Reklama

Reklama

Bež!

  • Slovensko V zajatí (viac)
Trailer 2

Pred materinskou láskou sa nedá uniknúť. Z bezpečného prístavu matkinho náručia sa však niekedy môže stať smrtiaca hrozba. Mladé dievča Chloe o tom vie svoje. Je na vozíku a vyrastá osamote, izolovaná od sveta, iba so svojou milujúcou mamou. Ich vzťah a život sa môže zdať bežným ľuďom zvláštny, možno až znepokojujúci, nikto však nemôže mame Diane uprieť urputnú snahu chrániť svoju dcéru, starať sa o ňu až do roztrhania tela a mať ju pre jej vlastné dobro stále pod dohľadom. Chloe má množstvo zdravotných problémov, potrebuje starostlivosť na plný úväzok a s oddanou mamičkou tvorí zohratú dvojicu. Keď sa však v sedemnástich chystá na vysokú, začne odhaľovať čoraz desivejšie tajomstvá. Namiesto odpovedí na otázky sa od svojej mamy dočká len ďalších obmedzení. Chloe je pripútaná k invalidnému vozíku, z oceľovo pevného materinského objatia však musí za každú cenu utiecť. Odpovede na jej otázky sú totiž ešte strašnejšie, než si dokázala predstaviť. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (227)

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Film V zajatí spracováva podobnú tému ako nedávny seriál Odhalenie (The Act, 2019). Toxický vzťah dcéry na invalidnom vozíčku a prehnane starostlivej matky, ktorá jej vymyslela choroby, aby si ju ešte väčšmi pripútala, tu má iný vývoj aj vyvrcholenia. Nechýba sklad liekov v dome, ani Ridocaine, liek pre psov, ktorý dcére podáva, aby mala necitlivé nohy. Hlavné postavy strhávajú na seba takmer všetku pozornosť, no pritom nie sú nejako zvlášť sympatické, ale zase ani nie sú nesympatické. Spočiatku som sa obával či to utiahnu a dokážu zaujať. Vyzerali obyčajne, no vo výsledku možno pre to boli väčšmi uveriteľné. Príbeh bol vcelku dobre vygradovaný, napínavý a mal drajv. Film má i žánrové označenie horor, no bál som sa iba nachvíľu, aj to na konci, keď som si už myslel, že tomu dievčaťu úplne preplo a stala sa z nej prehnane starostlivá dcéra. Iba na chvíľu. Našťastie... 3,5 ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Niečo podobne som videl v seriály The Act, ale ktorý som nedopozeral, lebo bol zdĺhavý i nudný. Ale tento film si z toho zobral len to najlepšie. Zo 7 hodín sa stalo 1:40 a tedea prospelo mu to. Vôbec nenudil, mal silnú atmosféru a bol i dosť znepokojivý. Postavy sa chovali z cela normálne a to naozaj chválim, žiadna trápnosť či nelogická tu nemala miesto. Hrali tu podstate len dve herečky, ktoré to zvládli parádne. Vo finále prišlo i niekoľko zaujímavých zvratov, ktoré ma udržovali v neistote, ako to celé dopadne. Super, nič lepšie v tejto téme hádam ani natočene nebolo. Len horor je tam napísaný celkom zbytočne. Silné 4*. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Velmi dobrá kingovka, která ale není od Kinga. Film je napínavý a výkony spolehlivě skvělé Sarah Paulson i debutující Kiery Allen se na tom podílejí stejně jako svižný scénář bez místa pro nudu nebo režie, která nepotřebuje opulentní záběry a z minima těží maximum třeba "jen" díky tomu, že nám ukáže důležitou věc o pár vteřin později než hlavní hrdince. ()

venison 

všetky recenzie používateľa

Spíš thriller, prvky hororu jsem nijak neregistrovala. Obsazení je dobře vybrané, scénář je přijatelně béčkový, místy úsměvný, ale zaujme. Sarah Paulson a Kiera Allen hrály obě velmi obstojně. Nic převratného, ale v rámci žánru se na film vcelku dobře kouká. Doporučuji všem, kdo mají slabost pro odlehčené krimi filmy. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Naštěstí jsem netušil, že existuje český název pro Run, takže bych přišel i o těch prvních 20 minut, kdy divák přeci jen má alespoň šanci pochybovat o tom, že dívka žije vlastně v zajetí a třeba to s ní myslí její Mamá dobře. Na filmu se mě i přesto líbí, že se jedná o takový ten průměrný napínavý thriller, že je krátký, svižný a nebýt hloupého nemocničního finále, klidně bych své hodnocení o kousek pozvedl. V poslední době podobných filmů sice lítá éterem čím dál více, takže by snad leckdo mohl nabýt dojmu, že svět je plný vyšinutých věznitelů, když se to ovšem umí správně udělat, je to docela zábava. 60% ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (16)

  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)
  • Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila. (flyer.nick)

Reklama

Reklama