Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mentálně postižený otec, kterému odebrali dceru, musí prokázat svoji nevinu. Sedí totiž ve vězení za smrt velitelova dítěte. (Netflix)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (60)

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Hľadala som film s Deniz Baysal a našla som tento. Vysoké hodnotenie a pozitívne recenzie sú určite na mieste. Myslela som, že sa ubránim slzám, ale ako tu už niekto napísal, zamávalo by to aj s betónovým schodom. Aras Bulut sa mi až tak nepáčil, ale malá Nisa, Ilker Aksum a Mesut Akusta boli úžasní. Turci vedia ako na drámy, či už vo filmoch, alebo v seriáloch. ()

solisoli 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pôsobivý scenár, výborná réžia a skvelé herecké výkony a výprava. Je pravda, že to väzenské prostredie vypadalo aj spolu s väzňami netradične, skôr akoby v nejakom vysokoškolskom internáte. To vôbec neubralo na zaujímavosti a príťažlivosti, tohto príbehu, ktorý hlboko zasiahne človeka, presne, tam kde treba. Jeden z ďalších vydarených skvostov Tureckej kinematografie. ()

Reklama

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

2,5 Škoda, veľmi nádejný začiatok ma navnadil, že uvidím ďalší výborný film. Malo to tú správnu šťavu, úžasne milé dievčatko v roli dcérky (Nisa Sofiya Aksongur) a celkom sa mi pozdával i výkon herca v roli zaostalého otca (Aras Bulut Iynemli). Postupom času sa ale kopilo toľko strašnej naivity a toľko prehnaného sentimentu, až mi to začalo pripadať ako turecká telenovela. A to ani nehovorím o tom, aké boli všetky tie dejové zvraty predvídateľné dlho dopredu (napr. posledný "šokujúci" zvrat s popravou). Nemám rád, keď tvorcovia podceňujú inteligenciu diváka a tento film je toho žiarivým príkladom. Veľká škoda, lebo inak má film niečo do seba a veľmi som mu fandil. ()

montel 

všetky recenzie používateľa

Pastýř Memo (Aras Bulut Iynemli) je dospělý muž s duší dítěte. Společně s babičkou vychovává po smrti své ženy na venkově dceru Ovu (Nisa Sofiya Aksongur). Jednoho dne je ovšem Memo zatčen a obviněn z vraždy malé holčičky. Justice ho odsoudí k trestu smrti. Zmatený Memo se rázem ocitá v cele č. 7 mezi opravdovými kriminálníky, kteří mu za tak závažný trestný čin nedávají nic zadarmo. Na prahu smrti se však náhle objeví svědek, který může prokázat Memovu nevinu... Zápletka je podobná Zelené míli, jinak je to ale úplně jiný film. Jsem rád, že i takovéto neznámé filmy jsou díky Netflixu dostupné i u nás. Turci v tomto remaku příjemně překvapili. To hodnocení zde je ale příliš vysoké. 75% ()

Blazis34 

všetky recenzie používateľa

Srdceryvný příběh se zápornými hrdiny. Nejvíce ale oceňuji herecký výkon Ove a Mema. Malé Nise bylo v době natáčení 8 let a nechápu, jak dokázala svoji roli zvládnout, opravdu klobouk dolů. Filmově mentálně postižený Memo by si, dle mého, zasloužil určitě filmové ocenění za hlavní roli. Jsem rád, že film dopadl, tak jak dopadl. Velmi kvalitní a emotivní příběh - hodnotím za 85%, lepší čtyři hvězdy. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené