Reklama

Reklama

Čierne Vianoce

  • Česko Černé Vánoce (viac)
Trailer 1

Študentka Riley (Imogen Poots) je po zľahka traumatickom zážitku zo stretnutia s opačným pohlavím vysadená na všetkých chlapov. Jej spolubývajúce na internáte ju v tom mohutne podporujú, veď od čoho iného sú tu kamarátky ? Všetky sa tešia, ako si užijú vianočné sviatky v prázdnom  vysokoškolskom internáte, z ktorého väčšina študentov odišla tráviť sviatky so svojimi rodinami. Dokonalú idylu plnú snehu a blikajúcich svetiel naruší séria textových správ, ktoré im začnú chodiť na mobily. Následne jedna z nich zmizne a ďalšiu zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatné dievčatá uvedomia, že im všetkým ide o život, stratia akúkoľvek nádej na únik. Majú len dve možnosti – pasívne čakať, až si smrť príde aj pre ne, alebo sa postaviť na odpor. Kľúčová otázka znie, kto proti nim vlastne stojí, a či môžu veriť niektorému z kamarátov, ktorí im prišli na pomoc. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (84)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Celkom som očakával, že sa to bude niesť v duchu Čiernych Vianoc z roku 1974. Ale mal som tušenie, že to bude celkom niekde inde a tak som sa s pozretím moc neponáhľal. No, ale teraz prišiel ten čas a už aj banujem, že som s tým filmom nečakal ešte dlhšie. Bola to neskutočná nuda, nič sa tu nedialo a aj keď dialo, všetko bolo mimo zaber alebo hlúpo zosnímané. Dialógy trhali uši, zábavne to nebolo, ale veru trápne to bolo skoro stále. Krv tu bola tiež len sporadicky a sceny čo boli v origináli, na to sa tu nehrá. Žiadne tajomno či atmosféra sa tiež nekonala. A ta pointa o čiernej mágii bola husto hlúpa. Ale raz som sa aj tak z chuti zasmial a to pri scéne, keď dievčenské komando vtrhlo do kultu panskej jazdy, to bolo z celej trapošiny to najzábavnejšie, len je otázne, či to režisér myslel vážne alebo sa to malo brat tak ako to cele na konci vystrelilo. Nezáživný kúsok, ktorý už vidieť druhýkrát naozaj nechcem. Slabé 2*. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Spolu so Slender Manom najhorší kinohoror, aký som videl. Budil som nádej aspoň na priemernú vyvražďovačku (spočiatku to tak aspoň vyzeralo), ale gore nula, vraždy mimo záber, celkovo to bolo tak pre deti do 5 rokov. A potom prišla feministická myšlienka, a horor sa zvrtol na ešte väčšiu blbosť ako doposiaľ. Z môjho uhla pohľadu tu bolo zlé snáď úplne všetko. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Imogen Poots je jasným dôkazom toho, ako veľa znamená u žien farba vlasov a štýl účesu. Bežne blondýnka s peknými vlnitými vlasmi sa tu zmenila na štýl kastról po výbuchu a tak niet divu, že okrem jedného poloslepého Afroameričana nemá o ňu nikto záujem. Keď už sme pri tom horore, tak je fajn, že začnú miznúť osoby, ale veď nie je poriadne vidieť ani jednu z vražd, akurát sa zintenzívni hudba. Skôr to vyzerá ako paródia na Vreskot, ale aj tú sme už videli. A lepšiu. ()

Marceloo odpad!

všetky recenzie používateľa

Vianočné sviatky sú časom pokoja, ale nie každý ich môže stráviť s rodinou. Riley (Imogen Poots) má to šťastie, že má pri sebe svoje kamarátky zo sesterstva, ktoré jej rodinu nahradia. Ocitnú sa ale vo velkom nebezpečenstve, keď sa v okolí ich školy začne počas sviatkov pohybovať zamaskovaný útočník, ktorý ich terorizuje aj cez internet. - Totálna katastrofa. Nechápem prečo mala režisérka potrebu vziať meno hororovej klasike a vytvoriť takúto úbohosť. Už len spracovávanie hororového žánru vo feministickej rovine je úplne na smiech, pretože tento žáner za posledné desiatky rokov vytvoril tolko silných ženských protagonistiek, že mu môžu konkurovať snáď len komiksy, ktoré sú ale rozpočtovo niekde inde. Nefunguje tu absolútne nič, postavy tvrdia že sú 'sestry', ale každá interakcia medzi nimi je neprirodzená. Všetci muži sú zlí, ale našťastie sa nájde jeden SIMP, ktorý tieto 'sestry' dokáže spasiť. Finále je ako zlá komédia a som rád, že som si to nepozrel pred včerajším dňom, lebo by som sa za to hanbil. Roky som si šetril hodnotenie odpad! pre nejaký horor, ktorý by pre mňa toto hodnotenie definoval. Dnes môžem konečne povedať, že som ho našiel, a paradoxne nejde o horor natočený na mobil a pridaný na YouTube, ale o horor vytvorený velkým štúdiom. + Cary Elwes + herečka z Green Room ()

castor 

všetky recenzie používateľa

„Ty jo, udělejme asi tentokrát horor, ať je ale hodně levnej, ať se odehrává během vánočních svátků, přilípněme mu nějaký profláknutý název, ale je důležité, aby měl přístupnost PG-13, ať shrábneme hodně zlaťáků.“ Když někdo u slasheru kývne na takový rating, je zle. Když se navíc pokouší o jakousi oslavu síly dívčího přátelství, je ještě hůř. Děj se točí kolem sesterstva na vysokoškolské koleji, dámy se sice chovají jako šlapky, ale sestersky pohlíží na traumatický zážitek jedné z party, kterou chtěl kdysi jeden hošan pomocí prášků osouložit. Postupně jim začnou chodit výhružné textovky, vzápětí začnou mizet. Bez krve, bez nápadu, bez atmosféry. Výsledek není hororem, i do thrilleru má daleko. Kamera uhýbá, jakákoliv přidaná hodnota chybí. Pokud tedy nemyslíme povrchní sociální komentář, který řeší témata jako sexismus. Dámy jsou ve výsledku uječenými slepicemi, pánové pak za násilníky a idioty. V druhé polovině jsem už jen zíval. Ty dvě hvězdy jsou možná i moc štědré. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • V úvodnej scéne sa na stole na chvíľku objaví soška jednorožca. Podobne tomu bolo aj v zvyšných dvoch filmoch tejto série. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)

Reklama

Reklama