Reklama

Reklama

Planéty


Vnútorné svety (E01)

(epizóda)
  • Veľká Británia A Moment in the Sun – The Terrestrial Planets
Veľká Británia, 2019, 58 min

Réžia:

Martin Johnson

Hrajú:

Brian Cox (sprievodca)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Štyri vnútorné planéty sa zrodili spoločne, no prežívajú radikálne odlišné životy. Prečo je tomu tak? (Arsenal83)

Recenzie (4)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Rovnako ako v pôvodnej bíbísáckej planetárnej ságe z roku 1999, aj v tejto sú kamenné planéty slnečnej sústavy obsiahnuté v jedinej epizóde, hoci by som bol radšej, aby každá z planét dostala samostatný priestor. Informácii na to je dosť, len by ich trebalo prezentovať zo širšia. Možno aj na úkor častých záberov na výskumníkov a vedcov v štúdiu hovoriacich na kameru. Ešteže prekrásne animácie to vynahradzujú. ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nedávno jsem zjistil, že můj oblíbený dokument z dětství má volné pokračování. A je zvláštní sledovat to, jak mnohaletá mise, které začali za mého života, jsou už dnes obsažené v popularizujícím dokumentu. Asi stárnu. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvý diel o prvých dvoch planétach ma nepresvedčil. Astronómia je tu podaná akýmsi bulvárnym spôsobom, každá druhá veta musí diváka fascinovať a ešte viac animácie ako od Spielberga. Nakoniec je to skôr pastva pre oči a uši, nie pre mozog, pričom nových a zaujímavých informácií sa našlo dosť. No Grygar by to dokázal podať celé namiesto hodiny za desať minút a bolo by to rovnako pútavé aj bez bombastických efektov. ()

Reklama

Reklama