Reklama

Reklama

Bež!

  • Slovensko V zajatí (viac)
Trailer 1

Pred materinskou láskou sa nedá uniknúť. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa však niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Je na vozíku a vyrastá osamote, izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou. Ich vzťah a život sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom. Chloe má množstvo zdravotných problémov, potrebuje starostlivosť na plný úväzok a s oddanou mamičkou tvorí zohratú dvojicu. Keď sa však v sedemnástich chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz desivejšie tajomstvá. Namiesto odpovedí na otázky sa od svojej mamy dočká len ďalších obmedzení. Chloe je pripútaná k invalidnému vozíku, z oceľovo pevného materinského objatia však musí za každú cenu utiecť. Odpovede na jej otázky sú totiž ešte strašnejšie, než si dokázala predstaviť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (227)

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Run je takový zcela průměrný thriller (o hororu se nedá moc mluvit), který ale od začátku jede ve svém tempu a až do konce (díkybohu) vůbec nenudí, na druhou stranu ale ničím výjimečným ani nenadchne. Celkově téma i mnoho prvků je doslova vykrádačka The Act, občas se najde i originální a chytrá scénka, ale film jede v hodně průměrných kolejích a ničím nevybočuje. Film je vlastně taková "2 women show", kdy obě hlavní postavy nečekaně dobře udržují divákovu pozornost, Sarah Paulson je stejný pošuk jako v Ratched a Kiera Allen je ve svém debutu překvapivě dobrá a uvěřitelná. Má to pár logických nedostatků a chyb, ale vůbec mi to nevadí a jako napínavý thriller na jeden večer to poslouží dostatečně dobře a nenáročné diváky to slušně vtáhne. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jako 50-minutová epizoda seriálu “Zlé matky” by bylo Run užitečnější. Na celovečerní film mu naprosto chybí úvodní představení postav a jejich původně zdravého vztahu matka/dcera. Rovnou se začíná podezřeními a oslabováním důvěry. Psychologicky tak film funguje bídně, kupředu ho tahají pouze napínavé scény podle klasických žánrových šablon. Nenudí, ale potenciál ani zdaleka nenaplňuje. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

“Run” je akousi voľnomyšlienkárskou paralelou skutočného prípadu “Gypsy Rose Blanche”. Tým, ktorí chcú vidieť skutočný horor, založený na skutočných udalostiach, so skutočne hororovým záverom, odporúčam dokument od HBO: “Mommy Dead and Dearest”. Viacerí sa dostanú do rapídne väčšej emocionálnej vývrtky, ako prináša tento komorný, pomerne veľmi pomalý thriller, ktorý sa nevedno ako, ocitol v kategórii horor žánru. Baviť bavilo, no rozhodne nenaplnilo očakávania, pričom tá záverečná “dvacka”, je už úplné “sajnsfikšn” .. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Run" bolo jedným z mojich najväčších tohtoročných očakávaní. Bol som veľmi zvedavý na nový film od Aneesha Chagantyho, nakoľko "Searching" bol jedným z mojich najobľúbenejších filmov roku 2018. Takže v momente ako bol film k dispozícii som si sadol k obrazovke, pozrel ho a vnútorne sa necítim výrazne sklamaný. "Run" je podľa mňa veľmi dobrý film, no ani náhodou ho nemôžem radiť na rovnakú úroveň ako "Searching". Odstránim teda z cesty problémy. V prvom rade nájdem nikoľko projektov, ktoré už spracovali podobnú tému. Niektoré veľmi dobré, niektoré veľmi zlé. Takže nie je ťažké pochopiť kam sa film bude uberať, čo sa bude diať a akých scénok sa dočkáme. No súčasne platí, že obe hlavné aktérky podávajú skvelé výkony. Sarah Paulson je veľmi presvedčivá a dokopy má iba jednu scénku, kde som mal pocit, že to hrala trošku moc teatrálne. Inak skvelý výkon. No osoba, ktorá ma dostala najvia je Kiera Allen. Jej výkon je skutočne perfektný. Nič by som jej nevytkol. Všetky scénky sú zahrané absolútne perfektne. Páči sa mi, že film odhaľuje informácie veľmi postupne a rovnako si aj my môžeme takto skladať rad radom kúsky puzzle za sebou. Pretože ku koncu všetko dá zmysel. Najlepšie momenty pre mňa prichádzajú asi v posledných 15-tich minútach, ktoré sú absolútne perfektné. Aneesh Chaganty sa okrem toho opäť ukazuje ako skvelý režisér. Scénky vyzerajú veľmi skutočne a vie hercov správne viesť. Keby film nebol tak ľahko čitateľný, tak by bol oveľa silnejší, no scenár bohužiaľ nie je až tak originálny ako by sme možno chceli. Ak ste videli film alebo seriál s podobnou témou, tak vám to tiež nepotrvá dlho pochopiť. Ale tak či tak, hodnotím film ako veľmi silný a funkčný thrillerový zážitok. Hodnotenie: A- ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po dlhých rokoch domácej výučby čaká na Chloe (Kiera Allen) najväčší moment jej života. Po prvý raz od svojho detstva bude odlúčená od Diane (Sarah Paulson), ktorá je jej matkou, učitelkou a zároveň najlepšou kamarátkou. Dni sa míňajú, ale oznámenie o prijatí na jej vysnívanú školu sa akosi neobjavuje. Naviac sa Chloe zdá, že sa jej matka snaží odchodu za každú cenu zabrániť, čo nie je ďaleko od pravdy. - Pôvodne som chcel tento komentár venovať tomu, aký je Sarah ''I Take Responsibility'' Paulson nehorázny pokrytec, ale výkon slečny Kiery Allen ma tak očaril, že sa tu nebudem venovať žiadnym negatívam. Táto vozíčkarka má pred sebou velmi svetlú budúcnosť a vybavujem si len zopár hororov, v ktorých bola hlavná úloha hercom takto ušitá na mieru. Už pred pozretím mi bolo jasné, že film bude velmi predvídatelný, pretože len minulý rok mal jeden z kinohororov takmer totožnú zápletku, ale práve spomínaný herecký výkon Kiery Allen z toho urobil film, u ktorého som po dlhej dobe ani raz nemusel stlačiť medzerník, aby som ho zastavil. Velmi ma zaujala aj vynikajúca práca s kamerou a technologická vyspelosť filmu, ktorá zrejme iných neprekvapí, keďže sa režisérov debut zameriaval na túto tematiku. Dosť možno film, ktorý budem na Deň matiek, kedy mal byť pôvodne vydaný, spolu s Mother's Day pozerať každý rok. + Sarah Paulson + Pat Healy ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (16)

  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)
  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama