Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Traja usadení oteckovia Albert Horák (Július Satinský), Michal Adámek (Václav Postránecký) a Pepa Bednář (Pavel Nový) sa už tešia na svoju milovanú pánsku jazdu, ktorú každoročne absolvujú ďaleko od svojich rodín na chalupe v Beskydoch. Plány im však pozmenia manželky (Jana Šulcová, Eliška Balzerová, Zdena Studenková), ktoré sa vzbúria a pribalia im na dovolenku deti. Navyše traja chlapi so šiestimi deťmi vo veku od 1 do 10 rokov budú musieť cestovať vlakom. Chalupa v malebnom prostredí hôr je bez elektriny, s latrínami a od návštevníkov sa vyžaduje, aby rúbali drevo, nosili a ohrievali vodu. Okrem toho oteckovia musia neustále zamestnávať svoje neposedné deti a neustále vymýšľať nové súťaže a úlohy, ktoré plnia spolu s nimi. Večer unavení ani nepomyslia na plánované žúry, ale všetko sa zmení, keď sa Pepa prizná k nočným výletom do hotela v stredisku. Albert a Michal napriek všetkej snahe nevedia zabrániť jeho únikom, a tak sa rozhodnú sa zistiť skutočnú pravdu.  Nočný výlet si však vyžiada svoju daň - unavení oteckovia nedokážu postrážiť deti, ktoré si nadšene užívajú voľný program. A práve vtedy všetkých zaskočí nečakaná návšteva manželiek. Situácia vyústi do predčasného odchodu detí a tichej domácnosti otcov. Je jasné, že pomsta manželiek na seba nedá dlho čakať... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (73)

  • Tesne pred natáčaním napadol na kopci, kde bola chata, asi meter a pol prašného snehu. Sneh z chalupy Apalucha sa zosunul a aby ho udržali, režisérka doň zapichla štyridsať fliaš šampanského. (Raccoon.city)
  • Do úlohy malého Matýska hľadala režisérka pre istotu dvojčatá, nakoniec si vybrala ešte ani nie dvojročného Lukáša Pelánka, ktorý si z filmovania nič nepamätá. Až keď mal sedem rokov, mama mu prezradila, že Matýsek je vlastne on. (Raccoon.city)
  • Pre úspešné stvárnenie postavy Alberta Horáka bolo dôležité, aby Satinského slovný prejav nedaboval nikto iný do češtiny. Herec hovoril česky takmer dokonale, preto nemusel kŕčovito a úzkostlivo kontrolovať, či správne vyslovuje, ale mohol sa zamerať na obsah hovoreného slova. (Raccoon.city)
  • Nechýbalo veľa a do role Alberta mohol byť obsadený iný herec. Poledňáková pochybovala, či Satinský zvládne fyzicky náročné úlohy. Keď ju Václav Postránecký (Michal Adámek) ubezpečil, že kolega Julo externe spolupracoval s Horskou službou vo Vysokých Tatrách, poslala režisérka scenár do Bratislavy. (Raccoon.city)
  • Film videlo v kinách dva a pol milióna divákov. (Raccoon.city)
  • Prvý šok zažili filmári, keď si predstaviteľka malej Dášenky hneď pri scéne s kadibúdkou zlomila ruku. Sadru až po rameno nosila dva a pol mesiaca. Ďalšia dramatická situácia nastala, keď sa kočiar s Matesom skutočne z kopca rozbehol smerom nadol. Zachytil ho až horár. Pri nakrúcaní už kočík pre každý prípad istilo lano, podobne ako kanoe, na ktorom sa sánkovalo. (peiton)
  • Detskí herci sa s odstupom času sťažovali na scénu, v ktorej sa nahí kúpali v chate, lebo spolužiaci sa im preto ešte dlho posmievali. (krasomama)
  • Matýsek (Lukáš Pelánek) sa počas nakrúcania naučil chodiť, tak ho pri záberoch zblízka museli asistenti držať za nožičky. (krasomama)
  • Na otázku, prečo si vo filme nezahral aj Satinského dlhoročný parťák Milan Lasica, Julo pohotovo odpovedal, že vyzerá veľmi odstrašujúco a deti by boli šokované. (krasomama)
  • Jedna z prvních kritik po premiéře filmu chválila Satinského (Albert) filmovou češtinu. Její autor, nevěda, že Satinský skutečně jazyk plynně ovládá, jásal, že režisérka vhodně zvolila, stejně jako v případě Zdeny Studénkové (Gábina), předabování, kterého se dle něj výborně ujal Miloš Kopecký. Satinského to pobavilo a od té doby vždy tvrdil, že česky neumí ani slovo, pouze umí výborně imitovat Kopeckého. (cundak)
  • Nejtěžší chvíle čekala režisérku při natáčení postsynchronů. Malé děti tato činnost vyloženě nebavila, a tak jim Poledňáková musela nakoupit drahé cukrovinky z Tuzexu a děti během práce průběžně uplácet. (rublik05)
  • Július Satinský po nocích klapal do psacího stroje. Když se ho režisérka zeptala, co tak důležitého píše, odpověděl jí, že překládá maďarské pohádky, protože si na to natáčení musí nějak vydělat. (rublik05)
  • Lyže Rossignol byly v 80. letech u nás vzácností, na natáčení je zapůjčil samotný produkční filmu Jan Balzer, manžel Elišky Balzerové. Když viděl, co z nich zbylo, hořce zaplakal. (rublik05)

Súvisiace novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (viac)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (viac)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (viac)

Reklama

Reklama