Reklama

Reklama

See

(seriál)
  • USA See
Trailer 2
USA, (2019–2022), 21 h 23 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvorcovia:

Steven Knight

Hudba:

Bear McCreary

Hrajú:

Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Christian Sloan, Mojean Aria, Kenneth Mitchell, Sharon Taylor, Nesta Cooper, Archie Madekwe (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(24)

Postapokalyptické sci-fi predstavuje budúcnosť vzdialenú 600 rokov, kde sa ľudia kvôli globálnej epidémii slepoty a s ňou spojeným vojnám a vymieraniu vrátilo späť do jaskýň. V jednom zo samostatne žijúcich kmeňov sa narodia dve deti, ktoré vidia, čo sa naposledy stalo veľmi dávno. O "mýtické deti" sa onedlho začnú viesť rozsiahle boje. (dixx)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (26)

Série 1 (2019) (S01) 

Vyborny namet, pekne lokacie a obcas napadite zvraty. Zial s pribudajucimi epizodami prestavate tolerovat mnohe logicke prehmaty, ci konanie postav. Kde-tu vas tym ktosi i silne irituje. ;) Este, po asi piaty diel, som sa celkom bavil. Potom to uz bolo privieranie oci nad blbinami. Rozpacity a nevyvazeny serial s par vybornymi a s par biednymi charaktermi, kde si vnimavy divak vsimne skor negativ. I tak odporucam, ako jeden zo zaujimavych postapokalyptickych vizii. ()

Božský plamen (2019) (S01E01) 

Zaujalo. Apokalypticky pribeh, prirodne scenerie, recyklovany bojovy chor Droga z GoT a i zaujimave "kralovstvo" v nejakom vodnom diele. Myslim, ze po par sto rokoch by sa nazhromazdene ludske poznatky takto nevytratili, ale to je na presvedceni tvorcov. Ale je pravda, ze pokroku vo vede ludstvu vzdy stalo v ceste nabozenstvo, nech uz je to hocijake. Zatial priemer, som zvedavy, co sa z toho vyvrbi. ()

Vzkaz v láhvi (2019) (S01E02) 

Ano, ma to svoje poriadne "logicke" diery. Paci sa mi vsak pribeh, ironia a obcas provokacia. (ok, to "modlenie" bolo prvoplanove a malo poburit.) Decka su super samoukovia, ze? Slabsi diel, ale pribeh to tentokrat celkom vyvazuje. 55% ()

Čerstvá krev (2019) (S01E03) 

Fajnovy diel a deti so vzdelanim gymnazistov konecne vystrcuju rozky a citia volanie. Paradny choreograficky narez v arene. ;) ()

Řeka (2019) (S01E04) 

Ako vzdy - dobrak-kladas-hlupak, nechava zradneho hybatela deja nazive, aby serial neskoncil prilis skoro. ;) Linia u posahanej otravnej kralovny ma uz vyslovene irituje, uvidime, ci to jej poslednym cinom uzavreli. Opat dost nedotiahnutych haluzy, ale konecne sa dostavame do novych zon a vyzera, ze pribudne i niekto novy. Slabsi priemer. ()

Plast (2019) (S01E05) 

Ten zaver sme niektori predpokladali, ale tak, tvorcom to opat rozdalo dobre karty pre mnohe dalsie dejove linie. Som zvedavy, ktore si zvolia. A ano, stale su pritomne i tie derave. Pribehovo ma to vsak zatial, s vyhradami a obcasnym krutenim hlavy, celkom drzi. Boh-vie-kolko si Jerlamarel naplodil potomkov. ()

Hedvábí (2019) (S01E06) 

Ano, ukecanejsie a skratkovitejsie. Zaujal ma charakter dredateho decka, co vyhladilo dedinu a zrazu chce vstupit do sluzieb dovtedy neznamej "princeznicky". ()

Levandulová cesta (2019) (S01E07) 

Zhodnem sa na tom, ze kvalita a atmosfera postupne klesa. Road-trip nebol az taky exoticky, ako by sa zdalo, ale reflektorovy zavere opat nahodil navnadu. ;) 45% Som zvedavy, ci sa poslednym dielom uzavrie nielen kapitola, ale i pribeh. ()

