Reklama

Reklama

Čierne Vianoce

  • Česko Černé Vánoce (viac)
Trailer 1

Študentka Riley (Imogen Poots) je po zľahka traumatickom zážitku zo stretnutia s opačným pohlavím vysadená na všetkých chlapov. Jej spolubývajúce na internáte ju v tom mohutne podporujú, veď od čoho iného sú tu kamarátky ? Všetky sa tešia, ako si užijú vianočné sviatky v prázdnom  vysokoškolskom internáte, z ktorého väčšina študentov odišla tráviť sviatky so svojimi rodinami. Dokonalú idylu plnú snehu a blikajúcich svetiel naruší séria textových správ, ktoré im začnú chodiť na mobily. Následne jedna z nich zmizne a ďalšiu zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatné dievčatá uvedomia, že im všetkým ide o život, stratia akúkoľvek nádej na únik. Majú len dve možnosti – pasívne čakať, až si smrť príde aj pre ne, alebo sa postaviť na odpor. Kľúčová otázka znie, kto proti nim vlastne stojí, a či môžu veriť niektorému z kamarátov, ktorí im prišli na pomoc. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (84)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Nic velkého jsem neočekával, a tak jsem také nic takového nedostal. Vlastně jsem dostal jen mizerný film, který není ani strašidelný, ani tajemný, ani krvavý. Paskvil plný sexismu, rasismu, emancipace, Me Too a klevet o ničem je trapný a k smíchu. Bohužel není humorný, je směšný. Přímo k popukání je scéna, kdy se to děvčata rozhodnou chlapcům natřít! A přitom spojení černé magie se školou předvedla v dokonalém provedení Suspirie a hned dvakrát. Kdyby alespoň došlo na masomlejn, že by si člověk užil, když nic jiného, práci trikových specialistů...leč nic. Atmosféra nula, napětí nikde a o hercích škoda mluvit. Naprostá ztráta času, to už raději Černé Vánoce z roku 1974 nebo třeba Silent Night, Deadly Night (1984). ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Tohle říkám o filmu málokdy, protože je to neuctivé a každá snaha a realizace něčeho takového jako je celovečerní film si zaslouží ocenit. Black Christmas je ale opravdu ultimátní scénaristická sračka, která jenom měla dostatek prostředků na to udělat si fajnovou propagaci a následně šupajdit do kin, kam na sebe na Vánoce nalákala stovky teenagerů. Ono to sice má pohledný kabátek v čele s Imogen Poots z vysokoškolského prostředí a plno moderních feministických přesvědčení, ale to neomlouvá nic na tom, že je to předvídatelné jak prase a ve finále zjistíte, že jste už všechno viděli v traileru od A do Z. Tam nebyla snad ani minuta, kdy bych v sobě měla kousek zájmu nebo zvědavosti. Tohle bylo vánoční utrpení. Troufám si říct, že menší sranec byly Černé Vánoce z roku 2006. ()

Reklama

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý vstúpi do dejín kinematografie, ako najsmiešnejšia girl power tímovka všetkých čias. A aj keď to bol v dvoch-troch scénach evidentne úmysel, aj tak je to zle. Režisérka nezvláda žáner horor, nezvláda žáner satiry, a čo je najhoršie; nevie ako vyjadriť to, čo chce povedať. Od odhalenia pointy pôsobí, ako keď sa nedostatok intelektu stretne s nedostatkom zdravého úsudku. A je úplne jedno, či sa malo jednať o jednoduchú hororovú komédiu a la Ready or not, dômyselnú satiru typu All cheerleaders die, alebo nejakú formu sebereflexívnej deštrukcie žánru, keď vo výsledku nedokáže byť dostatočne zábavná ani ako camp. Držte si menštruačné kalíšky a ja dávam jeden, alebo nech nežerem, jeden a pol hviezdy za “Up in the Frat House.” Pôjde do denníčku. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Imogen Poots je jasným dôkazom toho, ako veľa znamená u žien farba vlasov a štýl účesu. Bežne blondýnka s peknými vlnitými vlasmi sa tu zmenila na štýl kastról po výbuchu a tak niet divu, že okrem jedného poloslepého Afroameričana nemá o ňu nikto záujem. Keď už sme pri tom horore, tak je fajn, že začnú miznúť osoby, ale veď nie je poriadne vidieť ani jednu z vražd, akurát sa zintenzívni hudba. Skôr to vyzerá ako paródia na Vreskot, ale aj tú sme už videli. A lepšiu. ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Katastrofální podívaná, příběh špatný až to málem zničilo celou atmosféru svátků. Herecky nevím kde na to chodí ale tohle byl bolestivý hnus, hrozný koukat do konce na tyhle výtvory. Zlaté staré černé vánoce, protože tohle je film na spálení. Atmosféra v prdeli, a záběry totálně mimo svět, a konec bojovnice Xeny se rozhodly zničit finále, odpad to olízalo. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • V úvodnej scéne sa na stole na chvíľku objaví soška jednorožca. Podobne tomu bolo aj v zvyšných dvoch filmoch tejto série. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)

Reklama

Reklama