Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Už je to rok, co Avengers zachránili svět a všichni lidé se vrátili, ale bolest z minulosti jen tak nezmizí. S tou se nyní potlouká Clint Barton (Jeremy Renner). Po ztrátě Nataši se snaží na vše zapomenout, ale ona minulost ho dostihne, když se bude muset postavit svým bývalým nepřátelům jako Ronin. To musí vyřešit včas, protože slíbil rodině, že se vrátí na Vánoce domů. Do toho všeho se ale zaplete mladá dívka Kate Bishop (Hailee Steinfeld), která chce pomáhat lidem a chránit město také, protože je jeho velká obdivovatelka. Clint a Kate proto spojí síly, protože nepřítel je větší, než se zdá. (HanzoBureshi)

(viac)

Recenzie používateľa Milano33 k tomuto seriálu (7)

Hawkeye (2021) 

Na seriály Hawkeye mi bolo od začiatku sympatické, ako sa na nič nehrá, nesnaží sa byť nasilu niečím, čím skrátka nie je. Je tu istá sebareflexia zo strany tvorcov a tento prístup ja oceňujem, v podstate ide aj o akési vymanenie sa zo zabehnutých marvelovských koľají, kedy každá akcia musí byť opulentná a všetky udalosti ultimátne vedú ku koncu sveta. Hawkeye je nenáročná jednohubka, ktorá neskutočne ťaží z interakcie medzi jednotlivými charaktermi. Clint Burton dostal konečne viacej priestoru sa naplno prejaviť, zatiaľ čo Kate Bishop nám bola iba predstavená a aj tak si ihneď získala srdcia mnohých fanúšikov, vrátane mňa. Hawkeye a Kate sa stali okamžite naprosto senzačnými parťákmi, ich vzájomná dynamika je skvelo nadľahčovaná, až úsmevná. I scény s Kate a Yelenou mali ten správny vibe. ()

Hrdinům se vyhýbej (2021) (E01) 

Jeremy Renner sa konečne dočkal vlastného projektu, síce seriálu, v ktorom si zatiaľ príliš čau neodbil, ale to nevadí. Ide o takú sviežu vianočnú oddychovku, ktorá však môže len fabulovať nad tým, že má potenciál sa stáť niečim viac. Celkom mám však pocit, že seriál Hawkeye je plný sebarealizácie a celkovo hľadí na seba i príbeh s relatívnou nadsádzkou. Predstavená Kate Bishop sa mi javí ako celkom sympatická mladá hrdinka, i keď ten záver s ňou trošku prepískli. Na druhú stranu úvod, ten mi normálne navodil zimomriavky a som milo prekvapený, ako veľmi emočne nabitý vlastne bol. Takýto osobitný a kontaktný prístup mi popravde na túto show vyhovuje. Musím povedať, že som dosť natešený na Clintovu interakciu s nerozvážnou a ľahkovážnou Kate. Vera Farmiga tiež potešila. ()

Na schovku (2021) (E02) 

Ukrutne pomalé tempo z predošlej, skôr rozbehovej epizódy sa aspoň čiastočne pozvoľna rozbehlo. Seriál však stále zostáva byť takým prostoduchým a naivným, síce to dokáže na chvíľu zabaviť, ale inak žiadna sláva sa nekoná. Každopádne, chémia medzi Hawkeyeom a Kate je božská, ich scény majú akýsi čarovný šmrnc, takže som celkom rád, že práve na ich vzťahu stojí celý príbeh. U čoho mi však srdiečko zaplesalo, bol LARP, to sa určite podarilo. Scény s Hawkeyeom, ako sa dostáva do role, bolo naprosto k popukaniu. A čerešničkou na torte bol ten súboj. A ten komický gang na mňa pôsobí dosť negatívne a potenciálna hrozba v mojich očiach zmizla. Hawkeye sa svojim vnúteným humorom žiaľ dobrovoľne pripravil o napätie. ()

Ozvěny (2021) (E03) 

Newyorské prostredie, kriminálne podsvetie a street-level hrdina, čoraz viacej to v niektorých ohľadoch začína pripomínať Daredevila. A pevne dúfam, že teasovaný Kingpin sa nakoniec predsa len ukáže, bol by to naozaj skvelý pocit ho znovu vidieť. Tentoraz už neviem vynachváliť precíznu akčnú stránku, sprvu ma ohúrili tie Hawkeyeove akrobatické kúsky, avšak tá naháňačka automobilov to povýšila na ešte vyššiu úroveň. Predovšetkým kvitujem ten one-take záber, ktorý bol vážne dychberúci, ďalšia očividná inšpirácia Daredevilom. Táto naháňačka veľmi solídne pracovala s napätím, ale i podareným humorom, ktorý tkvie z neskutočne zábavnej interakcie medzi Clintom a Kate. Hlášky mi ozaj sadli, či už narážky na všestranné funkcie šípov alebo jednoduché vyvenčenie psa. ()

Parťáci, nemám pravdu? (2021) (E04) 

Opäť sa sústreďuje drvivá väčšina pozornosti na budovanie vzťahu medzi Clintom a Kate, čo kvitujem. Hawkeye je síce do seba uzavretý, ale v prítomnosti Kate sa konečne otvoril. Ich spoločné chvíle boli naozaj hrejivé, takýto osobnejší prístup k postavám sa mi rozhodne páči. Práve k tým najlepším scénam patrili ich intímne konverzácia a samozrejme aj oslava predvianočných dní. O tom viac ma ich rozchod na konci zamrzel. Každopádne, samotná akčná sekvencia na streche vrátane toho vlúpania, ktoré to celé predznamenalo, boli taktiež veľmi pôsobivé. Avšak pravdupovediac, ten príchod Yeleny bol trošku nedotiahnutý do konca, osobne som si jej návrat predstavoval inak. A tiež ma sklamalo, že Yelena sa iba ukázala a ani chvíľku s nami nepobudla, nuž, zle načasovanie. ()

Ronin (2021) (E05) 

Po minulej potýčke na streche došlo k ráznemu rozkolu Hawkeyea a Kate. Každopádne, ani týchto pár ťažko znesiteľných slov a krívd neodradili Kate v tom, aby koniec koncov opäť pribehla Clintovi na pomoc. Slovnú konfrontáciu Yeleny a Kate som si náramne vychutnal, bola primerane zábavná i mrazivá. Yelenin ruský prízvuk je sexy, i jej hlášky ma pobavili. Súboj Robina s Mayou bol velice nápaditý a predovšetkým kontaktný, kedy sa bojovalo telo na telo a bol cítiť skoro každý úder. Koniec tejto epizódy mi urobil takú obrovskú radosť, už som prestal dúfať, že sa toho ešte niekedy dočkáme. Bolo veru skvelé vidieť po rokoch znova Kingpina, už naozaj len ten Daredevil chýba k naprostej spokojnosti. Našťastie, nedávne potvrdenie návratu Charlieho Coxa do role Matta Murdocka ma naplnilo entuziazmom. ()

Tohle mají být Vánoce? (2021) (E06) 

Taká príjemná a zábavná akčná jazda, ktorá v sebe nesie svieži vianočný nádych. Veľmi oceňujem prízemnejší prístup ku akčným scénam i osobitnejšiu rovinu príbehu, čo sa týka postáv. Hawkeye, Kate aj Yelena sú veľmi sympatické postavy, do ktorých sa dá vžiť i súcitiť. Interakcia medzi Kate a Yelenou bolo naozaj skvostná a do ich vzájomného súboja vniesla určitý nadhľad a odľahčenie. Seriál Hawkeye je ukážkový príklad toho, že aj komornejšia akcia môže byť rovnako epická ako akákoľvek iná. Takisto je velice kreatívna, plná skvelých nápadov, tu narážam predovšetkým na trikové šípy, a ani humor a hlášky jej nechýbali. A tiež kvitujem i ten set-up na momenty, kedy sa Kate skĺzla dole lanom či ten trik s mincou, ktorý ju Clint naučil. Aj z Kingpina stále vyžaruje obrovská charizma. ()

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Marvel bude testovat binge-watching

Marvel bude testovat binge-watching

17.05.2023

Šéfové studia Marvel a Disney Kevin Feige a Bob Iger sice utěšovali veřejnost, že hodlají se seriálovým obsahem na Disney+ maličko ubrat, zejména v oblasti komiksů, přesto nás už v létě čeká… (viac)

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (viac)

Reklama

Reklama