Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafiánský boss Paul Vitti (Robert De Niro) je pár dní před propuštěním z věznice Sing Sing a agenti FBI se začínají rojit. Vypadá to na další zhroucení a tak je opět povolán doktor Sobel (Billy Crystal), aby nahlédl do temnot gangsterovy duše. A dojde k nejhoršímu. Vitti je podmínečně propuštěn s tím, že se o něj dr. Sobel bude starat dnem i nocí. A co hůř ubytuje si ho u sebe doma. Vitti se snaží začlenit se do běžného života seč mu síly stačí, jenže práce ve zlatnictví, restauraci, či prodejně aut se dá jen těžko sladit s návyky všemocného mafiána... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (167)

Kroupa 

všetky recenzie používateľa

"Proč ujíždíte, třeba je to FBI!" "Ty jsou až za nima, proberte se." nebo "To by nás zastřelili za denního světla?" "Jo, přes den je to nejlepší - líp na to viděj." Jinými slovy naprosto normální hlášky, v tomto druhu filmu předpokládané, přesto však vyvolávající slzy smíchu (aspoň u mě). Navíc jsem zažil nečekané prozření, že i český dabing může být velmi dobrý. Dokonce jsem přesvědčený, že v originálním znění bych si film nikdy tak neužil. V tomhle případě má dabing téměř stejný přínos zážitku jako dabing u Pulp Fiction (i tady je jazyk jadrný). Crystal je skvělý, pro chválu De Nira snad ani neznám slova. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Na počudovanie to nestratilo kúzlo jedničky. Čo ale stratilo, je schopnosť kúzlenia s pointami vo viacerých sekvenciách a tým pádom má toto pokračovanie zaslúžený status nevydareného. De Niro a Crystal excelujú, ako vtedy, ´´priateľská´´ Lisa Kudrow je opäť iba do počtu, ale podobne ako v prvom diely je skvelá a mohla mať viacero scén, snímok by tým iba bodoval. Napriek týmto prednostiam to všetko kleslo do priemeru. Proste do etáže, v ktorom sa nachádza každý sequel, ktorý je točený na komerčný kalkul ( sú ale výnimky ). ()

Reklama

Honey007 

všetky recenzie používateľa

Hodně velká oddechovka, bez velkého nápadu a režisérské invence. De Nira mám hrozně ráda a je hrozné se dívat, u jakých rolí skončil (i když pravda, scéna z vězení, kdy hraje katatonický šok, je opravdu dobrá, škoda jen, že jí tvůrci filmu na konci seberou herecké kouzlo). Billy Crystal je příšerný stejně jako Lisa Kudrow...ospravedlněním jim buď, že za to tak nemohou jejich herecké talenty jako spíše mdlý scénář a velmi mizerná režie. 30% ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vy nesedíte?“ – „Kdeže. Poznáte to. Falošné dôkazy. Traja svedkovia si to rozmysleli. Jeden spáchal samovraždu. Štyrikrát sa bodol. Do chrbta. Potom skočil z mosta.“ Akoby som to počul. Len 40%, tron? A nie je to neférové? Veď dvojka zasa o toľko horšia, ako rozkošná jednotka (ktorej si dal 80%) nie je. Odpoviem protiotázkou: nie je neférové, že sa v jednom filme stretnú ľudia, ktorí majú na konte KRSTNÉHO OTCA 2, Priateľov, MAFIÁNOV, DOBRODRUHOV Z VEĽKOMESTA, PRÍBEH Z BRONXU, KROTITEĽOV DUCHOV 1 – 2, LIKVIDÁTORA, CADDYSHACK alebo PRÁZDNINY V AMERIKE a výsledkom je TOTO? Na ANALYZUJ som bol v kine, bola to skvelá nálož odkazov, príkazov, citácií, paródie i láskyplného humoru, okorenená o pár odrezaných hláv. Dvojka však vznikla len kvôli peniazom. Zápletka je taká slabá a o ničom (tuším ide o prepad bankového auta), až budete ľutovať, že nebola na celý film natiahnutá pôvabná epizódka, v ktorej je skupina krvilačných mafiánov najatá do pozícií odborných konzultantov na mafiánsky televízny seriál („Počúvaj ma môj zlatý, mám len dve ruky, ale oboma môžeš schytať.“). Namiesto toho sa stávame svedkami vedľa seba znudene poskladaných zívajúcich scénok, z nich aj najzábavnejšie (De Niro predáva autá, Crystal má ochabnutú peru, Crystal si v nohaviciach hľadá zapadnutú pištoľ a všetci si myslia, že agresívne onanuje) sú maximálne tak hodné dvoch pousmiatí. No sú tu len preto, aby sa divák aspoň občas zasmial, keď už si kúpil lístok. Stratilo sa čaro originálu, moment prekvapenia (Čo sa stane, ak mafián chodí k psychiatrovi?) a hoci pokazené zábery pod záverečnými titulkami naznačujú, že sa všetci pri nakrúcaní bavili, divák nie (hlášky ale celkom fungujú, od „Koho musím pretiahnuť, aby som dostal slaninu?“ po „Bude to horšie?“ – „Lepšie určite nie.“). Ale ak ste nevideli skvelú jednotku a vykašlete sa na to, že v tom hrajú De Niro, Crystal, Kudrow (tá dostala v podstate len cameo) a Joe Viterelli (jedná sa o jeho posledný film, dva roky na to zomrel) a režíruje Harold Ramis... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Striptérka, které dá Ben Sobel (Billy Crystal) mince jako spropitné, je známá pornoherečka Gina Lynn. Celá scéna byla Crystalovou improvizací a původně se ve finálním sestřihu neměla objevit. Proto není Gina uvedena v závěrečných titulcích. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Travolta je král mafiánů

Travolta je král mafiánů

13.04.2011

Jednou už velký comeback díky postavě gangstera slavil. Tenkrát byl ale pouhým pěšákem, teď bude rovnou největším americkým zločineckým bossem. V epickém dramatu Gotti: Three Generations si John… (viac)

Reklama

Reklama