Reklama

Reklama

Po tom, čo malým mestečkom Miles County otriasla séria vrážd, ktorú mal na vine klaun menom Art, sa komunita snaží zabudnúť na tohto vraha. S príchodom Halloweenu sa však hororoví nadšenci začínajú prezliekať do jeho kostýmov a on sa stane miestnou legendou. A to nie je všetko. Art začne čoskoro v mestečku opäť úradovať a obetí bude tento rok ešte viac. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (146)

Deyw 

všetky recenzie používateľa

Takze se nam vratil nas klaun o kterym nikdo nic nevi..jen ze se jmenuje ART - no ted je mnohem vtipnejsi a mluvi oblicejem, jeho nejlepsi kousek je asi kdyz rozebere tu cubku a pak ji vosoli 😊 to se mu povedlo..par dobrejch srand vymyslel az to ke konci nedomyslel..hrdinka je hot lidl wonder woman, nadech VHSky ztoho smrdi, doufam ze se klaun vrati vy zmrdi 😊 ARTa mam rad je to muj velkej slasherovskej kamarad 😊 ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Feeling tohoto pokračovania, sa z vyvražďovačky presúva do epickejších rozmerov, posúvajúc celý tento fenomén ďalej. Kam? To nám možno prezradí, po veľkom úspechu dvojky v amerických kinách, možno hneď niekoľko pokračovaní. A zrejme s ešte dlhšou minutážou, väčšou dávkou krvi a ľudských ostatkov. Tento snímoček, ho totižto ponúka v krystalicky čistej podobe. ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Jen ve vzácných případech bývá druhý díl lepší než ten první. U filmu tohoto formátu a vzezření se to ovšem přímo nabízelo. Snímek zašel v rámci absurdnosti konečně tak daleko, aby mohl skvěle fungovat jako taková tmavě černá komedie. Jediné výtky bych namířil tam, že se tvůrci neodvážili během chytlavé písně, kterou je těžké dostat z hlavy, popravit plné hřiště dětí. To by byla teprve zábava a událost, která by činila snímek, nebo alespoň jednu scénu, nezapomenutelnou. Druhá velká výtka pak míří k ubohému finále ve fantasy stylu, které tam prostě a jednoduše nepatřilo. Jinak si nemohu stěžovat. Snímek oproti prvnímu dílu výrazně přidal na brutalitě, obětí je více a postavy jsou výrazně zajímavější. [75 %] ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Oproti jednotke cítiť progres. Tá bola špinavým až grindhousovo ladeným splatterom kde sme od 20. minúty neopustili 1 budovu a dostali sme len vraždy, brutalitu a gore. To dostaneme vo veľmi výživnej porcii aj teraz. Ale už badať snahu aj o dejovosť (sústredenie pozornosti na hlavnú hrdinku a jej background), budovanie mytológie ohľadom postavy Arta Clowna, či viac creepy momentov, kedy klaun preniká do civilizácie a svojim výzorom, gestami a mimikou privádza všetkých naokolo do rozpakov (paradoxne na mňa tieto chvíľkové nepríjemné creepy scénky ako napr. v hororovom obchode či pri trick or treat na Halloween zapôsobili omnoho viac než splatter scény). Dĺžka 2 hodín je samozrejme prehnaná a skrátenie by prospelo. Ale inak: hlavná hrdinka bola aspoň mne osobne veľmi sympatická, David Howard Thornton ako Art the Clown odviedol fantastický výkon a celý film ťahá neskutočne nahor, vďaka čomu prepáčim aj zjavné chybičky krásy ako amatérske herecké výkony vedľajších postáv, či občasne absentujúcu logiku v správaní postáv. Nesmieme totiž zabúdať, že budget bol okolo 1 milióna a za to Damian Leone ukázal podľa mňa fakt dosť. No a na záver k spomínanej brutalite. Kto nerozdýchal jednotku, dvojku nech ani nezapína. Je to splatter, čiže brutality je veľa a je dosť intenzívna, slabším žalúdkom zhliadnutie nedoporučujem. Ale zas niektoré vyjadrenia typu "najbrutálnejší film všetkých čias" a vracanie a omdlievanie divákov v kinách sú klasicky prehypeované: už len v rámci tohto roka sme našli 2 porovnateľné či možno aj intenzívnejšie masakre (Sadness, Project Wolf Hunting). Celkovo: slabšie 4* a 70%. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu je obdivuhodné, co Damien Leone s mikrobudgetem dokázal vytvořit. Nejenže má druhý Terrifier značné množství luxusního gore (což se všeobecně čekalo), on i dobře vypadá. Samozřejmě, nízký rozpočet je cítit, ale ten snímek prostě má určitou estetiku, svým způsobem krásné záběry, stylovou výpravu ... nejde úplně jednoduše odsoudit s tím, že je to jen laciný krvavý shit / brak. Na druhou stranu by to ale chtělo trochu soudnosti, protože 140 (!!!) minut to mít opravdu nemuselo. Snaha nacpat tam i nějaký příběh, mytologii .. já to cením, ale proboha, svižnějc. Někdy mohly ve střižně zůstat celé scény, někdy by postačilo zkrátit jednotlivé záběry, filmu by to jen a jen pomohlo. Dejte mi o čtyřicet minut kratší cut a přihodím čtvrtou hvězdu.  7/10 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)

Reklama

Reklama