Dům osvícení (2019) (S01E08) 

Steam-punk v druhej serii? ;) Uz na konci predoslej epizody bolo jasne, ze tatinove zamery o vytvoreni "super-rasy" nepadli moc na urodnu podu a mal sa trosku venovat i psychologii. Avsak par logickych premetov v tej poslednej ma ozaj dost iritovalo. Ledva trojhviezdie. Je jasne, ze podla uspechu serie sa dockame zrejme dalsich. Rozpacite... ()

Bratři a sestry (2021) (S02E01) 

Fajnovy otvarak, pripomenie sa hned svojou brutalitou, zvratmi a otravnou intonaciou hlasu kralovnej. :) Baba sa velmi rychlo stal "trvalym" braskovym hostom. Snad tomu tak nebude niekolko dielov. "Who wants some tea?" Uvidime, ci vedma samotu ustoji. Zeby naznak buducej lesbickej romantickej zapletky s Haniwou, ci len moje prianie? :) ()

Navždy (2021) (S02E02) 

Heh, neni nad to, ked je panovnik presvedceny o svojej neomylnosti a nadradenosti. Plus, ked ma kralovna hlavicku trosku posahanu. Ako som tak trosku tusil v predoslom dieli, dievcata sa nam do seba zadivali...:)  na pozadi toho, aky je pocet "vidiacich" v tamnom svete, neni to mile? :))  Pri zaverecnom uteku nebol vidiaci chlapec? To si "Edo" nepoistil moc kvalitne. Kazdopadne diel, v ktorom to odsypa a stale sa nieco deje. Ak to v tomto nasliapnutom tempe pojde dalej, mozeme byt spokojni. Potesil "navrat" stareho "hrdloreza". ()

Kompas (2021) (S02E03) 

Zjavenie starobyleho zenskeho radu ochrankyn je zvlastne. Som zvedavy, co sa bude diat, ked sa Timacti stretne so svojou kralovnou. Baba sa spamatava a Edo okupuje zrejme najavacsiu studnicu vedomosti. Potesilo odstranenie najvacsieho narcisa. :) ()

Věrostrážce (2021) (S02E04) 

Klasicky preklenujuci diel. Presuvaju sa figurky po sachovnikci. Niektore z nich na tie ostatne nahliadaju s nepochopenim, ci opovrhnutim. Najsilnejsi je asi katarzny prerod najvacsieho masoveho vraha zo vsetkych, kralovninho witchhuntera. Uvidime, ci Baba este tuto seriu ziska spat zdravie a silu. Je jasne, ze s braskom este budu mat "rozhovor". Som zvedavy, kedy Edo zisti, ze jeho "serzentka" vidi. Hoci na to doteraz neprisiel, je jasne, ze kocka, nieco pototo. :) ()

Slavnostní večeře (2021) (S02E05) 

Chapem, ze aby sme vedeli, ako planuje nasa "rodinka" ingrigovat, musia tito svoje plany prednasat nahlas. Avsak s touto "metodou" je otazka casu, kedy vynikajuci sluch slepych tento plan donesie ku kralovne, ale o tom uz bude asi dalsia seria. Nateraz je jasne, ze sa Margra stretne s milenkou jej dcery, taktiez vidiacou. Nuz uvidime. Stretnutie mnohych postav i "vecera" boli rozpacite. Umysly kralovnej s otravnym hlasom s mladym Kofunom sa ukazali uz v predoslej casti a oblbovanie v zavere zavrsila "prijemnym" sposobom. :) Poslabsi diel. ()

Pravda o jednorožcích (2021) (S02E06) 

Kralovna napriek pomotanej gebuli majstrovsky zvlada intrigovat, riesit potomstvo, rozoberat docasneho rodinneho spojenca a zaroven sabotovat mierove rokovanie. Plus oblbnutie Wren a jej nasledne zdoverenie sa svojmu generalovi dava jasne najavo, ze dozvuky po tom, co teraz pride budu este v tretej serii. :) Divacky obcas "nasieracie", ale inak celkom fajn. ()

Královnina řeč (2021) (S02E07) 

Dianie na zaciatku epizdoy poskocilo vpred a vyzeralo to tak, ze k divackej spokojnosti. Kym nasa jasnovidka nezabranila spravodlivosti. Zaujimalo by ma, ci vie, kto je tatino. Snad sa este v poslednom dieli dozvieme, kamze sa vybrala s Toad-om. Zeby nejake eso v rukave? Kazdopadne celkom akcny diel s nejakym tem preslovom a pripravami pred bitkou, ako to uz v serialoch byva. :) Mierny nadpriemer. ()

Sladké sny (2021) (S02E08) 

Vizualne "lubive" hoci brutalne sceny bitky, par vychytaviek, avsak stale tie iste klise, otacania vyhod, vychytaviek, poslednych zachran. Aspon, ze ich nebolo viac.  Zda sa, ze kralovna nam svojim hlasom bude "sprijemnovat" chvile v tomto seriali do jeho uplneho konca. V zavere "paradox" chvile, ked ta, co spravodlivosti zabranila, tvrdo narazila a to nepomohol ani "zrak". Odchod Babu, mal byt zrejme len pre serialovy efektny zaver, lebo nedava moc zmysel. Zeby tretia seria bola zamerana na intrigy, zivot v meste s obcasnou rebeliou a samozrejme na majstrovske tahy otravnej a jedinej "chytrej" -> "sialenej"? :) Ono, posekanie sa surodencov v zasadnej veci a mozny rozkol ponuka odklon Kofun-a. Mozno z neho este bude zodpovedny tatino, ci dokonca manzel a hlavny antihrdina. :) 75% ()

Série 3 (2022) (S03) 

Seria ma znacne zostupny charakter. Primarne je to kvoli absencii logiky a otravne nasilne "presadzovanemu" scenaru. Linia so Sibeth je fakt neskutocne hlupa. Nuz a spravanie sa zvysku postav tiez casto nuti krutit neveriaco hlavou. Posobilo to na mna dost lacno. Filozofovanie a "romanticky" zaver aspon trosku uzemnili, a to ma potesilo, zbranami leziacimi na stole, cim dodali dalsiemu potencionalnemu vyvoju udalosti aspon aku-taku doveryhodnost. Slabota a sklamanie. 45% ()

Nelehký úděl vladaře (2022) (S03E01) 

Prichod "vedca" s cernosskym vidiacim a ich "hlucnym vynalezom" zda sa, moze Trivant-skym zvratit vojnu v ich prospech. Inak, zacina sa to tu hemzit "vidiacimi". Zrejme vsak i par fanatikov medzi Paynmi zasa zredukuje. To mal inak Baba skutocne vo vacku vlasne hovno? :) Ranger ako Babov stary znamy je akysi zvlastny element na scenespolu s navratom znamej, Bow Lion  z povodneho kmena Alkenov a necakany prichod "vedca" bol haluzny. ()

Pozor na vlky (2022) (S03E02) 

V seriali sa zacinaju objavovat cim dalej viac "okatejsie" zamienky a splietat zapletky, ktore sice podnietia dej do dalsich smerov, co samozrejme dava tvorcom nove moznosti, avsak nedavaju moc zmysel v suvislosti s doterajsim chovanim niektorych postav. Harlan sa to spytal uplne jasne. Mohli Babu zajat, keby chceli. Sialena sestra, Sibeth, bude tiez asi posledny zijuci charakter serialu, napriek tomu, ze divaci uz v prvych dieloch serialu logicky ocakavali uplny opak. Konania "vidiacich" su tiez obcas pastou do oka. A udajny "kladasi" konaju stale vacsie a vacsie stupidity, akoby postradali schopnost poucit sa. Kvalita rozhodne klesa. 45% ()

Súvisiace novinky

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (viac)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (viac)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (viac)

Co nabízí služba Apple TV+?

Co nabízí služba Apple TV+?

04.11.2019

Společnost Apple učinila minulý týden význam krok, když spustila svoji zbrusu novou streamovací službu Apple TV+. Ta je dostupná i u nás, a tak by nebylo na škodu si ji trochu lépe představit. Cenově… (viac)

Reklama

Reklama