sice to neni nijak zvlášť hrozný, ale na herce jeho kalibru je to pěkná degradace. Má to průměrnej, jednoduchej a stejenj děj jako spousta podobných filmů a totéž se dá říct i o konci, kterej je jak jinak než šťastnej. Je to prostě průměrnej romantickej film, kterých už byly natočeny stovky, až an to že tam hraje Douglas. ()

rador 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavosti: Pôvodne mal hrať prezidenta Robert Redford avšak po nezhodách s režisérom dostal úlohu Douglas. *** Pre lepšie pochopenie diania v Bielom dome sprevádzal režisér Reiner vtedajšieho prezidenta Clintona a pozoroval jeho prácu. *** Natáčanie v bielom dome bolo povolené samotným Billom Clintonom. *** Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney je skutočne číslo do Bieleho domu. ()

Reklama

CiTrus007 

všetky recenzie používateľa

Obyčejně sice romantiku nevyhledávám, herecky mě ale tento film zaujal. Duet Michaela Douglase s Annette Bening byl přinejmenším působivý, zvláště pak v kombinaci s politickými intrikami opepřenými přijemně neobratným humorem. S těchto motivů skládá Reiner mozaiku, která ačkoli ctí pravidla klasické hollywoodské romance, zároveň působí nesmírně civilně a nevyrumělkovaně. Snímek se také může chlubit jemně přepísknutou infuzí pravého amerického vlastenectví a typickým prezidentským sociálním moralismem. Výprava dokonalá, interiéry se povedly. 7/10 ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

AMERICKÝ PREZIDENT mi trochu pripomenul kvalitný seriál Západné krídlo, ktorých spája nielen meno scenáristu Aarona Sorkina, ale aj herec Martin Sheen a tak som sa veľakrát pýtal: "Kto tu je vlastne prezident ?". Michael Douglas je ale samozrejme v úlohe prezidenta vynikajúci a spolu s rovnako dobrou Annette Bening tvoria dvojicu, ktorej nechýba potrebná chémia a aj preto pôsobí film príjemným dojmom. ()

hlína 

všetky recenzie používateľa

Celkem záživná komedie a učiněná voda na mlýn všem antiamirikanistům, kteří si jistě nenechají ujít příležitost a napíšou dlouhý článek o tom jak se jim obracel kýbl v žaludku nad všemi těmi vlajícími vlajkami, srdceryvnými scénkami a projevy... Z pohledu realisty to bylo ale celkem koukatelné a průměrné v dobérm slova smyslu... ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • Natáčanie v bielom dome bolo povolené samotným Billom Clintonom. Pre lepšie pochopenie diania v Bielom dome sprevádzal režisér Reiner vtedajšieho prezidenta Clintona a pozoroval jeho prácu. (rador)
  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama