Reklama

Reklama

Kickboxer David chce pomstiť smrť svojho brata aj priateľa, ktorých zabil bezcitný zápasník. Druhý diel filmovej série je ďalšou vstupenkou do arény, kde sa konajú brutálne súboje v kickboxe.
Zmrzačený bezcitný a surový zápasník Tong Po nedokázal zniesť porážku od Američana Kurta Sloana, a tak ho po víťaznom zápase brutálne zavraždil. O tom sa dozvie Kurtov mladší brat David, ktorý vedie v Spojených štátoch rodinný podnik – telocvičňu, kde učí mladých zápasníkov bojové umenia. Keď Tong Po zabije v zápase Davidovho najtalentovanejšieho žiaka Briana, David to už nevydrží a rozhodne sa vražednému monštru pomstiť, hoci vo svojej podstate filozofiu pomsty neuznáva. Vyzve thajského kráľa arény na boj na život a na smrť... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (101)

kornitko odpad!

všetky recenzie používateľa

Jako první musím zmímit hudbu, která nestála vůbec za nic a připadalo mi, že tam někdo pouštěl zrovna co ho napadlo. Albert Pyun by si měl dát pár facek za to, že má tu drzost se považovat za režiséra, protože celý film působí jak by byl natočený 15. letým klukem, který týden předtím viděl všechny staré bojovky. Scénař tam žádný není, jen někdo zkopíroval straré známe hlášky z Krvavé sportu, Kickboxera a Rockyho a všechno to promíchal dohromady. Sasha Mitchell je jako Kouďák dobrý, ale hrát si na akčního hrdinu mu nejde, i když je to v podstatě dobrák, který sní i spálené dušené, aby potěšil mámu a ještě slušně poděkuje. Nedívejte se na to, jen vás to rozčílí. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Druhý Kickboxer sa musí zaobísť bez Jean-Clauda ktorého nahradil Sasha "Kouďák" Mitchell ako tretí brat Sloan a réžiu zas prebral Albert "Roztrúsená Skleróza" Pyun. Výsledok tejto spolupráce je totálne stupídne videobéčko počiatku 90-tych so všetkým čo k tomu patrilo, vrátane záporákov Matthiasa Huesa a Cary-Hiroyuki Tagawu. Tí ma však sklamali lebo Hues tu je kretén čo hneď dostane na prdel a Tagawa zas len tára niečo o pomste z druhej ruky. No a tak vypália Koudymu telocvičnu a on potom chvíľu smutne chodí okolo za doprovodu gýčovito hnusného cajdáku až kým mu blbú náladu nezatrhne majster Xien. Ten ma celkom bavil, lebo oplýva nezvyklou dávkou sabareflexie keď vypráva rôzne nezmyselné pomätené bájky o nosorožcoch, dážďovkách a žirafe v roláku. Najlepšie bolo ako mu hrdina povedal - "viete že ste čím ďalej senilnejší?", majster ho potom zhodil na lane z baráku a ženská v okne pred ktorým sa zastavil hlesla - Ježiši, ťahaj do hajzlu debil"! Srandu proste oceňujem. Okrem majstra sa v dvojke opäť vracia aj thajský drvič Tong Po, lebo jeho predstaviteľ Michel Quissi na rozdiel od kolegu Van Damma žiadnu kariéru akčnej hviezdy nerozbehol, takže mohol byť rád za repete jeho jedinej pamätihodnej úlohy. Scenár však robí debila aj z neho, je jedno ako šialene sa tvári a púli oči. Finálny súboj sa moc nepodaril, hrdina najprv brutálne schytáva až je komplet krvavý, potom mu však majster povie že kohút ešte nezakikiríkal ( bez srandy) a on s uvedomím že tma je niekedy jasnejšia než svetlo zmasakruje copáča aj poslepiačky. Až mi bolo Tonga ľúto že furt skončí ako chuj ani nevie prečo. Celkovo sa to dá pozerať, ale viac ako dve nedostane. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Neprišlo mi to až také strašné ako sa všade píše. Jasné, je to blbosť. Hudba a dej sú veľmi "inšpirované" Rocky sériou. Sasha Mitchell si asi neuvedomil, že postava sa nevolá Kouďák a hrá to tak isto ako v seriály. Režisér sa snaží byť zaujímavý, avšak sa mu to nedarí a mnoho scén miesto toho, aby boli vizuálne zaujímavé sú nejasné a rozmazané. Strata času, slabý film, ale nie dosť slabý, aby som sa pri ňom trhal smiechom. ()

Monco 

všetky recenzie používateľa

Dávám dvě hvězdičky, ale to jen z nostalgie. Tohle je prostě to pokračování, které se nepovedlo a které bývalo zvykem. Tong Po vlastně všechny zabije kromě mistra Xiana a ten trénuje bratra Davida(o kterém není ani zmínka v první díle, zvláštní co?) a ten potom v závěrečném souboji vyhraje, jak jinak ()

Divočák 

všetky recenzie používateľa

První díl Kickboxera slavil ve své době hodně solidní úspěch a jak už bývá v Americe zvykem, velice brzo se zrodil nápad na pokračování. Svalovec Van Damme byl sice v té době na vrcholu své kariéry a v šuplíku mu ležely nabídky na daleko atraktivnější tituly, ale brzo se objevil další populární hezoun s tváří Sashy "Kouďáka" Mitchella, který na místo hlavního hrdiny rád zaskočil. Na režisérskou sesli se posadil nedávný režisér jiné Van Dammovské vypalovačky (Cyborga) Albert Pyun a jelikož i Michel Qissi, alias záporák Tong Po z prvního dílů v té době taky neměl zrovna do čeho píchnout, mohlo se vesele natáčet. A řeknu vám, nedopadlo to vůbec špatně. Příběh s třetím bratrem, o kterém není v prvním díle ani zmíňka, je sice hodně šroubovaný, ale jinak se snaží dvojka na jedničku hodně odkazovat a to ji šlechtí. Sasha Mitchell naštěstí není takové dřevo, jak by se mohlo dopředu zdát (přeci jen má černý pás já už nevim v čem) a i když se na nich stříhač hodně vyřádil, dívat se na ně v klidu dá. Atmosféru mystického orientu bohužel nahradilo americké velkoměsto, Pyun příběh vůbec tlačí hodně do rodiného filmu (třeba učitel Xian se chová úplně jinak, než jsme na něj zvyklí), Sasha se utká s Tong poem bez pořádného tréninku (i když takový Van Damme před ním musel makat div se z něj nekouřilo), ale i tyhle chyby dokáže omluvit nebývale vysoký počet klasických záporáků (Qissi, Klyn, Tagawa, Hues), který se u filmů s podobnými ambicemi jenom tak nevidí. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (12)

  • Väčšina bojových scén sa odohráva v aréne, ktorá je v skutočnosti súčasťou Californskej univerzity v Irvine. Väčšinu divákov tvoria práve študenti tejto školy. (beso74)

Reklama

Reklama