Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I napriek rade Poirota nezúčastniť sa tohto bláznivého výletu, je Jacqueline De Bellefort na výletnej lodi na Níle. Má zlomené srdce a v hlave jediné: byť v pätách svojho bývalého snúbenca a jeho novej bohatej ženy. Keď je žena nájdená mŕtva, Jacqueline má perfektné alibi. Bola zamknutá vo svojej kajute, aby sa vyhla útoku svojho "ex". Poirot podozrieva jedného z pasažierov, ktorý mohol mať motív. Napätie však postupne prekračuje únosnú mieru potom, ako sú nájdené ďalšie telá. (STV)

(viac)

Recenzie (125)

Morien 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených poirotovek. Film pro mě má úžasnou atmosféru, je zábavný i melancholický, obraz je velmi výtvarný a typově přesní herci do něj skvěle zapadají. Na rozdíl od jiných filmů je zde mnoho postav, které jsou zajímavé a strhávají na sebe pozornost, ne jenom ty ústřední, protože obvykle je to tak, že jen pár jich hraje prim a zbytek je do počtu. Jedna z věcí, na kterou se dívám, když šlapu na rotopedu, a baví mě to natolik, že vydržím celé dvě hodiny a ani mě potom netlačí zadek. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalší diel zo slávnej poirotovskej série v podaní Davida Sucheta dopadol podľa mňa veľmi dobre. V niektorých pasážach bolo síce vidieť jemne televízny feeling a oproti snímku s Ustinovom to bolo menej akčné a priamočiare, ale malo to lepšiu atmosféru a podľa mňa lepšie herecké výkony. Navyše bolo zaujímavé sledovať počiatky slávnej kariéry Emily Blunt. Rozuzlenie celkom originálne, takže určite spokojnosť. 75 % ()

Reklama

baruss 

všetky recenzie používateľa

Oveľa slabšie ako verzia s Petrom Ustinovom. Pokiaľ ste ani jednu nevideli, učite si pozrite radšej verziu z roku 1978.. Lebo týmto filmom si pokazíte chuť s parádnej krminálky.. Samozrejme zápletka je rovnaká len herecké výkony sú ohromne slabé.. Pokiaľ ste už verziu z roku 1978 videli, potom tiež nemáte dôvod pozerať tento film... Príde vám to podobne ako mne veľká nuda.. ()

Nancy 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený Hercule Poirot, který se mi ale mnohem víc líbil v původním filmovém zpracování. Už jsem si tam zvykla na všechny ty osoby (a stejně vždycky zapomenu, kdo spáchal tu vraždu), ale tady mi to přišlo, jako by se už nevědělo, co točit, tak se natočil remake již udělaného filmu s jiným hercem a méně povedený. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spoiler. "Vy ste to vedel?" - "Možno som to vedel." Niečo ako Vražda v Orient exprese (dopravný prostriedok, z ktorého relatívne niet úniku, všade naokolo exotická krajina, ktorej mentalite nikto z cestujúcich nerozumie, do toho jedna brutálna vražda a uzavretý priestor plný podozrivých), ale predsa len slabšie, nudnejšie, menej hutné a rozvláčnejšie. Poirota tentokrát prípad zastihne na dovolenke, čiže sa bude musieť zaobísť bez Jappa a Hastingsa. Na televíziu ambiciózne obsadené (Emily Blunt, James Fox, Judy Parfitt, Frances de la Toure) a potešilo prekvapivé rozuzlenie, ku ktorému následne musíte pripočítať trpký, mrazivý dodatok s druhou pištoľou, o ktorej Poirot zrejme vedel (takže ďalšia podobnosť s Vraždou v Orient exprese, kde takisto relatívne odobril vraždu, tam dokonca rovno dve). Naopak, strašne ma iritovali blbosti. Stačil jeden jediný výstrel a v sekunde ste mŕtvi (to je strašne nereálne) a parodicky vyznievala scéna, v ktorej osoba disponovala dôležitou informáciou a tesne predtým, ako ju stihla povedať, bola zavraždená (a svedkovia nie aby sa okamžite rozbehli za vrahom, ale najskôr stáli nad obeťou, potom ju - dávno zjavne mŕtvu - kvázi oživovali a až následne sa spamätali a rozbehli sa po stopách vraha... ktorý medzitým "prekvapivo" unikol). ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (3)

  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama