Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlho utekala pred tichým vraždiacim monštrom menom Michael Myers, až sa rozhodla zmeniť taktiku. Prestala utekať, začala bojovať a nalákala Michaela do dokonalej pasce. Tá síce vyšla, ale … Príbeh filmu Halloween zabíja začína v okamihu, keď predchádzajúci film skončil. Ťažko zranená Laurie odchádza v sprievode dcéry a vnučky do nemocnice a v protismere sa k jej horiacemu domu rútia hasiči. V jeho útrobách je v ohnivom pekle uväznený zabijak, ktorý ju prenasledoval celý život. Bohužiaľ, nielen mačky majú sedem životov. Ubehne pár minút a Michael Myers už zase chodí ulicami mesta, ktoré sa pripravuje na halloweensku noc, a úspešne zvyšuje počet svojich obetí. Správa o tom, že z jej pasce unikol, sa dostane aj k Laurie, ktorá si je istá, že keď Michaela porazila raz, porazí ho aj druhý raz. Len bude potrebovať pomoc. Bude ale nutné presvedčiť obyvateľov mestečka, aby sa Myersa prestali báť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 1

Recenzie (364)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Halloween Kills má niekoľko fantastických scén (úvodné retro, z ktorého fanúšikom padne sánka, naháňačka s Lindsay či konfrontácia davu s Myersom), veľmi chytro zvolené motívy (davová psychóza, lynčovanie, alebo mytologizácia nesmrteľnosti Michaela Myersa), ale cítiť, že scenár to všetko nedokáže vyskladať tak, aby film adekvátne gradoval. Základným problémom je, že sa odohráva bezprostredne po skončení predošlého film. Halloween (a vlastne aj žáner slasher ako taký) pritom vždy najlepšie fungoval, keď obete nevedia o zle a to sa pomaly zhmotňuje a "killing spree" nastane až v treťom dejstve. Preto tak dobre funguje prvý film, H20 i Halloween 2018, ktorý má fantasticky vystavanú os, ktorá pomaly ale isto speje k neodvratnej konfrontácii Laurie a Michaela. Poteší, že David Gordon Green nezabúda na mytológiu (Michael ako číre zlo, náhľad do detstva Michaela cez jeho rovesníkov, či nový motív okna z izby), čakal by som ale viac od desiateho dielu ságy, ktorej osobité čaro spočíva v rozvetvenosti dejových línií (ostatne čo sa stalo s Michaelovými rodičmi?). Azda v Halloween Ends. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Ešte raz budem počuť Evil dies tonight, tak ma ozaj porazí. Postaviť celý diel na love nesmrteľného zabijaka nebol práve dobrý nápad. Ešte viac sa tým zdôraznilo nelogické a absolútne neautentické správanie postáv, ktoré je pre horory typické. Občas som sa zasmial, inokedy to bolo na čistý facepalm. Atmosféra nula bodov a jediná schopná bojovníčka (Jamie Lee Curtis) skončila v úzadí. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Za mňa spokojnosť. Tvrdé, rázne, priamočiare, na nič sa to nehrá, zbytočne to nekomplikuje situáciu, ponúka to množstvo nečakaných a zaujímavých flashbackov (vrátane... no nič, nebudem menovať, ale skoro som spadol zo stoličky), atmosféra je skutočne neskutočne temná, gore drastické, naturalistické a na kilometre ďaleko z neho cítiť desivé ustrnutie tesne pred smrťou. Miestami je to divné (preženiem to, keď poviem, že Jamie Lee Curtis tu má len cameo?), ale je to vykompenzované mnohými novými a originálnymi motívmi (manipulácia rozvášnenou spoločnosťou, fanatizmus, túžba po krvi hoc aj nevinnej obeti, skvelý nápad s oknom). Myers budí rešpekt i na svoje rešpektuhodné pomery a je prezentovaný ako hurikán z katastrofického filmu: brutálna, de facto nezastaviteľná sila, ktorá si robí čo sa jej zachce a ľudia sú voči nej bezmocní, nezostáva im nič iné, než počkať, kým odíde. Inak, s hnevom obyvateľov Haddonfieldu pracovala už štvorka Návrat Michaela Myersa z r. 1988, ale tu je to spracované intenzívnejšie a v neposlednom rade veľkolepejšie. Ono každopádne obecne Green a McBride sa síce snažia pôsobiť ako strašne originálni a osviežujúci tvorcovia, ale faktom je, že sa neustále obracajú do minulosti napriek tomu, že oficiálne nadväzujú len na prvý diel z r. 1978. Takže výsledkom je chaos, síce zaujímavý, ale chaos (jeden príklad za všetky: Halloween zabíja ignoruje udalosti z H20, takže v oboch filmoch nielenže vystupovala Marion (zdravotná sestra Dr. Loomisa), ale hrala ju tá istá herečka a v oboch bola zabitá). ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Vyzerá to tak, že "Halloween Kills" bude pre viacerých celkom slušná dávka sklamania na tento rok. A niet sa moc čomu diviť. Ja osobne asi nie som s filmom až na tak negatívnej polohe, no je pravda, že určité elementy mi bránili si film užiť poriadne. Pretože reálny potenciál tu je. Občas inak rozmýšľam, že či je už Michael Myers nejaký superzloduch, ktorý je nesmrteľný, alebo čo sa s ním dá reálne spraviť. Narodil sa ako človek, ale nie je možné ho ničím a nikdy zlikvidovať... a nič nikdy necíti, a každý zásah zvládne bez toho, aby z neho vyšla čo len jedna slabika... to už pre mňa nie je otázka, kto je Michael Myers, ale čo je vlastne Michael Myers? Ale okey... keď toto nechám stranou tak môžem povedať, že film má svoje vizuálne krvavé momentky, Michael tu prinesie asi väčší masaker než Cletus Cassidy vo "Venom: Let There Be Carnage". Minimálne pocitovo. Mne osobne ani nejako vysoko nevadí, že v tomto filme sa mestečko rozhodne postaviť Michaelovi a s heslom "Evil dies tonight" začnú reagovať ako úplne šialení. Je to niečo nové, celkom riskantné a opäť nejakým spôsobom reflektuje súčasné roky. A nielen v Amerike. A myslím, že to tvorcovia často nejakým spôsobom chcú. Takže fajn. Nie najlepšia časť filmu, ale nejaký zásadný problém tam nemám. No sú tu miesta, kde film trošku zabíja čas. Jamie Lee Curtis je vyslovene nevyužitá v tomto filme, no vezmime si aj fakt, že už má po šesťdesiatke a okrem toho po minulom filme zranená. Pocitovo mi však kvôli tomu vadia dve veci. Prvá - 2018 "Halloweenmal byť očividne len jednorazová záležitosť a miesto toho to bolo obnovené na trilógiu, lebo film zarobil prachy. A úplne umelo sa to teraz naťahuje a splieta. Druhá - Je to len vyslovene stredový film, ktorého momentálna výpovedná hodnota je veľmi chabá. A pôsobí len ako zbytočná medzizastávka medzi "Halloween" "Halloween Ends". Lenže sám o sebe tento film toho moc nespraví. Scénky s vyvraždením hasičov a časti pri kolotočoch ma bavili, no to sme mali skutočne Michaela Myersa, ktorý bol proste tým, čím bol vždy. Neviem. Kdesi ma ten film stratil, no nemôžem povedať, že by ma začal v niečom frustrovať. Takže vo výsledku je to skôr priemer. Hodnotenie: C+ ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Obvykle filmy na podobný způsob nesleduji a považuji je všechny na jedno brdo. Aneb pomalý nezastavitelný zabiják, co rozdrtí koho potká a přestože jeho oběti obvykle utíkají, on je přesto svojí klidnou chůzí vždy dožene. Nicméně poslední Halloween mě mile překvapil. Užil jsem si nejen souboje s lidmi z nichž bych především vypíchl bitku s hasiči a pak ještě tu finální, ale opravdu se ve filmu povedlo zpracovat davové šílenství v nemocnici. 65%. PS: Halloween už má X dílů a v každém město sužuje stejný vrah, to ještě stále místní nepochopili, že v tom musí být něco nadpřirozeného? ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (17)

  • Když se Loomis (Donald Pleasence) ve flashbacku pokusí zabít Michaela, pronese pod vousy: „Čistě a jednoduše zlo,“ jako by chtěl ospravedlnit vraždu svou filozofií, kterou předtím v noci vysvětlil. (Takeshi666)
  • Masky dýně, zelené čarodějnice a kostlivce, které lze vidět v traileru, jsou tytéž masky, okolo nichž se točil příběh Halloweenu 3 (1982), jediném filmu ze série, kde se neobjevuje Michael Myers. (Hyperbolic)
  • Ve flashbackové scéně z roku 1978 Michael napadne lanem zástupce McCabea (Jim Cummings). V původním Halloweenu (1978) šerif Leigh Brackett (Charles Cyphers) reagoval na poplach v železářství a nahlásil, že bylo ukradeno lano, několik halloweenských masek a sada nožů. (Takeshi666)

Súvisiace novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (viac)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (viac)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené