Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Akčný
  • Thriller

Recenzie (999)

plagát

Dospělý (2018) 

Psychologická sonda do prostredia sociálnej pozície dospievajúceho chlapca bez minulosti, ktorý je po ukončení pestúnskej opatery, vykopnutý do všedného života o ktorom nič nevie. Pochmúrny dej v zamotanom chaose, navádzajúc na akúsi nevymedzenú atmosféru rozporov, kde sa v celku aj tak, tento zaujímavý dej prepadáva viac menej do apatie. Zdanie však klame, pretože pointa tejto psychologickej drámy nakoniec prekvapí a nezištne zasiahne svojím zadosťučinením. A to je všetko, pre anjelské číslo.

plagát

Fénix (2014) 

Hneď od začiatku klasické hudobné tóny a atmosféra nenapodobiteľných zašlých časov, pravej žánrovej klasiky, tej najpríťažlivejšej od Hollywoodu . Kto by to bol povedal, že tento skutok, tak bravúrne prinavráti, nemecká kinematografia. Perfektný scenár, réžia, dramaturgia a vôbec celý realizačný tým. To už nebolo podstatné v akom synonyme sa tento normálny dej niesol, pretože všetko zapadalo do seba a fungovalo, ako Švajčiarske hodinky , bez ohľadu na nepatrné bezprecedentne okolnosti.

plagát

Poslední Paradiso (2021) 

Talianska dráma z vidieckeho prostredia 50-rokov v klasickom scenári o romantike, vykorisťovaní, chudobe, nevere a pomste. Príbeh inšpirovaný skutočnosťou ponúka scenár o Cicciovi, ktorému vonia každá sukňa. Je akousi ikonou zaostalej dediny, až mu to prerastá cez hlavu, čo ho nakoniec stojí život, potupným spôsobom. Na pohrebe Ciccia sa objaví, brat António, ktorý svojim konaním mení pomery v dedine. Slušná výprava, s dobrým Castingom, čo predurčuje, dobré herecké výkony. ponúka viac menej komótny dej, kde chybuje pravý taliansky temperament, akými taliani sú. Pozerať sa na to dalo, tak za tri a pol hviezdy, smerom hore za príťažlivú Gaiau Bermani Amaralovú.

plagát

Loupež století (2020) 

Sentimentálny a komicky kabaret, natočený na motívy skutočného prípadu o prepade banky, slušne pobavil. Inak sa nedá precítiť dej, v ktorom to vypadalo ako v škôlke, keď sa detičky hrajú na Jánošíka s družinou a pandúrov, ktorí ich lapajú. Snáď tie záverečné fakty, boli najvierohodnejšie. De facto, z koho tu chceli spraviť väčšieho blbca. Z diváka, alebo z tých skutočných účastníkov Argentínskeho prepadu storočia.

plagát

Pravda o mužích (2010) 

Slušná dánska kinematografia a zrazu takýto prdlajs, tých najodpudivejších postáv, aké sa dokázali zozbierať do jedného pakla. Akýsi pokus o umelecký dojem, podložený akože reálnosťou, mal ten umelecký pakel, dačím zapôsobiť. Zapôsobil, ako pravý sovietsky afektovaný padák o niečom, čo vôbec nie je o nich. Našťastie v Madsovi vzbĺkol ,,útok“ a dej sa nakoniec útokom predral až do, konečne úplného a pravého análu.

plagát

Skúška ohňom (2018) 

Veľmi nepríjemná až mrazivá dráma, kde je veľmi ťažké hľadať pravdu a spravodlivosť. Na jednej strane otec sa nedokázal dostatočne starať o rodinu, pretože podcenil význam rodinného života pre harmonický vývoj svojich krásnych troch detí. Viac sa venoval svojim sebeckým rozmarom, ako sa poriadne postarať o rodinu a zabezpečiť ju. Táto skutočnosť vyvolalo erupciu udalostí s nesmierne tragickým koncom. Následne, justíciou Texasu bol otec obvinený z vraždy upálením svojich troch detí. Nenašiel pochopenie u ľudí, ako svedkov, jeho manželky a bol mu prisúdený trest smrti. Neskôr vyplávalo na povrch, že to nemuselo byť tak, ako to justícia rozhodla a trest smrti strácal na vierohodnosti. Hlavná idea príbehu mrazí najviac, keď sa guvernéra Texasu v predvolebnej kampani opýtali média v priamom autentickom prenose, či dokáže pokojne spať, keď pošle niekoho omylom na smrť. Tento špinavec, aby oslovil čo najviac voličov si z takéhoto predsudku, žiadny problém nerobí.

plagát

Breaking Fast (2020) odpad!

Kurvahošigutntag je tu opäť, ocenený americký buzerland. Už to visí vo vzduchu, že najbližšie to bude Oscarový bielo čierny párik, buzi hrdličiek.

plagát

Skutečná správná posádka (2020) 

Zaujímavý a pôsobivý americký dokument, ktorý priblížil začiatky amerických letov s človekom do vesmíru. Aj keď Rusi utajovali štarty letov s človekom do vesmíru, boli prví vo vesmíre s Gagarinom a ženou Tereškovovou. To sa asi už nezmení, pokiaľ bude ovládať táto civilizácia planétu Zem.

plagát

Akoby som tam nebola (2010) 

Tak prekrásna krajina, ako je Bosna –Hercegovina ponúka takéto zverstvá je poľutovania hodné. Prešiel som ju niekoľko krát. Plno kanadských a francúzskych UNI na každom kroku, na obrnených transportéroch. Žiadne roztržky, medzi ľuďmi. Lenže čo sa vyplavuje na povrch po nich je otrasné a odporné a nemalo by zostať, nikdy bez trestu. Hodnotiť tento projekt je zbytočné, pretože by mal byť inšpiráciou ďalšie a ďalšie doznávania krutosti a bezprávia, aby sa ďalšie nekonali.

plagát

Palmer (2021) 

Romantický béčkový sentiment so solídnou hudbou. Samozrejme s horúcou témou pre budú-cnosť genderqueer. Viď Angelina Jolie, zrejme zafinancovala.