Reklama

Reklama

Obyčajní ľudia

  • Česko Obyčejní lidé (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Niektoré filmy sa pozerajú. Tie druhé sa cítia. Táto rodina sa na prvý pohľad javí ako celkom "obyčajná". Dobré finančné zázemie, korektný a spravodlivý otec Calvin (Donald Sutherland), vždy pekne upravená matka Beth (Mary Tyler Moore) a dospievajúci syn Conrad (Timothy Hutton). Ako je potom možné, že mladý Conrad sa odrazu celkom zrúti? Zistiť to má doporučený psychiater, ktorý sa spolu s Conradom vydá na cestu odhaľovania jednej veľkej rodinnej tragédie. Pred našimi očami sa odkrýva tajomstvo, ktoré z obyčajného robí niečo celkom iné a ani Conrad si nemôže byť istý, na čo všetko si ešte spomenie. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (186)

Cimr 

všetky recenzie používateľa

Pro někoho možná příliš rozvleklé a nudné (tři postavy, neustálé dialogy, žádný děj), pro mě ale sympaticky křehké rodinné drama, jeden z nejlepších filmů v tomto žánru. Zasloužený Oscar pro Timothyho Huttona, který se i přes svůj nízký věk (19) s náročnou rolí popral výborně, a ještě více zasloužený Oscar za scénář. Dialogy zní hodně přirozeně, nešustí papírem, jednání postav je logické - divák ví, o co jim jde. Vše se odehrává v drobných nuancích, není nám to vpáleno prvoplánově. Zafungovala tu jakási tvůrčí upřímnost. Zrovna nedávno jsem viděl Cenu za něžnost, jiný oscarový hit - rodinné drama - a to mě vůbec neoslovilo, protože příliš tlačilo na pilu. Zde se tvůrcům podařilo udržet se v mezích přirozenosti. Hezký film. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Obyčajní ľudia sú neobyčajní v tom, ako sú obyčajní. Ach jaj, to je klišé. Ale sedí to. Film nerozoberá žiadnu extra zápletku, iba rieši problémy, s ktorými sa stretávajú bežní "obyčajní ľudia" a možno aj niečo naviac. Veľmi kvalitný, psychologický, civilný film, ktorý môže niekomu pripadať trochu akademický a dá sa nazvať americkým artom, lenže ja takéto škatuľky nemám rád. Film ma zaujal a to je jediný relevantný fakt. Tí, ktorí režijného Redforda nepoznajú, budú prekvapení intimitou tohto filmu. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Co dodat : "Všichni lidé, s nimiž se setkáváme, mají své osudy, které ovlivňují jejich chování, ale na to příliš málo myslíme. Očekáváme, že budou reagovat tak, jak bychom zareagovali na jejich místě my, a proto jim v naprosté většině případů nemůžeme rozumět, nemůžeme je pochopit................". Simmel Johannes Mario ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

strasne tazke filmove susto. okrem toho, ze mam po zhliadnuti tohto filmu celkom slusne depky, je treba uznat a do nebies vychvalit roberta redforda za skvelu robotu. debut ako sa len tak lahko nevidi. pribeh filmu obycajni ludia vo mne dokazal vyvolat neskutocne emocie, strach, lutost a hlavne obdiv. zazitok je to vsak este silnejsi vdaka vybornemu timothymu huttonovi, ktory ma sposobom, ako predostrel svoju postavu totalne odrovnal.. zboznujem filmy, ktore so mnou akymkolvek sposobom emočne pohnu a nechaju ma este dlho po zaverecnych titulkoch premyslat. toto je urcite jeden z nich. a tie styri oscary v hlavnych kategoriach su viac ako zasluzene. klobuk dole. 90% ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nevšimol som si Redfordovo meno v titulkoch, nevedel som, že film získal nejakých Oscarov a mal som teda šťastie vidieť ho bez predsudkov. Obyčajní ľudia sú dosť komplikovaným príbehom sledujúcim niekoľko dejových línií, postupne skladaných, ako odhaľovanie vraha v detektívke. Robert Redford si to vo svojej režisérskej premiére nijako neuľahčil. Výnimočne ma nadchol výkon neznámej Mary Tyler Moore, ktorá vytvorila plnokrvnú a zaujímavú postavu, zatieňujúcu i nepresvedčivého Donalda Sutherlanda. Filmu vlastne okrem občasnej zdĺhavosti a miestami i dejovej roztrieštenosti nemám čo vytknúť. Napriek tomu som ani na chvíľu neuvažoval o štyroch hviezdičkách. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (16)

  • Timothy Hutton, který dostal Oscara za výkon v tomto filmu v devatenácti letech, byl i v roce 2012 nejmladším člověkem, který získal Oscara za herecký výkon. (Hans.)

Súvisiace novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (viac)

Reklama

Reklama